torstai 13. syyskuuta 2018

Kondylooma kokemuksia

Miehille ja naisille! Vuosittain viitisen naista tuhannesta sairastuu kohdunkaulansyöpään. Ei siis ole hirvittävän yleistä siihen sairastua. Ja muistettakoon, että vain osa papilloomaviruksista altistaa kohonneelle riskille. Suurimmalla osalla naisista kondylooma paranee itsekseen ja syöpää aiheuttavat papilloomavirukset eivät ole niitä röpylää.


Kondomi suojaa HPV-tartunnalta vain osittain. Tupakointi voi pitkittää HPV-infektion kestoa. Aiemmin sairastettu kondylooma ei suojaa uudelta tartunnalta. Lisäksi hoitamaton kondylooma kasvattaa esimerkiksi syöpäriskiä.


Myös kukkakaalimainen näppylä on mahdollinen. Litteä kondylooma todetaan alussa vain papa-kokeella, sillä se ei aiheuta oireita. Kondolyyma aiheuttaa syylämäisiä ihomuutoksia, jotka esiintyvät lähinnä sukupuolielinten ja peräaukon alueella.


Penslaat niitä kondyloomia joka päivä niin n. Minä tein sen virheen ja paranemassa ollut kondylooma jotenkin repesi ja siihen kohtaan tuli haava, joka ei ole vieläkään parantunut täysin. Jos kuitenkin olet yhdynnässä ollut ja sinulla on kondylooma niin sano siitä kumppanillesi. Tämä nimittäin tarttuu jos sinulla kondylooma tällä hetkellä on. Joten et voi välttämättä tietää keneltä olet tartunnan saanut jos sinulla on ollut monta suhdetta. Nostan nyt tämän keskustelun, vaikka vanha onkin.


Eli siis muakin vaivaa, onko kondylooma tarttunut suuhunni. Sukupuolielinten kondylooma todettiin minulla pari kuukautta sitten ja nyt kielen päähän on ilmestynyt kipeä valkoinen rauhanen (jollaisia mulla on kyllä ollut silloin tällöin koko ikäni, mutta paranneet päivässä). Kondylooma voi piillä elimistössä vuosia ennenkuin puhkeaa. Lekuri sanoi silloin, että jos papa on aina puhdas eikä mitään näkyvää tule, niin vuoden kuluttua pöpön voidaan sanoa poistuneen elimistöstäni. Ollaan oltu viimeset 10vuotta yhdessä ja hänellä on aina ollut pari tai muutama pieni näppylä pniksen varressa.


No, ollaan aateltu että ne on jotain asiaankuuluvia. Nyt si kävi muista syistä urologilla ja hänellä todettiin tuo kondylooma. Naisella kondylooma voi tulla ulkosynnyttimiin tai emättimeen. Kun naisella havaitaan visvasyyliä, voi olla tarpeen ottaa myös papa-koe.


Huomasin muutama viikko sitten emättimen aukolla pientä ryhelmää, jota kutitti. Ensin luulin niiden olevan repeämiä rajusta seksistä, mutta tänään kun katsoin, niin ryhelmistä on tullut isompia ja vaaleita, joten epäilen itselläni kondyloomaa. Kysyimme hiljattain lukijoilta kokemuksia seksitaudeista. Reija sai kondylooman miesystävältään ja arvelee, että miesystävä oli saanut sen vaimoltaan.


Kerroin hänelle ja sanoin, että sanoo vaimolleen, että menee lääkäriin ja hoidattaa itsensä kuntoon. Olin raivon partaalla. Vierailija: Mulla todettiin kondylooma 6kk sitten ja sain wartec-rasvakuurin.


Lääke ei kuitenkaan auta, vaan tuntuu, että aina kun oon sitä laittanut, niin syylät on seuraavana päivänä jopa kasvaneet. Papilloomaviruksen aiheuttama kondylooma puolestaan tekee alapäähän erityyppisiä syyliä. Pieni osa voi jatkua ja hoitamattomana kehittyä pitkän ajan kuluessa syöväksi. Naisille suositellaan papa-tutkimusta, jos alapäästä löytyy kondyloomia.


Huomasin alapäässä kondylooman näköisiä näppylöitä, oon varma että kondylooma. Varaanko ajan lääkärille? Kuinka pitkää teillä on mennyt että ootte saanu ne pois? Siis virushan jää kehoon mutta näkyvät näppylät? Maksaako tämä paljon?


Ja lisäksi se vielä että oon alaikäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit