maanantai 15. elokuuta 2016

Kuntoutustuki hylätty masennus

Suuren valikoima kirjakauppa. Mulle on myönnetty ekalla kerralla sairausloma, kuntoutustuki ja myös lääkkeiden erityiskorvaus. Diagnoosina mulla on toistuva, vaikea-asteinen masennus , epävakaa persoonallisuushäiriö ja vaativa persoonallisuus ( aikaisemmin ollut psykoottisuutta).


En tiedä, onko sillä vaikutusta, että oon ollut kuukausia osastohoidossa. Itse olen ollut sairaslomalla jo 1v 3kk ja en ole saanut kuntoutustukea enkä eläkettä hylkyä vaan tarjoavat. Olisiko oltava mielenterveys ongelmainen koska taas yksi tuttavani sai Kevalta kuntoutustuen just masennus ja ahdistuneisuuden vuoksi. Itselläni on reuman vuoksi oleminen todella kovaa ja tuskaista. Kävin myös sellaisen muutaman päivän ammatillisen kuntoutusselvityksen, mutta se on kai eri asia kuin kuntoutuskurssi.


Muista tuista en osaa sanoa mitään, mutta siis ei tuo kuntoutustuki tosiaan mikään läpihuutojuttu ole. Mitä ovat työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki ? Työkyvyttömyyseläkettä voit saada, jos et ole vielä täyttänyt alinta vanhuuseläkeikääsi ja kun työkykysi on lain mukaan heikentynyt sairauden tai vamman vuoksi vähintään vuoden ajan. Voit saada työkyvyttömyyseläkkeen määräaikaisena tai jatkuvana. Kuntoutustuki voidaan myöntää myös hoito- tai kuntoutussuunnitelman valmistelun ajaksi. Ensimmäinen kuntoutustukijakso.


Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän lähiomaisilleen. Kurssit auttavat sopeutumaan sairauden tai vamman mukanaan tuomiin muutoksiin tai kuntoutumaan. Ota niskasta itseäsi kiinni äläkä valita normaalista elämän ongelmista ja tunteista (alakulo masennus ,stressi yms) Et ansaitse ilmaista rahaa asenteesi takia ja vielä vauva palstalla. Täällä ne laiskimmat Äititvaan vinkuu ja luulee että nykymailmassa nainen saa olla kotona ja maksetaan koko tulevaisuus. Tavoitteena on ollut turvata 16–18-vuotiaille vajaakuntoisille nuorille mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen ja järjestää työkyvyttömyyseläkkeelle vaihtoehtoinen toimeentulon turva.


Nuorelle laaditaan kotikunnassa henkilökohtainen opiskelu- ja kuntoutumissuunnitelma. Kun nuori alkaa saada kuntoutusrahaa, ammatillisen. Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua pysymään työelämässä terveydellisistä rajoitteista huolimatta. Vaikka sairautesi estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, löytyy usein muita työtehtäviä, joihin työkykysi riittää. Mutta en voi kuin ihmetellä, kuinka päätelmiä tehdään ulkonäön mukaan!


Pitäisikö se ahdistus, uupumus ja masennus aina olla leimana otsassa? Että saisin käydä kaupassa rauhassa tms. Minulla oli ollut ensin vaikea mania ja putosin siitä masennukseen.


Manian jälkeen minulle tulee aina masennus. Sitä kesti kaksi ja puoli vuotta. Tämä oli elämäni rankin, vahvin ja pisin. Rakastin työtäni ja kuvittelin palaavani sinne, kunnes irtisanominen tuli keskusteluun. Minulla viimein napsahti vakava-asteinen masennus marraskuussa ja olen siitä lähtien saanut aikoja sekä lääkärille että sosiaalityöntekijälle joka on sitten hoitanut kelan hommat.


MYYSELÄKEHAKEMUS ON HYLÄTTY ? Lisätietoja eläkeratkaisusta antaa tarvittaessa eläkeratkai-sija, jonka yhteystiedot ovat päätöksessä. Päätökseen tyy-tymätön voi hakea siihen muutosta valittamalla kirjallisesti. Aina tulee hylky melkein joten ei kannata ottaa asiaan turhan juhlallista kantaa vaan valittaa vaan reippaasti Kuten Overdose tuossa jo kertoikin niin asia kerrallaan vaan alatte kirjaamaan asioita ylös, siellä hylkäyksen mukana on paperi jossa kerrottaan minne voi valittaa ja mitä siinä pitää olla eriteltynä, sitä ohjetta seuraamalla vaan laitatte vapaamuotoisesti asiat ylös. Eläkeiässä työkyvyttömyyseläke muuttuu vanhuuseläkkeeksi. Jos tulee työkyvyttömäksi täytettyään 6 on mahdollista päästä suoraan vanhuuseläkkeelle.


Yksityisten alojen työkyvyttömyyseläkkeistä vastaavat eläkeyhtiöt, julkisen alan eläkkeistä Kuntien eläkevakuutus ja Valtiokonttori. Työntekijä voi hakea vanhuuseläkkeensä lakkauttamista, jos hänelle on myönnetty kuntoutustuki sellaisen määräaikaisen työkyvyttömyyden perusteella, jonka on kuntoutustukea myönnettäessä arvioitu jatkuvan sen jälkeen, kun työntekijä täyttää alimman vanhuuseläkeikänsä. Jos sairaus jatkuu yli vuoden, mutta eläkepäätös on hylätty tai sen käsittely on kesken, hakijalle voidaan maksaa työttömyys­etuutta.


Tällöin hänen pitää ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi työvoimatoimistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit