perjantai 7. syyskuuta 2018

Millainen avioehto

Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Millainen avioehto ? Avioehdon sisältöön on myös muita vaihtoehtoja. Sinulle ja puolisollesi sopiva avioehtosopimuksen sisältö selvitetään keskustelussa kokeneen lakimiehen kanssa. Palvelut on mahdollista hoitaa myös etäyhteyksien.


Avioehto tarkoittaa käytännössä sitä, että ositusta ei suoriteta, eikä tasingonmaksuvelvollisuutta ole. Etusivu › Foorumit › Osoitteenluovutus- ja markkinointikielto › vuoden avioliitto viemäriin? Vastaus Fasilitaattori Onko muuta kirjallisesti sovittua? Sinulla on avio-oikeus siihen omaisuuteen mitä ei ole muulla sopimuksella suljettu pois avio-oikeuden piiristä. Autamme pohtimaan, millainen avioehto sopii juuri teille ja laadimme avioehtosopimuksen.


Voit myös käyttää etäpalveluamme. Puhelin- ja verkkoneuvottelu toimii kaikkialla Suomessa. Verkkokaupasta tilaat avioehdon edullisimmin. Laakso muistuttaa ettei avioehdolla varauduta vain mahdolliseen eroon, vaan se on usein keino esimerkiksi turvata lesken asema mahdollisen kuolemantapauksen sattuessa.


Avioehto voi olla esimerkiksi osittain tai kokonaan poissulkeva. Kun kahden ihmisen omaisuutta avioliiton kautta liitetään yhteen, on sen mahdollinen jakaminenkin hyvä käydä läpi samalla. Sekä avioehto , että testamentti ovat niitä sopimuksia, joiden avulla omaisuudenjako tapahtuu, kuten pari itse toivoo. Avioliittolain mukaan puolisot ovat keskenään yhdenvertaiset. Lain perusperiaatteen mukaan puolisoiden tulee avioliitossa osoittaa keskinäistä luottamusta ja yhteisesti toimia perheen hyväksi.


Jos uusperheessä katsotaan oikeudenmukaiseksi se, että lapsille ohjautuu vain biologisen vanhempansa omaisuus, niin tällöin kannattaa laatia avioehto. Mikäli puolisoilla on avioehto , niin rikkaamman puolison omaisuus ei siirry köyhemmälle puolisolle ja edelleen tämän lapsille. Todistajien ei siis tarvitse välttämättä olla paikalla silloin, kun avioehtoa laaditaan tai edes, kun se allekirjoitetaan, vaan sopimusosapuolet voivat myös myöhemmin tunnustaa todistajille avioehtosopimukseen merkitsemänsä allekirjoituksen oikeaperäisyyden.


Jotta avioehto on voimassa, se pitää rekisteröidä maistraattiin. Eli se voi koskea puolisoiden koko omaisuutta tai esimerkiksi joitain omaisuuseriä. Jos avioehtoa päivittää, pitää myös muutos rekisteröidä. Sitä ei moni Nikkilän mukaan muista.


Olen törmännyt tilanteisiin, joissa vuosikymmeniä sitten tehty avioehto tulee yllätyksenä, kun puoliso kuolee. Tai kai se avioehto kannattais tehdä, vaikka menis ihan vaan suomalaisenkin kans naimisiin. Esim just tuo perintöjuttu, toisen vanhemmat voi olla ihan persaukisia ja toisen varakkaita, niin miettiä sitten sitäkin, että onko reilua, että puoliso saa puolet perinnöstä.


On myös mahdollista solmia yksipuolinen avioehto , jolloin toisella ei ole avio-oikeutta mihinkään tai tiettyyn toisen omaisuuteen. Vasta toisen puolison kuoleman jälkeisessä pesän jaossa tai avioeron osituksessa on vaikutusta tilanteeseen sillä, oliko puolisoilla avioehtoa ja sillä, millainen sisällöltänsä se tehty avioehto oli. Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti joko ennen avioliittoa tai sen aikana.


Osituksessa se kumppani, jolla on suurempi omaisuus, suorittaa tasinkoa toiselle siten, että lopputuloksena olisi yhtä suuret erät. Valtakirjat Avoin asianajovaltakirja Valtakirja kuolinpesän pankkiasioita varten Valtakirja asunto-osakkeen myymiseen Perintä Maksumuistutus Maksukehotus Haastehakemus riidaton laskusaatava Haastehakemus huoneenvuokrasaatava ja häätö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit