Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Perinnönjako voidaan toteuttaa ns. Osittaisessa perinnönjaossa jaetaan vain jokin tietty osuus omaisuudesta, ei siis kokonaan. Esimerkiksi voidaan jakaa pelkät pankkitilillä olevat varat perillisten kesken. Se voidaan jakaa joko sopimalla osakkaiden kanssa asiasta tai toimitusjakona, jossa pesänjakaja hoitaa.
Lain mukaan aviopuolisoiden välillä on tehtävä ensin ositus, tai avio-oikeuden puuttuessa erottelu. Vasta tämän jälkeen voidaan tehdä perinnönjako. Kun ihmisestä aika jättää, hänen jäämistönsä eli perintö jaetaan perillisten kesken.
Vierailija: Tilillekö se oma osuus sitten siirretään? Ja kauanko siinä menee? Pankille on etukäteen lähetetty perukirja, sukuselvitys ym. Kannattaa uhrata ajatus sille, kuka minut perii.
Jäljelle jäänyt puoliso ja lapset on usein vastaus. Entä jos heitä ei ole? Kuoleman jälkeisessä perinnönjaossa tehdään aluksi perukirja, josta ilmenevät omaisuus, varat ja velat.
Hautajaisiin ja perunkirjoitukseen liittyvät laskut voidaan maksaa kuolinpesän tililtä jo ennen perunkirjoitusta. Pankki tarvitsee virkatodistuksen, joka osoittaa pankissa asioivan pesän osakkaan ja vainajan välisen sukulaisuussuhteen. Muilta osakkailta ei tarvita valtakirjoja.
Perunkirjoituksessa selvitetään kuolinpesän tila ja laaditaan perukirja. Alkuperäistä perukirjaa tarvitaan aina, kun pitää selvittää, kuka voi edustaa kuolinpesää. Tarvitset perukirjaa esimerkiksi silloin, kun hoidat pankissa kuolinpesän asioita tai haluat rekisteröidä omaisuutta kuolinpesän nimiin. Haluamme tukea sinua surun keskellä.
Olemme koonneet tälle sivulle muistilistan ja ohjeita liittyen kuolinpesän hoitoon, perunkirjoitukseen, perinnönjakoon ja perintöveroon. Mitä siinä perinnönjakoasiakirjassa pitäisi olla? Perilliset voivat sopia keskenään perinnönjaon suorittamisesta. Jos perinnönjaosta ei päästä sopuun, voi kuka tahansa kuolinpesän osakkaista hakea.
Kiinteä perunkirjoituspalkkiomme käsittää alkuneuvottelun, perukirjan laadinnan, asiakkaan neuvonnan, perunkirjoitustilaisuuden sekä perukirjan toimittamisen verottajalle. Mitään keskitettyä rekisteriä kunkin henkilön nimissä olevista tileistä ei ole olemassa, vaan kuolinpesän osakkaiden on oltava yhtey- dessä eri pankkeihin kuolinpesään kuuluvien ti-lien selvittämiseksi. Pankki vastaa siitä, että toimeksianto hoidetaan pankissa asiantuntevasti ja että toiminnasta vastaavilla toimihenkilöillä on toimintaan nähden riittävä ammattitaito ja pätevyys. Pankin toimihenkilö voi toimia perunkirjoituksessa uskottuna miehenä.
Siskoni kuoli,olen hänen ainut lähiomainen. Muistathan, että olemme apunasi myös surun hetkellä. Asioiden järjestäminen henkilön kuoleman jälkeen aiheuttaa usein epätietoisuutta siitä, miten tulisi toimia, miten saada tarvittavia asiakirjoja ja mitä kaikkea pitäisi selvittää esimerkiksi perunkirjoitusta varten. Myös kuolinpesän hoitaminen ja tuleva perinnönjako saattaa mietityttää. Perukirjan laatimista kutsutaan perunkirjoitukseksi.
Millainen perinnönjako sopimus on? Pitääkö käydä pankissa vielä paikan päällä? Miten pitkälle tuo perinnönjako voi venyä, tilinvarojen osalta?
Jos on sopuisa perinnönjako ja kaikki menee puoliksi? Miksi lakiasiamies ei todellakaan kiirehdi asian kanssa? Olen kysynyt häneltä näitä.
Tutki-muksellisessa osassa on käsitelty sekä omaisten että pankin oikeuksia ja vel-vollisuuksia kuolinpesän pankkiasioiden hoitamiseen. Todistukset osuuskaupan osuusmaksusta sekä vainajan S- Pankissa olevista tileistä saat asiakaspalvelupisteistämme (Prismat, useimmat Sokokset ja valikoidut S-marketit) Varaa aika toimipaikkaamme. Etsi lähin toimipaikka Ajanvaraus on mahdollista näillä paikkakunnilla. Halutessasi voit tulla myös ilman ajanvarausta. Kiinteistöön liittyvät panttikirjat ovat tyypillisesti pankissa tai kiinteistön omistajalla itsellään.
Kadonneet panttikirjat pitää kuolettaa käräjäoikeudessa. Lisätietoa perunkirjoituksesta verohallinnon verkkosivuilla. Lue lisää otteista ja todistuksista sekä niiden tilaamisesta.
Tässä omaisuuden osituksessa puolisoiden kaikki omaisuus jaetaan pääsäännön mukaan tasan. Eloonjäänyt puoliso saa omaisuudesta puolet ja perilliset yhteensä toisen puolen. Omaisuuden osituksen jälkeen kukin perillinen voi lisäksi vaatia, että perillisten kesken toimitetaan perinnönjako.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.