perjantai 12. elokuuta 2016

Auton myynti yksityiselle

C2B autohuutokauppaan! Tarjoa autoasi meille netissä tai lähimmässä Kamux-myymälässä. Lähetä meille tarjouspyyntö lomakkeella ja otamme sinuun yhteyttä ensi tilassa. Hae, vertaile ja löydä omasi. Melkein jokainen auton omistaja varmasti tietää että autosta saa paremman hinnan myymällä sen itse suoraan yksityiselle , kuin mitä saisi autoliikkeestä vaihdossa hyvitystä.


Käytetyn auton myynti yksityiselle henkilölle Ennen kaupantekoa.

Lue vinkit auton myyntiin netissä. Näytä ostajalle henkilöllisyystodistuksesi. Anna ostajan tutustua auton huoltokirjaan ja rekisteröintitodistukseen.


Luovutusilmoitus päättää myyjän velvollisuudet ajoneuvoa kohtaan. Myyjän tulee kertoa autosta kaikki olennainen tieto, ja ostajan kannattaa tarkistaa auto kunnolla ennen ostopäätöstä. Auton myyntitilanteessa.


Kaupantekohetkellä auton omistusoikeuden siirtyminen vahvistetaan luovutustodistuksella. Myyjä on kauppalain mukaan vastuussa auton vakavista virheistä.

Riita-asiat menevät kuitenkin käräjille, eivät kuluttajaviranomaisille, mikäli ostaja haluaa asian oikeuteen viedä. Rakennusalan yritys on ostanut henkilöauton yhtiön toimitusjohtajan työsuhdeautoksi. Jos yritys myy auton eteenpäin, myynnistä ei makseta arvonlisäveroa, koska henkilöauto ei ole ollut pelkästään vähennykseen oikeuttavassa käytössä. FiksuDiili on fiksu myös sopimuksen päättyessä, palautat auton vain liikkeeseemme ja voit halutessasi ottaa jälleen uuden auton FiksuDiilillä. Ajopäiväkirjan avulla voidaan todeta, mikä on ollut liiketoimintaan liittyvien ajojen ja yksityisajojen osuus matkoista.


Jos henkilöauto on hankittu vain vähennykseen oikeuttavaan käyttöön, ajopäiväkirjalla on pystyttävä osoittamaan, ettei yksityisajoja ole ollut. Jos auto hajoaa ennen aikojaan, voi apua korjauskuluihin saada auton myyjältä. Kuluttajansuojalaki määrittelee autoliikkeen virhevastuun, mutta myös yksityiselle myyjälle voi syntyä vastuu korjauskuluista.


Lähtökohta on, että auton moottorin pitää kestää auton elinkaaren ajan. Uusi tieliikennelaki 1. Tieliikenteen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että voimme luottaa siihen, että kaikki tienkäyttäjät noudattavat liikennesääntöjä. Ole kuitenkin huolellinen, kun myyt autoasi, ettet joudu kohtaamaan ongelmia ja kaikki hoituu sujuvasti. Koska olet käyttänyt henkilöautoa osittain yksityisajoihisi, et ole arvonlisäverotuksessa miltään osin saanut vähentää sen ostohintaan sisältynyttä arvonlisäveroa. Yksityisleasingissä et tarvitse käsirahaa ja maksat ainoastaan auton käytöstä kuukausivuokrana.


Mikäli myyt nykyisen autosi meille, maksamme kauppasumman tilillesi nopeasti – tai voit halutessasi hyödyntää sen myös käsirahana, jolloin saat uuden auton käyttöösi vieläkin edullisemmalla kuukausihinnalla. Lisää myynti -ilmoitukseesi maininta, että tarjoat ostajalle mahdollisuutta ostaa ajoneuvo myös SAV-limiitti osamaksulla. Osamaksu on autoliikkeiden yleisesti käyttämä myynninedistämiskeino ja siksi sen tarjoaminen myös yksityisen myymään ajoneuvoon nopeuttaa myyntiä.

Valitse verkkokaupassa sopiva automalli, kuinka pitkäksi ajaksi autoa tarviset, paljonko sillä ajat, mitä varusteita ja lisäpalveluita haluat. Laskuri laskee sinulle tarjouksen. Kaupanteon jälkeen ilmeni, että autossa oli paha laakerivika, jonka takia autolla ei voisi ajaa lainkaan ilman että moottori tuhoutuisi.


Ostaja oli yhdessä myyjän kanssa koeajanut auton , mutta vikaa ei silloin oltu huomattu. Yhesti jopa menny asiallisesti auton myynti kun olin myymässä n. Alkoi sitten tinkimään mutta kaverinsa sano siihe että älä nyt ala tinkiin ku hinta näyttää olevan ruuvattu valmiiksi jo kohilleen. Yksityiselle myynnissä kannattaa asiasta ensin keskustella rahoitusyhtiön kanssa josta samalla saa tietää loppuvelan tarkan määrän kuluvalle päivälle.


Kauppaa ei tehdä jossain teboilin takapihalla vaan yleensä pankissa. Myyjä ei saa koko kauppasummaa siis missään vaiheessa itselleen vaan rahoitusyhtiö saa omansa ihan ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit