tiistai 23. elokuuta 2016

Lasitettu terassi rakennuslupa

Lasitettu terassi rakennuslupa

Kaikki lehdet kampanjahintaan. Salaiset tarjoukset tilaajille. Uniikit alennuskoodit. Lasitettu terassi on oikeaa arjen luksusta, jolla viet asumisen aivan uusiin sfääreihin!


Lasitettu terassi rakennuslupa

Lasitetulla terassilla viihtyy niin kesäiltoina ystävien kesken hyvän ruoan ja juoman parissa kuin syysiltoina vilttiin käpertyneenä. Yli neliön katettu terassi vaatii toimenpideluvan ja jos se aiotaan myös lasittaa, tulee siihen hakea rakennuslupa. Yli neliön lasitettu terassi syö aina rakennusoikeutta, muistuttaa Tuusulan johtava rakennustarkastaja Johanna Aho. Lähtökohtaisesti terassia ei saa rakentaa neljää metriä lähemmäs tontin rajaa. Toiveissa on rakentaa terassi.


Mutta tarvitaanko sitä varten rakennuslupa ? Asiantuntija vastaa. Terassin rakentaminen on helppoa! Katso Meidän Talon selkeät ohjeet ja rakenna terassi itse! Kun terassi oli valmistunut, niin sen jälkeen muutaman vuoden päästä rakensin terassin viereen avonaisen jatkoterassin.


Jos terassi on katettu, mutta haluaisi olla välillä auringossa, avonainen jatkettu terassi vanhan kylkeen on hyvä ratkaisu. Avattavilla liukulaseilla lasitettu parveke tai katettu terassi on kylmää ulkotilaa ja tilaa ei lasketa kerrosalaan eikä kokonaisalaan. Vähintään parvekkeen pystysuorasta, ulkoilmaan rajoittuvasta osasta tulee tällöin olla avattavissa ja lasitus ei saa olla ulkoseinän omainen.


Punainen puutalo, 80-luvulla rakennettu rivitalo, hirsirakenteinen mökki tai moderni kivitalo – kaikkiin on mahdollista rakentaa lasitettu terassi , jossa viettää aikaa. Lähes mihin tahansa kohteeseen onkin mahdollista suunnitella toimiva ratkaisu, joka tuo esille tilan parhaita puolia. Sen sijaan terassilla, joka on lasitettu , viettää mieluusti aikaa jo varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn saakka, eivätkä säätilan muutokset vaikuta terassin käyttöön. CE-merkitty Alutec-terassilasitus mahdollistaa terassin ympärivuotisen käytön. Lasitus ehkäisee pölyn ja lian pääsyä terassille, suojaa terassin rakenteita ja kalusteita sekä vaimentaa melua.


Yleisimmin lasitetun terassin rakentamiseen vaaditaan joko toimenpideilmoitus tai toimenpidelupa, joskus terassin rakentamiseen saatetaan tarvita myös rakennuslupa. Se voi olla joko toimenpidelupa, ilmoitus tai rakennuslupa. Lupakäytännöissä on paljon kuntakohtaisia eroja, joten yleispätevää ohjetta ei ole. Vaivattomimmin asiassa pääsee eteenpäin, kun pyytää Lumonin edustajan paikan päälle. Sehän ei ole mukavaa, että viime kesänä rakennettu terassi on talven aikana routinut vuoristoradaksi.


Routimattoman maan perustukseksi riittää pilariharkkoperustus. Pilariperustus, jossa terassi on pilarien varassa (routimattoman aineksen ympäröimänä), on käytetyimpiä terassin perustuksia. Käytä vatupassia, älä kaljapulloa, kun teet perustuksia.


Seuraa täältä löytyviä rakennusohjeita. Näin varmistat, että rakentamasi katettu terassi on tukeva ja kestävä. Katettu terassi tarvitsee tolpat. Valitsitpa materiaaliksi siperiankuusen tai edullisen painekyllästetyn männyn, näillä ohjeilla syntyy hyvännäköinen ja tukeva katettu terassi.


Pariskunta rakensit kaksi terassia, joista toinen on avonainen aurinkoisia kesäpäiviä varten ja toinen arkkitehdin suunnittelema iso lasitettu terassi mökin yhteydessä. Valitsimme lasitukseen pystypuitteettoman vaihtoehdon, joka ei häiritse maisemaa eikä oleellisesti muuta talon visuaalista ilmettä, he kuvailevat. Tilaa maksuton esite! Toimenpidelupa ja ilmoitusmenettely Toimenpideluvan tai ilmoitusmenettelyn soveltamisesta kunnan eri osa-alueilla selvitetään Uudenkaupungin kaupungin rakennusjärjestyksessä (taulukko), joka on ollut voimassa 14.


Rakennuksen rakentamiseen, laajentamiseen, muutostöihin ja korjaamiseenkin tarvitaan yleensä lupa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia raknnusvalvonnan myöntämiä lupia ovat rakennuslupa , toimenpidelupa, purkulupa ja maisematyölupa. Maa-ainesten ottaminen vaatii maa-aineslain mukaisen luvan, jonka myöntää Oulun seudun ympäristötoimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit