maanantai 22. elokuuta 2016

Kotitalousvähennys 2018

Kotitalousvähennyksellä saat hyvityksen kotisiivouksen hinnasta. Freskan Supersankarit ovat tarkasti valikoitu ja koulutettu joukko ammattisiivoojia. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran. Voitte puolisosi kanssa sopia, että jaatte vähennyksen keskenänne.


Molemmilta vähennetään omavastuu. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.

Muista vaatia kotitalousvähennys , jos olet teettänyt yrittäjällä esimerkiksi remontin kotonasi tai ostanut yritykseltä siivouspalvelun. Osan kustannuksista saat suoraan vähentää veroistasi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut verovuonna oikean määrän veroa, saat kotitalousvähennyksen veronpalautuksena. Jos olet maksanut veroja liian vähän, vähentää kotitalousvähennys maksettavaksesi tulevaa täydennysveroa.


Tutustu alta kotitalousvähennyksen ehtoihin ja esimerkkilaskelmiin. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Jälkikäteen ajateltuna kotitalousvähennyksen kehittyminen on ollut juuri oikean suuntaista.


Tiesitkö, että sen saa paitsi remontti- ja siivoustöistä, myös esimerkiksi huonekalujen kokoamisesta, silityksestä, sekä ilmalämpöpumpun tai sälekaihdinten asentamisesta?

Jos pihapuunsa kaadattanut henkilö myy tämän pihapuun, saa hän vähentää pihapuun kaatamistyön kustannukset myös tulonhankkimiskuluina puun myynnistä saamistaan pääomatuloista. Kuinka paljon kotitalousvähennys on? Laskulla tulisi olla eriteltynä tarvikkeiden, kilometrikorvausten, kuljetusmaksujen jne.


Vähennys on henkilökohtainen. Työn teettäjä ilmoittaa kaikki yrittäjälle tai yritykselle maksamansa työkorvaukset ja palkat esitäytetyssä veroilmoituksessa. Erityisen mukavaa se on silloin, kun siivous on ammattilaisen kädenjälkeä.


Myös kodin arvo säilyy silloin paremmin. Lähiomaisten osalta verotus tapahtuu perintöverotuksen yhteydessä, muiden osalta korvaus verotetaan pääomatulona. Yritykselle maksettavan työkorvauksen vähennysprosentti on prosenttia. Mikäli työ siis maksetaan kuolinpesän varoista, ei vähennysoikeutta ole.


Kuolinpesään voi kuulua myös vapaa-ajan asunto kuten kesämökki. Palveluista voi tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen, jonka hakemisessa autan tarvittaessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena tai veroprosentin pienenemisenä. Tosiaan uskokaa tai älkää, mutta edelleen verottajamme hyvittää kotiin tehtyjen asunnon tai talon kuntoa parantavien remonttien työn osuudesta. Tehdyn työn osuudesta voit vähentää.


Omavastuu on tässä tapauksessa alhainen (1euroa). Avopuoliso, jolla ei ole omistusoikeutta asuntoon voi saada.

Tällöin omavastuu vähennetään vain kerran. Kuka voi vähennystä käyttää? Muista huomioida kotitalousvähennys Tiesitkö että Ilmanvaihtokanavien korjaus ja huolto töistä olet oikeutettu kotitalousvähennykseen!


Milloin kotitalousvähennys hyväksytään? Edellä selostettu oikeustapaus ei tarkoita sitä, etteikö asunto-osakeyhtiössä voitaisi tehdä myös kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit