maanantai 8. elokuuta 2016

Referaatti opinnäytetyöstä

Opinnäytetyöstä ja opinnäytetyöprosessista Jarmo Levonen yliopettaja HAMK YAMK Levonen Teemoja Mikä on opinnäytetyö? Referaatti , aine,. Asiatekstistä laadittu referaatti on selostava tiivistelmä, jonka tulee välittää lähtötekstin keskeiset ajatukset referaatin lukijalle oikeina ja täsmällisinä. Sen tavoitteena on säästää lukijan aikaa, kun lukija voi pitkänkin pohjatekstin sijasta lukea lyhyemmän version.


Tuotekehitys - referaatti Tuotekehitys referaatti -työssä referoitiin kolme erilaista kirjallista työtä. Opinnäytetyöstä sekä harjoittelun ja projektioppimisen raporteista on olemassa omat erilliset ohjeensa ja joihin opiskelija voi saada tarkemmat ohjeet opintojaksosta vastaavalta lehtorilta. Kaikki tekstiosan luvut otsikoidaan informatiivisesti sisältöä vastaaviksi. Tarvittaessa työhön voi sisältyä myös seuraavia osia: alkusanat (esipuhe), selitesivu (symbolit, käsitteet, lyhenteet ja merkit) sekä taulukko- ja kuvioluettelo. Ohje Sirpa Marko Kirsti Vuorela Lähdeviitteiden ja lähteiden merkitseminen tekstiin Opinnäytetyöhön kuten kaikkiin oppimistehtäviin - merkitään tieto niistä lähdeteoksista, joita kirjoittaja on työssään käyttänyt ja joihin hän vetoaa, olipa tieto peräisin painetusta aineistosta, haastattelusta tai sähköisestä lähteestä.


The economic impact of tourism in Central Finland: a regional input-output study. Apituinen vapaamuotoinen referaatti. Etsi ted talkista 1-videota, jotka jollain tavalla liittyvät mahdolliseen opinnäytetyön aiheeseesi. Opinnoissa tehdään työyhteisöihin kehittämistehtäviä ja opintojen loppuvaiheeseen sijoittuva kk työharjoittelu suoritetaan joko omassa tai opiskelijan etsimässä muussa työyhteisössä.


Numeerisesti arvioitavissa tehtävissä opettaja-arviointi asteikolla 0-2. Essee tiedon luotettavuudesta, opettaja-arviointi asteikolla 0-4. Tällä tavoin varmistetaan sekä julkisuuden että yksityisyyden suojan toteutuminen.


Esitelmä, alustus tai muu suullinen esitys. Artikkeli, raportti, kommentoiva referaatti tai vastaava teksti. Opintojaksoon liittyvien tehtävien hyväksytty tekeminen.


Kirjallisuus: Repo, I. Päiväkirjaan olen myös kirjoittanut pohdintoja siitä, mitä Leinelän henkilökunnan kanssa käy-dyissä palavereissa täytyy muistaa käydä läpi, lähdevinkkejä ja eri toteutustapavaihtoehtoja perehdytyskansiolle. ICT-alan etiikkaan liittyvä referaatti. Yritysseminaariin valmistautuminen ja esitys. Verkko-ohjattu opetus.


Toimittaja Maire Soiluva teki meille referaatin Jukka-Pekka Kukkosen opinnäytetyöstä Ruotsin taksiliikenteestä. Moni tuntee JP Kukkosen sosiaalisen median kautta. Kiitämme Kukkosta suuresta vaivannäöstä ja luvasta julkaista referaatti.


Ei-aktiivisen elämäntavan tiedetään olevan syynä erilaisiin sairauksiin ja ongelmiin joko suoraan tai välillisesti. Tässä lyhyt referaatti : Liike on lääke. Aktiivisen elämäntavan ja liikunnan avulla taas voidaan ehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa monia pitkäaikaissairauksia.


Ihanat Cobblerinan korvikset on nyt arvottu. Kiitos kaikille osallistuneille, oli kiva lukea teidän unelmalaukuista. Unelmalaukun voi tilata vaikka Cobblerinalta, joka tosiaan valmistaa laukkuja myös asiakkaan toiveiden mukaan. Mutta ne korvisten uudet omistajat siis. Istuin joitakin viikkoja sitten Me Naisten päätoimittajan Iinan ja toimituspäällikkö Varpun kanssa alas.


Nykyään koitan luottaa yhä enemmän ja enemmän intuitiooni. Meillä päin omassa amk:ssa puhutaan ihan sekaisin kokeista ja tenteistä, eli molemmat termit on käytössä, ihan opettajillakin. Gradusta ei ole kukaan ikinä puhunut, vaan aina opinnäytetyöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit