torstai 18. elokuuta 2016

Aktiivimalli 1

Aktiivimalli koskee niitä, jotka saavat työttömyysetuutta. Tiedä tärkeimmät kohdat! Mallista luopuminen tarkoittaa, että emme enää seuraa päivärahan hakijan aktiivisuutta, eikä päivärahan tasoa alenneta.


Päivärahat, jotka maksetaan 1. Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Työttömän aktiivisuuden seuranta 1.

Miten leikkaukselta voi välttyä? Etuus palautuu automaattisesti normaalille tasolle. Tilanne muuttuu tänään annetun asetuksen myötä. Muutokset tulevat voimaan 1. Ansiopäivärahaa ei enää alenneta 1. Vuodenvaihteessa lakkautetun aktiivimallin vaikutuksia on vaikea arvioida. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit!


Silloin näillä kahdella päivällä ei ole merkitystä.

Kaikkonen peräänkuulutti keskiviikkoiltana lähettämässään tiedotteessa, ettei aktiivimalli saa johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin ja korosti eduskunnan kannan merkitystä. Jos aktiiviedellytys ei ole kuitenkaan täyttynyt 29. Varapuheenjohtaja Antti Kurvinen (kesk) lähetti seuraavana aamuna tiedotteen, jossa hän arvioi, että keskustelu on tuonut vahvasti esiin eri puolueiden arvomaailmat. Naisilla on työtuloja useammin kuin miehillä ja nuorilla useammin kuin ikääntyneillä.


Kassa maksaa automaaattisesti päivärahat 1. Rinteen hallitus on päättänyt tänään budjettiriihessään kumota työttömyysturvaa leikkaavan aktiivimallin 1. Aktiivisuutta tarkastellaan maksupäivän jaksoissa. Lopulta myös mallin arkkitehti, ex-työministeri, myönsi valuvian. Jos työttömyyspäivät ajoittuvat joulukuulle, mutta tulevat maksuun tammikuussa, aktiivimalli voi vielä vaikuttaa etuuden määrään.


Jos ansiopäivärahan tasoa on alennettu aktiivimallin vuoksi, palautuu ansiopäivärahan taso normaaliksi 1. Rekryboosterin valmennus sekä Career Boost kuuluu aktiiviimalliin 1. Mistä apua työpaikan hakuun? Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Epäonnistunut aktiivimalli hälyttää keskusteluun työllistämiskeinoista Sirpa Puhakka 8. Nykyinen hallituksemme onkin laittanut lihoiksi kohtuu paljon valtion yrityksiä.


Kehaisivat että lyhensimme valtionlainaa ensimmäistä kertaa 10-vuoteen n. Lyhennys on alle valtionvelan määrästä.

Alennettuna maksettu päiväraha maksetaan jälleen täytenä 1. Eduskunta hyväksyi 11. Jos olit silloin ansiopäivärahan saajana, alkoi ensimmäinen aktiivisuuden tarkastelujaksosi 1. Lain aktiivisuusehto ei koske työkyvyttömyyseläkettä hakeneita ja päätöstä odottavia, joten aktiivimalli kannusti työttömiä ihmisiä jäämään pysyvästi eläkkeelle. JHL:n verkkovalmennuksen voi vielä suorittaa ennen vuodenvaihdetta 11. Lakimuutos tulee voimaan 1. Lain mukaan työnhakijalta, joka ei täytä aktiivisuusedellytystä, työttömyysetuuden tasoa leikataan prosenttia seuraavan etuuden maksupäivän eli noin kolmen kuukauden ajan.


Leikkaus vastaa yhtä korvauksetonta päivää kuukaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit