torstai 25. elokuuta 2016

Kameratolppa hälytin

Saphe ylinopeus- ja liikennevalvonta hälytin. Meiltä suoraan varastosta. Saphe varoittaa myös uusista nopeusvalvontakameroista. Päivitetyt tolpat käytössä myös aiemmin ostetuissa Saphe laitteissa automaattisesti!


Saphe on myös hyvä lahjaidea sakkojen keräilijälle. Kimeä sireenimäinen ääni ja sinisenä vilkkuva valo kertovat, että kameratolppa lähestyy. Kojelaudalla tarrakiinnityksin lepäävän uuden laitteen pitäisi säästää ylinopeussakoilta, ja asiallisesti se tuntuukin toimivan.


Toimitus testasi Saphe-nimistä laitetta, joka yhdistetään älypuhelimeen Bluetooth-teknologialla. Uuden Saphe-nimisen laitteen saa hälyttämään halutessaan yksi, kaksi tai kolme kertaa ennen lähestyvää kameratolppaa. Laitteen saa myös säädettyä niin, että viimeinen hälytys tulee 2 3 tai sekuntia ennen tolppaa. Autossa laite toimii selkeänä ja helppolukuisena nopeudennäyttönä.


Kun kameratolppaa sitten lähestytään, se hiiren näköinen laite alkaa vilkkua sinistä valoa ja piippailla melko äänekkäästi. Sitä ei voi olla huomaamatta. Törmäätkö usein peltipoliisiin, välähteleekö elosalamat myös talvella.


Itse syyllistyn liian usein ajonautintoon, niin että saan itsestäni noita robottikuvia “liian usein” koska jokin pienempiä nopeusrajoitus saattaa jäädä huomaamatta. Automaattinen liikennevalvonta. Vilkkaasti liikennöidyillä teillä poliisi valvoo ajonopeuksia myös automaattisilla nopeusvalvontalaitteilla. Autoilijoille yritetään myydä paljon erilaisia, yhteen käyttötarkoitukseen suunniteltuja laitteita, kuten navigaattoreita ja autokameroita.


Moderni älypuhelin taipuu kuitenkin monenlaisiin käyttötarkoituksiin lataamalla siihen sopivan sovelluksen. Tilaa uutiskirje ja saat kuulla tarjouksista ja eduista ensimmäisten joukossa! Poliisin nopeusvalvonnan tavoitteena on vähentää ylinopeuksia.


Poliisi toteaa ajonopeudet tutkalla, laser-mittauslaitteella, keskinopeusmittarilla ja automaattisilla liikennevalvontalaitteilla. Hälytin on siis tietokoneen hiiren näköinen laite, joka hoitaa ilmoittamisen valo- ja äänimerkein. Tällä voi käyttäjä myös itse ilmoittaa sekä nopeudenvalvontapisteistä (sininen painike) että onnettomuuspaikoista (punainen painike). Testin aikana pidin muistisääntöä, jolla napit meni helposti oikein. Kodin Kuvalehti tarjoilee kiinnostavat henkilöhaastattelut ja elämänmakuiset tarinat, herkulliset reseptit, inspiroivat sisustus- ja tee se itse –ideat sekä parhaat ratkaisut arjen pulmiin.


On näissä nykyisissäkin hälytin , joka lähettää sanoman poliisille jos tolppaa kohdistuu kovempaa väkivaltaa. Mutta kun poliisista on säästetty niin eiköhän tuonne saapuminen vie useimmiten vähintään puolisen tuntia. Siinä ajassa ehtii touhuta yhtä sun toista.


Nyt joulun pyhinä ajoin nelostien käytännössä päästä päähän ja olihan se kiva katsella millaisiin paikkoihin arvon saunamajuri pastersten on niitä uusia tutkakameroitaan pystytellyt. Nämä herkulliset leivonnaiset päätyivät ruokalistallemme taas lauseesta että arvaa mitä unohtui? Saaresta on vähän turhan pitkä matka läheteä noukkimaan puuttuvia aineksia, tällä kertaa meiltä unohtui kylmäsavulohi Hietalahden kauppahalliin :) No, olimme ajatelleet tehdä saapuville mökkivieraillemme pienen, suolaisen keittiön terveisen, onneksi Micke.


Vahvista varauksesi antamalla sähköpostiosoitteesi. Saat tiedot varauksestasi yllä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit