tiistai 23. elokuuta 2016

Sivutoiminen yrittäjä kirjanpito

Sivutoiminen yrittäjä kirjanpito

Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun! Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan.


Osakeyhtiöiltä vaaditaan aina kahdenkertainen kirjanpito , kun taas toiminimet voivat hoitaa kirjanpitonsa tarvittaessa yhdenkertaisena. Sivutoiminen yrittäjä ja alv-velvollisuus. Voit olla sivutoiminen yrittäjä päivätyön ohella mikäli se ei ole kilpailevaa.


Yksityisotot eivät ole tilikauden kuluja, eikä niitä merkitä kirjanpitoon, ja näin ollen ne. Jos olet sivutoiminen yrittäjä ja saat palkkatuloja, voit halutessasi täyttää. OP Kevytyrittäjyys on helppo tapa aloittaa sivutoiminen yrittäjyys. Mitä on kirjanpito , miksi sitä tehdään ja miten aloittavan yrittäjän kannattaa se järjestää?


Näihin kysymyksiin vastaamme sivustomme artikkeleissa, jotka olemme kirjoittaneet niin selkokielisesti, että sinun ei tarvitse tietää ennalta mitään kirjanpidosta. Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa. Sinänsä nämä eivät eroa toisistaan ja yrityksen perustaminen ja muut velvollisuudet ovat aivan samat. Jossain tapauksissa on mahdollista, että työttömyysetuutta saava henkilö on sivutoiminen yrittäjä.


Tällöin sivutoimisuus täytyy selkeästi osoittaa ja todistaa TE-toimistolle tai muille viranomaisille. Yritystoiminnan tulot saattavat myös vaikuttaa työttömyysetuuksiin. Silloin kun TE-toimisto totetaa yritystoiminnan olevan sivutoimista, sivutoiminen yrittäjä voi saada yritystoiminnasta saamansa tulon lisäksi työttömyysturvan soviteltua ansiopäivärhaa , peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Lisäksi näin on mahdollista saada lisätuloa muun tulon ohelle. Päätoiminen yrittäjä taas antaa suurimman työpanoksen omalle yritykselleen.


Tällöin et saa verohallinnolta erikseen ennakkoveromaksuja, vaan veroprosenttisi nousee ja maksat palkastasi myös ennakonkannon alaiset verot. Automaattinen kirjanpito. Lähettämäsi laskut ja saamasi maksut kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon. Voit myös lisätä liiketoimintaasi liittyviä menoja, vähennämme ne automaattisesti liiketoimintasi verotuksessa.


Monesti tämä on tietynlainen välietappi. Toiminimen kirjanpito on yhdenkertainen ja näin ollen helppo ylläpitää. Samalla yrittäjä säästää rahaa, jos kykenee ja ehtii hoitamaan kaikki paperityöt itse. Voit olla myös sivutoiminen yrittäjä , jos olet laajentamassa toiminnan päätoimiseksi. Osoitettava, että ymmärrät, mitä yrittäjyys on.


Tämä onnistuu käymällä yrittäjyyskurssilla tai osoittamalla aiemmilla yrittäjyysopinnoilla tai kokemuksella yrittäjyydestä, että sinulla on riittävä tieto. Toiminimiyrittäjä voi maksaa palkkaa ulkopuolisille työntekijöille, mutta ei itselleen eikä puolisolleen. Alle vuotiaalle lapselleen ei voi maksaa palkkaa, mutta sen vanhemmalle jo voi. Tästä johtuen ei yrittäjä voi myöskään maksaa itselleen tai puolisolleen päivärahoja ja kilometrikorvauksia eikä muitakaan etuuksia.


Ei ole helppoa olla yrittäjä — ainakaan verotuksen suhteen. Kuten tiedämme, yrittäjän veroaste voi olla jopa prosenttia korkeampi kuin palkansaajan, jolla on sama tulotaso, kun huomioidaan ansio- ja pääomatuloista maksettavat verot sekä lakisääteiset vakuutusmaksut. Lomakkeeseen tulee täyttää erikseen ensimmäisen tilikauden alkamis- ja päättymispäivä, jotta saat sen osumaan haluamaasi 12kk jaksoon (todennäköisesti kalenterivuoteen).


Seuraavaksi päätät mihin rekistereihin haluat ilmoittautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit