perjantai 12. elokuuta 2016

Ansiosidonnainen verotus ytk

Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Suunnittele unelmalomasi tänään! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Samassa kohdassa, missä ilmoitat arvion etuuden määrästä, voit ilmoittaa Yleinen työttömyyskassa YTK :n verotietojen saajaksi. Silloin verottaja siirtää uudet verotiedot suoraan meille.


Jos olet samaan aikaan lähettämässä päivärahahakemusta, odota yksi päivä ennen kuin lähetät hakemuksen. Ansiosidonnainen päiväraha on veronalaista tuloa. Ennakonpidätyksessä voidaan käyttää joko etuutta varten haettua muutosverokorttia: Veroprosenttia käytetään sellaisenaan. Kun tilaat muutosverokortin etuuksille OmaVerosta, verokortti siirtyy automaattisesti kassaan kahden arkipäivän sisällä, eikä sitä tarvitse toimittaa erikseen. Kun alat saada työttömyyspäivärahaa, saatat tarvita uuden verokortin.


Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, jota olet saanut aiemmin, veroprosenttisi ei välttämättä pienene. Mitä liitteitä laitan päivärahahakemuksen mukaan? Päivärahahakemuksen käsittelemiseksi tarvitsemme muutamia liitteitä. Tarvittavat liitteet vaihtelevat jonkin verran tilanteesi mukaan.


Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Laskennassa otetaan huomioon vakiintuneet ansiotulot.


Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.


Verokortteja ei yleensä tarvitse lähettää hakemuksen liitteeksi, koska kassa saa ennakonpidätystiedot sähköisesti suoraan verottajalta. Kassalla voimassaolevan verokorttisi tiedot näet WebKassasta kohdasta Omat tiedot - Verotiedot. Jos voimassaolevaa korttia ei ole, lähetä verokorttisi meille.


Työttömyyskassa voi maksaa sinulle ansiopäivärahaa, jos oletollut kassan jäsenenä vähintään viikkoa eli kuusi kuukautta,maksanut jäsenmaksusi jatäytät työssäoloehdon jäsenyysaikanasi. Työttömyyspäivärahaa voidaan maksaa vain ajalta, jolloin olet työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. On siis erittäin tärkeää ilmoittautua työttömyyden alussa työnhakijaksi ja. Tulos on hämmentävä. Kaksi kolmasosaa kuuluu ammattiliittoon saadakseen ansiosidonnaisen työttömyysturvan, vaikka liiton jäsenyys ja ansiosidonnainen turva eivät kuulu yhteen, analysoi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.


Liity PAMin jäseneksi. Saat neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä asioissa, mm. Lisäksi saat työttömyysturvan ja Cityshoppari-sovelluksen! Ytk päivärahan maksupäivät.


Lue lisää ansiosidonnaisesta päivärahasta Joulun arkipyhäpäivät aiheuttavat viivettä päivärahan maksatuksessa. YTK etsii Financial controlleria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit