maanantai 17. syyskuuta 2018

Avoin hankintamenettely

Koulutuksessa opit laatimaan tarjouskilpailun ehdot täyttävän tarjouksen. Useampi koulutettava? Tutustu koulutukseen! Avoimessa menettelyssä hankintayksikkö julkaisee hankintailmoituksen ja asettaa samalla sähköisesti ja avoimesti kaikkien saataville tarjouspyynnön, joiden perusteella halukkaat toimittajat voivat tehdä tarjouksen.


Julkinen hankinta – avoin tai rajoitettu menettely. Hankintaprosessilla tarkoitetaan julkisen hankinnan kilpailuttamisen eri vaiheita ja siinä noudatettavia menettelytapoja ja käytäntöjä. Hankintakalenteri Hankintakalenteri on avoin viestintäpalvelu, josta löytyy suomalaisten julkisen sektorin hankintayksiköiden uusimpia hankintapäätöksiä, ostopaikkaluetteloita sekä tietoa tulossa olevista hankinnoista.


Jos kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta, julkaistaan ilmoitus myös HILMA:ssa. Avoin menettely on hankintamenettely , jossa ilmoitus julkaistaan toimittajaportaaliin. Kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä tarjouksen av. Tarjousten vertailun helppous ja johdonmukaisuus nousevat tällöin tärkeiksi, sillä hankintayksikkö ei voi avoimessa menettelyssä rajoittaa saapuvien tarjousten määrää. Mikäli hankintayksikön valitseman hankintamenettelyn mukaan kaikki halukkaat voivat tehdä tarjouksen ( avoin hankintamenettely ), tarjouspyynnöstä on ilmoitettava julkisesti.


Tarjouksia on joka tapauksessa kilpailun aikaansaamiseksi pyydettävä riittävältä määrältä toimittajia. Rajoitetussa menettelyssä hankintayksikkö julkaisee ilmoituksen hankinnasta, johon kaikki halukkaat toimittajat voivat pyytää saada osallistua. Ainoastaan hankintayksikön valitsemat ehdokkaat voivat tehdä tarjouksen.


Hankintamenettely on kestonsa ajan avoin kaikille soveltuvuusehdot täyttäville toimittajille. Hankintayksikkö voi jakaa dynaamisen hankintajärjestelmän tavaroiden, palvelujen tai rakennusurakoiden luokkiin, jotka on määriteltävä objektiivisesti hankinnan eri ominaisuuksien perusteella. Hankinnan arvo ylittää kansallisen kynnysarvon.


Hankintailmoitus on julkaistu HILMA-palvelussa osoitteessa sekä. Dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS eli Dynamic Purchasing System, käytetään myös lyhennettä DHJ) on täysin sähköinen hankintamenettely , joka on avoin kaikille soveltuvuusehdot täyttäville tarjoajille koko kestonsa ajan. Tarjoajilta ei peritä maksuja dynaamiseen hankintajärjestelmään osallistumisesta. Avoin hankintamenettely alkaa hankintailmoituksesta, tai mikäli hankintamenettelyäei edellytetä, tarjouspyynnön tai neuvottelukutsun lähettämisestä.


Vastauksena saadut tarjoukset tarkistetaan kiinnittäen huomiota siihen, että ne vastaavat tarjouspyyntöä. Sen käytölle ei ole asetettu mitään edellytyksiä, eli hankintayksikkö voi aina halutessaan käyttää sitä. Avoimeen menettelyyn voi osallistua kuka tahansa. Järjestetyn kilpailun perusteella hankintayksikön on valittava kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.


Avoin tarjouskilpailu on yleisin menettelytapa, mutta myös vaihtoehtoisia ns. Pohjois-Karjalan hankintatoimi pyytää Teitä antamaan tarjouksen läsnäolotulkkauksesta Pohjois-Karjalan alueella ajalle 1. Tässä tapauksessa kyseessä on edellä esitetyllä tavalla ollut avoin menettely, joten valittajan esittämää neljän vuoden enimmäisaikaa ei sovelleta nyt puheena olevassa hankinnassa. Vaikka katsottaisiin, että kyseessä on ollut puitejärjestely, ei sen kesto ole ylittänyt neljää vuotta. Rakennuskohde Rakennuskohde käsittää sekä Runnin että Hernejärven koulujen uudisrakennushankkeiden suunnittelun, lupien hakemisen ja rakentamisen oheisten urakkalaskenta-asiapaperien mukaisesti.


Hankinta on EU-kynnysarvon alittava kansallinen hankinta. KVR-, ST-, PJ-, PPP-urakat yms. Ilmoitus hankinnasta tulee julkaista, esim. Julkiset hankinnat ovat säädeltyjä.


Kirjautumisessa tulee käyttää Katso OTP-tunnistusta. Palvelut: Asiointipalvelun kautta yrityksen yhteyshenkilö voi jättää hakemuksen rikosrekisteriotteista hankintamenettelyä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit