tiistai 9. elokuuta 2016

Apurahahakemus tutkimussuunnitelma

Tutkimussuunnitelma on hakijan itsenäinen työ, mutta voit saada siihen neuvoja ohjaajaksi suostuneelta professorilta. Jos tutkimustyösi aihe ja aineisto muuttuvat oleellisesti, niin tällöin sinun tulisi laatia uusi suunnitelma. Sen hakemiseksi edellytetään työ- tai tutkimussuunnitelma , mutta ei tulo- ja menoarviota apurahan käytöstä. Kokoaikaisen työskentelyapurahan kanssa ei voi samanaikaisesti nauttia toista vastaavaa rahoitusta. Työskentelyapurahan käyttäminen edellyttää vapautta ansiotyöstä.


Palkallisen loman aikana ei voi nauttia työskentelyapurahaa. Hyvä tutkimussuunnitelma on realistinen, selkeä ja looginen, josta aiheesta tietämätönkin ymmärtää aiheen merkittävyyden ja sen mihin aihe yleensä liittyy. Huolellinen, kokonaisvaltainen suunnittelu ja oman työnsä miettiminen mahdollisimman pitkälle ovat hyvän tutkimussuunnitelman peruspilarit.


Liitä hakemuksellesi erillinen työ- tai tutkimussuunnitelma. Tiivistelmän lisäksi hakemukselle tulee liittää työ- tai tutkimussuunnitelma , joka vastaa kysymyksiin miksi, miten, mitä, milloin, kuka ja kenen kanssa. Lisäohjeita suunnitelman tekemiseen löydät kohdasta Liitteet. APURAHAHAKEMUS Tämä ohje on malli hakemuskaavakkeen liitteenä toimitettavaan työsuunnitelmaan ja kustannusarvioon.


Lähes jokaisen myöntäjätahon nettisivuilta on löydettävissä lisäksi hakemuskaavake, joka tuli täyttää liitteiden lisäksi. Kaavakkeeseen tulevat tekstit tulee kirjoittaa näitä liitteitä tiiviimpään muotoon. Ota selvää, mitä kieltä tulee käyttää tutkimussuunnitelmassa. Pidä erityisesti huolta siitä, että kieli on hyvää, ja pyydä tarpeen vaatiessa asiantuntijaa tarkistamaan tekstisi.


Kohtien 1-tarkoittamiin apurahahakemuksiin tulee liittää tutkimussuunnitelma , jonka maksimipituus on sivua (riviväli fonttikoko 12). Matka-apurahahakemuksiin (kohta 4) tulee liittää kustannusarvio (matkat, majoitus, kongressimaksu) sekä kongressiabstrakti, jonka hakija on jo lähettänyt tai tulee lähettämään ko. Lausuntoja ja suosituksia yhdistävät kuitenkin muutamat seikat. Strateginen tutkimus.


Apuraha tieteelliseen tutkimukseen. Rahaa ei pitäisi jakaa julkaisumäärien perusteella, ja lisäksi tutkimuseettiseltä kannalta on runsaasti näyttöä siitä, miten eri toimijat manipuloivat järjestelmää joko yksityisen tutkijan, tutkimusinstituution tai tiedejulkaisijan edun nimissä”, kirjoittaa kansleri emerita Krista Varantola vierailijablogissa. Millainen on hyvä apurahahakemus ? Tutkijan, olipa sitten väitöskirjantekijä, post doc -tutkija tai professori, arjesta menee aivan liian suuri osuus erilaisten apurahojen hakemiseen. Rahoitus on oleellista, jotta tutkimusta voisi tehdä täysipainotteisesti muusta työstä vapaana. Castrenin säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää kansansivistystyötä jakamalla apurahoja Helsingin suomenkielisen työväenopiston opiskelijoille.


Säätiö ei pyydä suosituksia apurahahakemusten tueksi. Hakemuksen tai osan siitä voi tehdä myös englanninkielellä. Opinnäytetyö tähtää työelämäkentästä nousseen ongelman ratkaisemiseen. Tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia asiantuntijatehtävässä.


Betania Säätiön ta­voite. Yksityiskohtainen tutkimussuunnitelma. Esittele tutkimustasi laajemmin, mutta edelleen strukturoidusti käyttäen lyhennelmän otsikkoja ja kerro lisäksi, miten ja missä aikataulussa tutkimus aiotaan toteuttaa. Hakija vastaa siitä, että ohjaajan lausunto ja tutkimussuunnitelma toimitetaan rahastolle. Myöhässä saapuneita tai keskeneräisiä hakemuksia ei huomioida.


Toimitettuja liitteitä ja muuta materiaalia ei palauteta. APURAHAHAKEMUS , täyttöohjeet Suomen Fysioterapeutit - Finlands Fysioterapeuter, SF-FF ry (jatkossa liitto) tukee fysioterapian alan tutkimusta ja kehittämistä jakamalla apurahoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit