tiistai 16. elokuuta 2016

Tykätä ruotsiksi

Katso sanan tykätä käännös suomi-ruotsi. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä! RedFox on Suomen suurin sanakirja.


Pelisuositus Hirsipuu Pidätkö peleistä? Vai opitko mieluummin uusia sanoja? Nyt voit tehdä molemmat samanaikaisesti! Sana on lainasana tycka-verbistä. Vieraslajeja ja villakoiria.


Tänään puhumme elokuvien ja televisiosarjojen käännösvirheistä. Suomessahan olemme tottuneet lukemaan televisiosarjojen juonenkäänteet ja dialogit muutamalta. Täydennä ensin puuttuvat sanat ruotsiksi. Kysykää sitten parin kanssa nämä kysymykset toisiltanne. Vastatkaa toistenne kysymyksiin.


Työntekijän sairauspoissaolo. Kun työnantaja maksaa työntekijälleen palkkaa työkyvyttömyydestä johtuvan poissaolon ajalta, Kela voi yhtäjaksoisen omavastuuajan jälkeen maksaa sairauspäivärahan tai osasairauspäivärahan työnantajalle. Mielestäni negatiiviset asenteet ruotsin kieltä kohtaan selittyvät sillä, että sitä osataan yleisesti melko heikosti ja yleensäkin semmoisista asioista ei tykätä , mitä ei osata. Lapset ikään kuin oppivat vihaamaan ruotsia heijastuksena aikuisten negatiivisista asenteista sitä kohtaan. Ihastua voi milloin ja mihin vain.


Makuasioista ei voi kiistellä. Jokainen puhuu niinkuin haluaa kirjoittamisesta puhumattakaan. Rakastan suklaata ja ihastun aina, kun näen mielenkiintoisen alustuksen Elleissä.


Tykkään kirjoittaa. Monikohan muoti-, kauneus- ja hyvinvointibisnes menisi nurin, jos ihmiset yhtäkkiä päättäisivät tykätä itsestään? Muutoksen matkaopas Maria Jyrkäs sai vieraakseen psykologi Katarina Meskasen, joka puhuu arvostavan kehosuhteen puolesta. Isof, Institutet för språk och folkminnen, arbetar med att öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, namn, folkminnen och andra immateriella kulturarv i Sverige.


Opiskelija on voinut välttää ruotsin yo-kokeen kirjoittamalla matematiikan. Tämä pieni vapaus ja jousto uhataan poistaa. Hallitusohjelmaan on kirjattu ruotsin pakollisuuden palauttaminen yo-kirjoituksiin. Viranomaiset ovat olleet huolissaan kieli-ilmapiiristä, kuten asenteesta ruotsia kohtaan. Jos koulun käy ruotsiksi , voi suomen käyttö jäädä vain tiettyihin tilanteisiin.


Toisin sanoen: ruotsinkieliset selviävät koulusta tyydyttävällä suomella, mutta se rekrytoijille harvoin riittää. Aina suomen kieli ei ole ongelma, mutta esimerkiksi valtiolla on omat kielivaatimuksensa. Lopussa KIITOS seisoo -lukemistoon perustuva suomen kielen kuullunymmärtämissivusto.


Vältä parkkisakot Park Micro -elektronisella parkkikiekolla. Pysäköityäsi auton elektroninen pysäköintikiekko siirtyy automaattisesti seuraavaan puoleen tuntiin. Laitteen kalenteri huomioi kesä- ja talviajan muutokset.


Kätevä Mobile App hälyttää ja muistuttaa pysäköintiajan loppumisesta. Kiitos kun katsoit viedoni muistathan tykätä , kommentoida ja tilata jos et ole sitä vielä tehnyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit