maanantai 22. elokuuta 2016

Omavalvontasuunnitelma ruokavirasto

Omavalvonnaksi kutsutaan toimijan omaa järjestelmää, jolla toimija pyrkii varmistamaan, että elintarvikkeet ovat turvallisia ja elintarvikelainsäädännön vaatimusten mukaisia. HACCP-periaatteiden täytäntöönpanosta. Euroopan komission valmisteluasiakirja.


Muutos on astunut voimaan 1. Toimijoilla pitää kuitenkin olla järjestelmä, jonka avulla toimija tunnistaa ja hallitsee toimintaansa liittyvät vaarat ja varmistaa, että elintarvikkeet täyttävät niille asetetut vaatimukset. Itse asiassa kyse ei ole yhdestä suunnitelmasta vaan kokoelmasta suunnitelmia, ohjeita ja järjestelyjä. OMAVALVONTASUUNNITELMA (22) Päivitetty: Osoite Puhelin Telefax 1. Määräyksen mukaan uusien luvanvaraisten palvelujen tuottajien on laadittava omavalvontasuunnitelma ennen toiminnan aloittamista. Valvira on antanut 25.


Omavalvonnalla tulee olla vastuuhenkilö, joka kehittää ja ylläpitää suunnitelmaa ja perehdyttää muut työntekijät omavalvontaan sekä huolehtii siitä, että omavalvontasuunnitelmaa käytännössä toteutetaan jokapäiväisessä työskentelyssä. Hygieniapassi ( Ruokavirasto ) Elintarvikehuoneiston toiminnalle on laadittava kirjallinen omavalvontasuunnitelma. Elintarvikelain mukaan elintarvikealan toimijan on laadittava kirjallinen omavalvontasuunnitelma , noudatettava sitä ja pidettävä sen toteuttamisesta kirjaa.


Tällaisia kohtia voivat olla esim. Omavalvonta on yrityksen elintarviketoiminnan omaa laadunvarmistusta. Tervetuloa tutustumaan Eviran verkkokoulutukseen ravintolatoiminnan aloittamisesta.


Koulutukseen kuuluu useita osioita. Ne kannattaa opiskella järjestyksessä. Muut leipomot saavat hyödyllisiä ohjeita omavalvontasuunnitelman laati-mista varten sekä tietoa omavalvonnalle asetetuista vaatimuksista opinnäytetyös-täni. Postilakon aikana Oiva-raporttien lähettäminen viivästyy. Lakon aikana yrittäjä voi laittaa itse tulostetun Oiva-raportin näkyville.


Tämän vuoksi Oiva-raporttien ulkonäkö ei välttämättä ole yhtenäinen ja esillä oleva Oiva-raportti voi olla esimerkiksi mustavalkoinen. Tarkoituksena on yhtenäistää viheralan käytäntöjä näiden työtehtävien omavalvonnassa. Laitoksen toimintaa ei saa aloittaa eikä toimintaa olennaisesti muuttaa ilman viranomaisen hyväksyntää, jota yleensä haetaan kunnalliselta valvontaviranomaiselta. Teurastamot ja riistan käsittelylaitokset sekä niiden yhteydessä olevat liha-alan laitokset hyväksyy kuitenkin Ruokavirasto. Elintarvikelainsäädännön mukaan elintarvikealan toimijoiden tulee laatia toimintaansa varten kirjallinen omavalvontasuunnitelma.


Toimijoilla tulee olla riittävät ja oikeat tiedot käsittelemistään elintarvikkeista ja heidän tulee tunnistaa elintarvikkeiden valmistusprosessiin ja muuhun käsittelyyn sisältyvät kriittiset kohdat. Toimijan on laadittava kirjallinen omavalvontasuunnitelma , noudatettava sitä ja pidettävä sen toteutumisesta kirjaa. Toiminnanharjoittajan tulee itse miettiä, milloin vastuu elintarvikkeiden kunnosta siirtyy hänelle ja milloin se loppuu.


Jotta valvonta olisi suunnitelmallista ja elintarvikkeen käsittelyn kaikki vaiheet huomioivaa, tulee elintarvikkeita käsittelevän ja myyvän toiminnanharjoittajan laatia kirjallinen omavalvontasuunnitelma. Ruokavirasto osallistuu tarvittaessa markkinoillepääsyn ja markkinoilla pysymisen edellytyksenä olevien asiakirjojen laatimiseen ja muuhun selvitystyöhön. Ruokavirasto voi keskeyttää osallistumisensa mainittujen tehtävien hoitamiseen, jos edellytyksiä selvitystyön jatkamiselle ei enää ole. VILJELYN KRIITTISET KOHDAT JA NIIDEN VALVONTA Viljelijän tulee tunnistaa.


Laadi tai päivitä yrityksesi omavalvontasuunnitelma Yritykset varmentavat turvallisuutta ns. Autamme laatimaan omavalvontasuunnitelman ja opastamme sen toteuttamisessa. Lupa- ja ilmoituslomakkeet Ensisijainen vastuu elintarvikkeen turvallisuudesta kuuluu elintarvikealan toimijalle.


Kunkin elintarvikeketjuun kuuluvan toimijan on omalta osaltaan varmistettava elintarvikkeen turvallisuus. Asunnon olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu tiloissa oleville terveyshaittoja. Elintarvikealan toimijat valvovat omavalvonnalla tuotteidensa laatua ja määrä.


Jos asukas kärsii asunnossaan melusta, kylmyydestä, hajuista tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit