keskiviikko 31. elokuuta 2016

Aseluvan hakeminen sähköisesti

Ampuma- aseluvan hakeminen. Huomioithan aikaa varatessasi, että yhdellä aikavarauksella voi jättää korkeintaan kaksi aselupahakemusta. Jos hakemuksia on useampia, varaathan tarpeeksi monta aikaa.


Sähköisen menettelyn rinnalla säilyy mahdollisuus hakea lupaa asioimalla henkilökohtaisesti poliisilaitoksella. Siihen asti lupia haetaan kuten aikaisemminkin. Aseen hankkimisoikeus on voimassa pääsääntöisesti vuoden, erityisin syin perusteltuna enintään kaksi vuotta. Aseluvan nojalla hankittu ampuma-ase tai aseen osa on esitettävä poliisilaitoksella päivän kuluessa ampuma-aseen tai aseen osan hankkimisesta, mutta kuitenkin ennen hankkimisoikeuden voimassaolon päättymistä.


Perusteet aseluvan myöntämiselle eivät ole muuttumassa, eikä luvan saamista helpoteta. Soveltuvuustesteistä on tarkoitus luopua. Hallitus esittää muutoksia lainsäädäntöön, joiden myötä lupia saisi hakea myös sähköisesti. Aseluvan hakua koskevien muutosten taustalla on normien purkaminen, joka kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin.


Ministeriön työryhmän esittämät muutokset ovat lähteneet lausuntokierrokselle ja niiden on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Rinnakkaislupa annetaan aseluvan voimassaoloajaksi, jollei sitä erityisestä syystä ole annettava lyhyemmäksi ajaksi. Lupa §:n momentin 4–kohdassa tarkoitettuun ampuma-aseeseen annetaan kuitenkin enintään viideksi ja muuhun ampuma-aseeseen enintään kymmeneksi vuodeksi. Tämä muutos tulisi käyttöön vasta ensi vuoden lopulla, kun poliisin asetietojärjestelmä uudistuu. Hakijan ja aseen tulee edelleen täyttää laissa säädetyt vaatimukset.


Luvan hakeminen on sen sijaan jatkossa sujuvampaa. Aseluvan hakijan soveltuvuuden arviointia tehostetaan entistä yksilöllisemmällä haastattelulla sekä hyödyntämällä viranomaisella jo olevia tietoja entistä paremmin. Lakimuutoksen myötä aseluvan voi saada käymättä lainkaan poliisilaitoksella. Sivula vertaa tilannetta passin hakemiseen.


Nykyiset aseiden hankkimis- ja hallussapitolupa sekä yksityinen valmistamislupa on tarkoitus yhdistää yhdeksi aseluvaksi. Jatkossa aselupaa voisi myös hakea sähköisesti. Poliisin sähköisen asioinnin ajanvarausjärjestelmä.


Aseluvan hakemiseen liittyvät uudistukset tulevat käyttöön kahdessa vaiheessa loppuvuodesta ja 1. Varaa ajat kerralla koko perheelle. Jos koko perhe on tulossa jättämään yhdessä saman lupatyypin hakemukset, voit liittää kaikkien henkilötiedot samaan varaukseen, jolloin järjestelmä pyrkii löytämään teille peräkkäiset ajat samalta palvelutiskiltä. Lisäksi säilyisi mahdollisuus hakea lupaa asioimalla poliisilaitoksella.


Lue lisää aseluvan hankkimisesta ( poliisi ). Mitä kaikkea liittyy ampuma- aseluvan hakemiseen? Se selviää Tuomon vlogista. Kaakkois-Suomen poliisilaitos.


Valittaja on hakenut aselupaa x 53R -kaliiperin kertatulitoimiselle ki. Itse aselupa on luottokortin näköinen ja kokoinen muovikortti. Suomen Kelpoisuus hakeminen Suomen Vieraileville poliisi.


Kansalaisuuden hakeminen - Työ- ja elinkeinoministeriön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit