perjantai 26. elokuuta 2016

Kela kortti ulkomaalainen

Kela ei vastaa sinulle annettavan sairaanhoidon kustannuksista. Tällöin voit saada korvausta yksityisen terveydenhuollon. Kuvallisia Kela -kortteja ei enää myönnetä. Kansainvälisissä tilanteissa voi tarkempaa neuvoa kysyä suoraan Kansainvälisten asioiden keskuksestamme puh.


Vakuutetun hakemuksesta Vakuutettu voi hakea uuden kortin esimerkiksi kadonneen kortin tilalle. Suomeen tulevan pikaopas. Kela - kortti toimitetaan vakuutetuille yleensä automaattisesti. Jos ulkomaalainen tulee maasta, jonka kanssa ei ole sairaanhoitosopimusta (esimerkiksi Venäjä), hänen täytyy yleensä maksaa hoidosta.


Maksu on iso, koska sairausvakuutus ei maksa osaa hoidosta. Jos on hätätapaus (esimerkiksi onnettomuus), ulkomaalainen saa hoitoa samalla tavalla kuin suomalainen. Kela huolehtii myös niistä sairaanhoidon korvauksista, jotka maksetaan yksityisestä sairaanhoidosta.


Kun haet etuutta, Kela selvittää, onko sinulla oikeus Kelan etuuksiin. Kelan tukien perusteet on määritelty laissa. Sähköiseen hakemukseen on liitettävä passikuva, joka on syötetty etukäteen lupahallinnon valokuvapalvelimelle.


Veronumeron saat verotoimistosta. Palvelimelle kirjaudutaan suomalaisilla pankkitunnuksilla tai suomalaisella mobiilivarmenteella. Henkilökortin hakeminen.


Voit hakea tavallista henkilökorttia poliisin sähköisessä asiointipalvelussa tai valitsemassasi lupapalvelupisteessä. Teetä omilla kuvilla ja teksteillä. Kortin voi tilata mikä tahansa toimisto, kun on ensin varmistuttu tietojen oikeellisuudesta ja siitä, että hakija on vakuutettu.


Niiden käyttö eri palvelupisteissä henkilöllisyyden todentamisessa, erityisesti ajokortin kohdalla, on perustunut vakiintuneeseen käytäntöön, ei lakipykäliin. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi. Ulkomaalainen saa samanlaisen ajokortin kuin suomalainenkin. Sirun tietoturvan takaamiseksi kortti on uusittava vuoden välein.


Hae jatkolupaa ennen kuin oleskelulupasi voimassaolo päättyy. Kanta-palvelujen kautta tietojasi käsitellään luotettavasti ja turvallisesti terveydenhuollossa. Omakannasta näet omat terveystiedot ja reseptit. Käykö kela - kortti todisteena iästä? Tämä koskee myös vastaanottokeskuksen asukkaita.


Jos tällaista asiakirjaa ei ole ja vastaanottokeskus on antanut ns. Valmis kortti lähetetään antamaasi osoitteeseen. Jos haluat valmiin kortin postitettavan johonkin toiseen osoitteeseen kuin lähiosoitteeseesi, kirjoita toimitusosoite hakemuksen Nimi ja toimitusosoite, jos eri kuin yllä kohtaan. Työnantajien keskuudessa on jonkin verran epävarmuutta työnantajan vastuista ulkomaalaisia työntekijöitä palkattaessa. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että ulkomaalaista työntekijää tulee kohdella täysin samoin kuin suomalaistakin.


On kuitenkin olemassa tiettyjä lisävelvollisuuksia, jotka tulee huomioida kun palkataan ulkomaalainen työntekijä. Ensimmäinen ja tärkein. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle. Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi.


Aiotko suorittaa hygieniapassin? Harjoittele tältä sivustolta löytyvällä hygieniapassi testillä ennen viralliseen kokeeseen menoa. Tämän sivuston hygieniapassi testissä kysytään sama määrä kysymyksiä kuin virallisessa kokeessa ja kysymykset käsittelevät samoja aiheita kuin virallisessa hygieniapassitestissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit