keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Indeksikorotus 2018

Työeläkeindeksin vahvistaa sosiaali- ja terveysministeriö. Käytännön esimerkki: jos vuokra on nyt 1. Indeksilausekkeella tarkoitetaan sopimusehtoa, jonka mukaan vuokraa tarkistetaan jonkin indeksin muutoksen mukaisesti. Exäni ilmoitti minulle, että elatusmaksuihin on tullut korotus 1. Sovimme lapsen elatuksesta viime kesänä.


Onko hän oikeassa ja jos on, mihin tämä perustuu? Kyllä exäsi on oikeassa. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 1. Työeläkkeitä turvaavat eläkeindeksit ovat työeläkeindeksi ja palkkakerroin.


Olemme nyt YPL Palvelu Oy. Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy:n uusi nimi on nyt YPL Palvelu Oy. Nimenmuutoksen myötä yhtiön viralliseksi nimeksi tulee tuttu nimi, joka on ollut jo vuosia verkkosivujemme ja sähköpostiemme osoitteena. Kela maksaa elatustuen vähennettynä, jos elatusapu on vahvistettu täyttä elatustukea pienemmäksi elatusvelvollisen taloudellisen tilanteen takia. Elatustuen määrä ja maksaminen.


Vaikka tämä tieto kuulemma julkaistaan yleensä jo marraskuun aikana. Toivotan tervetulleeksi oikeaksi vahvistettua tietoa, eli varus. Jos haluaa varmistaa, että vuokra ei indeksiehdon myötä laske, kannattaa vuokrasopimuksessa sopia vuokrankorotuksesta eikä vuokrantarkistuksesta. Sopimuskauden aikana palkkoja korotetaan kahdella yleiskorotuksella.


Täysimääräisen elatustuen määrä on 1. Nyt täysi tuki on 15euroa kuukaudessa, joten tuki nousee euroa kuukaudessa. Tuet nousevat prosenttia eli täysimääräinen tuki nousee euroa kuukaudessa. Jos maksat elatusapua suoraan lähivanhemmalle, voit varmistaa elatusavun oikean summan lastenvalvojalta. Jos taas maksat elatusapuvelkaa Kelalle, saat tiedon elatusavun uudesta määrästä Kelasta kirjeitse. Indeksikorotus koskee kaikkia elatusapuja eli myös sinun osuuttasi.


Palkkakertoimeksi vahvistettiin 417. Sillä tarkistetaan vuosiansiot eläkkeen alkamisvuoden tasoon. Kela lähettää tiedon elatusavun uudesta määrästä niille elatusvelvollisille, joiden maksut hoituvat Kelan kautta. Jos elatusvelvollinen maksaa elatusapua suoraan toiselle vanhemmalle, uuden summan voi tarkistaa lastenvalvojalta.


Ensi vuodelle sisältyy myös paikallisesti sovittava prosentin työpaikkakohtainen erä. Ammattiliitto, sopimuskausi, kattavuus ja mukanaolo kilpailukykysopimuksessa. Työehtosopimukset liitoittain.


Korotukset maksetaan 1. Indeksimuutos myös suosisi miehiä, sillä miesten keskimääräinen eläke on naisten eläkettä suurempi. Nykyistä suuremmat indeksikorotukset suurentaisivat eroa entisestään. Työntekijöiden palkkoja korotetaan työehtosopimuksen mukaisesti matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualalla 1. Muista siis tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein!


Monet isot vuokranantajat ovat nostaneet vanhojen vuokrasopimusten vuokria tai ainakin muuttaneet sopimusehtoja niin, että aiempaa isommat korotukset ovat mahdollisia. JHL:n edustajisto hyväksyi suurten alojen sopimukset tänään, moni liiton tavoite meni läpi 15. Avaintyönantajat Avainnan uudet työehtosopimukset. Yleensä vuokrasopimuksissa sovitaan vuosittaisesta vuokrankorotuksen suuruudesta ja samassa yhteydessä mainitaan korotuksen ajankohta.


Tämän pohjalta Leena voi arvioida onko tuotteiden hintaa perusteltua nostaa raaka-aineiden hintakehityksen perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit