torstai 25. elokuuta 2016

Kahden työn tekeminen samaan aikaan

Onko kellään kokemusta kahden työn tekemisestä yhtä aikaa? Kuinka kauan jaksoit tehdä sitä? Eli herääminen töihin tapahtuisi klo 03:ja töihin lähtö neljän aikaan. Vaikka onhan sekin aika paljon.


Vierailija: Eli onko jollain omakohtaisia kokemuksia?

Suhtautuuko työnantaja miten hyvin siihen että sumplaa työvuorot kahden paikan välillä? Olen hakenut useampaakin työpaikkaa (osa-aikaisia lähinnä kaikki tarjolla olevat) ja mietin vain että jos niin onnellisesti käy että saisin sen työpaikan j. Työn teettäminen tai tekeminen loman aikana. Työnantaja ei saa pitää työntekijää työssä tälle kuuluvan vuosiloman aikana, eikä työntekijä saa vuosilomansa aikana tehdä ammattiinsa kuuluvaa vastikkeellista työtä. Kun haet verokorttia, sinun täytyy arvioida, kuinka paljon tuloja saat vuoden aikana. Ilmoita kaikki palkkatulot samaan kohtaan – niitä ei enää tarvitse jakaa päätoimen ja sivutoimen tuloiksi.


Hae verokorttia OmaVerossa.

Katso OmaVeron käyttöohje: Näin haet verokortin OmaVerossa. Työnantaja voi sijoittaa vuosiloman työntekijän irtisanomisajan kanssa samaan aikaan noudattaen vuosilomalain säännöksiä lomakaudesta ja loman ilmoitusajankohdasta. Lomakaudesta ja loman ilmoitusajasta voidaan yksittäistapauksissa kuitenkin sopiapoikkeavasti, jolloin minä tahansa vuodenaikana voidaan vuosiloma sijoittaa irtisanomisaikaan. On fiksua tehdä kaksi sukkaa samaan aikaan , koska se ei juurikaan lisää vaivaa ja vie vain hieman enemmän aikaa (loppujen lopuksi tämä oikeasti säästää aikaa!). Yhtaikaa neulomisen etuina on kavennusten, lisäysten tms.


On johdettavalle yksikölle asetetut tulostavoitteet ja vastuu arjen työn sujumisesta. On paljon kokouksia, tietojärjestelmiin raportoimista ja vaativia erityistilanteita, kuten työyhteisökonfliktien ja työkykyongelmien ratkomista. Käynnissä voi samaan aikaan olla useita muutostilanteita, kuten organisaatiouudistuksia ja yt-neuvotteluja.


Voi sitä olla käytössä kaksi verokorttia samaan aikaan , ei tartte toiseen työhön antaa mitään sivutyöverokorttia. Esimerkiksi sosiaalisen median käyttäminen on monelle helppoa, ja jotkut ovat napanneet tästä itselleen työn. Samaan aikaan on yrityksiä, joissa kukaan ei oikein hallitse somen käyttöä. Tällöin nuori sivutyötä tekevä ihminen voi tuoda paljon arvoa yritykselle tekemällä itselleen suht helppoja hommia. Ajoin taksia viikonloppuisin.


Hän sai valmistumislahjaksi yli kaksi vuotta sitten Pariisin-matkan, joka on edelleen käyttämättä. Kahden työn lomat kun osuvat hyvin harvoin samaan aikaan.

Se tietysti ottaa päähän. Oli minulla viime kesänä neljä kokonaan vapaata viikonloppua. Silloin nukuin, Satu Leinonen sanoo. Varsinaisia työaikoja ei ole, vaan ajoitan tekemisen siten, miten itselleni sopii.


Työhöni kuuluu lähinnä koordinointia, yhteydenpitoa, sosiaalisen median päivittämistä, suunnittelua, markkinointia ja muuta sellaista. Olen tavallaan töissä ihan koko ajan, mutta työn tekeminen on todella joustavaa. Mitä intoa on tehdä työtä, jos sillä rahalla, mitä siitä saa, ei elä? Ja kahden työn tekeminen on yleensä aika hemmetin vaikeaa.


Olen kerran joutunut ottamaan lisätöitä toisesta paikasta, kun ei saanut tarpeeksi töitä. Terveyshän se tuona aikana kärsi. Työntekijä joutuu ponnistelemaan työssään, mutta samaan aikaan hänellä on mahdollisuuksia vaikuttaa työnsä sisältöön sekä tulla kuulluksi työyhteisössä. Etätyö muodostaa paradoksin, koska sillä on positiivisia vaikutuksia työtehoon ja työn tekemiseen yleensä, mutta se heikentää sosiaalisuutta, jolla taas voi olla negatiivisia vaikutuksia työssä viihtymiseen. Parasta työnantajan kannalta olisikin löytää hyvä tasapaino näiden kahden välille ja tukea.


Työvoimaa vuokralle antaneen yrityksen ja työn teettäjän välillä vallitsee kahden elinkeinonharjoittajan velvoiteoikeudellinen sopimussuhde. Työnantajalla on työnantajan velvollisuudet, vaikkakin työn teettäjälle siirtyvät ne työnantajalle säädetyt velvollisuudet, jotka liittyvät välittömästi työn tekemiseen. Toiminimen perustamislomakkeen täyttö verkossa vie aikaa noin minuuttia.


Toiminimen voit toki perustaa myös tulostamalla paperilomakkeen ja viemällä sen täytettynä postiin, mutta tämä on selvästi hitaampi ja myös hieman kalliimpi toimenpide verkossa tehtävään perustamiseen verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit