perjantai 19. elokuuta 2016

Tarviiko viroon passia 2018

Vanhentunut passi matkustusasiakirjana ei siis kelpaa, ja myös Tallinnan risteilyllä tulee olla passi mukana. Ilman passia Viroon ei kannata lähteä, sillä kaikkien matkustajien pitää pystyä tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä, niin aikuisten kuin myös lasten. Alla vielä samat ohjeet videon muodossa. Jos Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti.


Viron-matkalla – rangaistuksena jopa usean sadan euron sakot. Viroon matkustavalla suomalaisella tulee olla aina mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, vaikka sitä ei edes kysyttäisi. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita.


Monella on se mielikuva, että Viroon ei tarvitse passia ottaa mukaan. Tämä on totta, mutta henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan virallisella matkustusasiakirjalla - eikä ajokortti kelpaa sellaiseksi. Passin myöntäminen aiempaa passia peruuttamatta (ns. kaksoispassi) Uusi passi voidaan poikkeustapauksissa myöntää aiempaa passia peruuttamatta, jos esimerkiksi voimassa oleva passi on ulkomaan viranomaisen hallussa tai ulkomaan viranomaisen passiin tekemät merkinnät estävät matkustamisen toiseen maahan. Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava kohdemaan suurlähetystöstä tai edustustosta voimassaolevat passi- ja viisumimääräykset ja he ovat itse vastuussa määräysten noudattamisesta.


Mikäli pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä.


Palveluhinnasto ja maksaminen. Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Tuohan kyseli Viroon menoa. Suomeen kun tulee ei tarvita mitään papereita, nehän kehoitettaan hävittämään kun Suomi kirjoittaa uudet pumaskat.


No, se netistä kopioitu itkuvirsi on syytä säilyttää jos on huono muisti. Eihän tänne kukaan tulisi jos papereita kyseltäisiin. Tarviiko viroon passia Yleinen harhaluulo Viron-laivalla voi maksaa € - Matkat - Ilta-Sanomat.


Muista ottaa passi tai henkilökortti mukaan Tallinnan matkalle. Kun sitä on toitotettu nyt joka paikassa, että Viroon matkustaessa tarvitsee olla virallinen matkustusasiakirja mukana. Monet hölmöt kun ovat kuulemma yrittäneet matkustaa ilman niitä sen jälkeen, kun Virosta tuli Schengen-maa. Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia , kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen.


Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan. Matkustajan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä ja ikänsä. Iän todistamiseksi hyväksytään passi, ajokortti, henkilöllisyystodistus tai kuvallinen KELA-kortti.


Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Tiedot tarkistetaan lähtöselvityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit