tiistai 11. syyskuuta 2018

Johtajasopimus työttömyysturva

Johtajasopimus on hyvä kirjata esim. Työntekijöiden työajasta, ylityökorvauksista jne. Vakiintuneen oikeuskäytännön mukaan osakeyhtiön ja osuuskunnan toimitusjohtajalla ei ole kuitenkaan oikeutta pitkän työuran perusteella maksettavaan korotettuun ansioosaan, vaikka johtajasopimus olisi päättynyt taloudellisista ja tuotannollisista syistä, koska toimitusjohtaja ei ole työsuhteessa eikä siis jää työsuhteesta. OSAKEYHTIÖN TOIMITUSJOHTAJAN asema on suoma- laisessa työlainsäädännössä jäänyt huomioimatta. Näistä tärkeimpiä käsitellään tällä sivulla.


Muita työsopimukseen liittyviä asioita löytyy työsopimuksen tekoa koskevalta sivulta. Yrityksen toimitusjohtajan johtajasopimusta ei käsitellä tällä sivulla. Siitä on olemassa oma johtajasopimusopas. Markku Räty Työsopimuksen päättämiskorvauksen ja työttömyysturvan yhteensovitus tuomioistuimessa 1. Työ- tai johtajasopimus , nimittämiskirja, virkamääräys tai työnantajan selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista, jos työsopimus on ollut suullinen.


Yli vuotta sitten tehtyjä työsopimuksia ei tarvitse toimittaa, mutta johtajasopimus on kuitenkin aina toimitettava. Työsuhteen ehtojen muuttaminen. Työsopimus sitoo kumpaakin osapuolta, eikä kumpikaan osapuoli voi muuttaa sopimusta yksipuolisesti. Kätevä muistilista tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa huomioida työsuhteen päättyessä.


KOKO-kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, joka maksaa jäsenilleen lakisääteisiä etuuksia: työttömyysajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta. Hänen palvelussuhteestaan ei edes käytetä nimitystä työsuhde. Näin kaikki toimitusjohtajan palvelussuhteen ehdot ja palvelussuhteen päättämistä koskevat ehdot määräytyvät hänen oman toimitusjohtajasopimuksensa perusteella. Toimitusjohtaja on monessa mielessä ”lainsuojaton”.


Pietiäinen ja Juuka solmivat sopimuksen. Lakineuvonta on yksi TEKin arvokkaimmista jäsenpalveluista. Paperin tarkoitus on selkeyttää poliittisen ja ammatillisen johdon työnjakoa ja rooleja.


Työttömyysturva ei suosi akateemisten opiskelua. TEKin puheenjohtaja Merja Strengellin mielestä kouluttautuminen työttömyysaikana on erinomainen tapa edistää uudelleen työllistymistä. Nyt tehdyt uudistukset eivät kuitenkaan ota huomioon korkeasti koulutettujen yksilöllisiä tarpeita.


Ikääntyneiden työttömyysturva Työeläke. Vaikka lisäpäiviltä ansiopäivärahaa voitaisiin maksaa siihen saakka, kunnes täytät vuotta, halutessasi voit jäädä. Voit jäädä vanhuuseläkkeelle täytettyäsi ikäluokkasi oman eläkeiän. Creme bonjour lohi. Ilmoita uutisvuoksi fi.


Vuoden näyttävin lähtö oli Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirralla, joka väistyi yrityksen johdosta miljoonan euron kultaisella kädenpuristuksella. Jos työsopimus on solmittu yli kolme vuotta sitten, työsopimusta ei pääsääntöisesti tarvitse toimittaa. Liitto välittää työttömyyskassan jäsenmaksun työttömyyskassalle. Lakimies Jukka Arppe neuvoo ulkomaille lähteviä tekkiläisiä. Työkokemusta kannattaa hakea ulkomailta, mutta hötkyilyn sijaan pitää ottaa järki käteen ja katsoa ohjeet TEKin sivuilta.


Silti tämä on ollut raskasta. Kaikesta on pitänyt olla selvillä - kun näin isosta porukasta on kysymys, niin aina on kimurantteja selviteltäviä. Toiminimi, maatila, metsätila, kodinhoidontuki, miten omaehtoinen koulutus käynnistetään. Tältä sivulta löydät sosialidemokraattien näkemyksiä eri kysymyksiin.


Linjaukset on koottu ohjelmistamme, kannanotoistamme ja muista asiakirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit