keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Asunnon ostotarjous sähköpostilla

Anna meidän auttaa sinua sen oikean löytämisessä ja omaksi ostamisessa! Laajassa kohdevalikoimassamme on kaikenkokoisia koteja kaupungeissa ja maaseudulla! Ostajalle on annettu virheellistä tai puutteellista tietoa kaupan kohteena olevasta asunnosta tai kiinteistöstä. Ostotarjous tehdään siinä vaiheessa, kun ostaja haluaa ostaa asunnon. Jos asunnon omistaja hyväksyy ostotarjouksen ja ostaja jostain syystä peruukin asuntokaupan, hän joutuu maksamaan kuitenkin myyjälle käsirahan.


Esitäytetty ostotarjous. Voit pyytää asunnon myyntiä hoitavaa välittäjäämme lähettämään sinulle sähköpostilla esitäytetyn ostotarjouslomakkeen, jonka voit rauhassa täyttää loppuun. Halutessasi saat ostotarjouksen myös asuntoesittelystä joko tyhjänä lomakkeena tai valmiiksi esitäytettynä.


Ennen ostotarjouksen tekemistä kannattaa tutustua huolellisesti niin asunnon asiakirjoihin kuin asuinalueen hintatasoonkin. Selvitä ainakin asunnon kunto, hoitovastikkeen suuruus sekä taloyhtiön tulevat remontit. Jos tiedossa on esimerkiksi putki- tai julkisivuremontti, voi edullinen asunto muuttua lisäkustannusten myötä paljon kalliimmaksi. Asunto-osakekaupassa ostotarjous sitoo ostajaa heti, kun hän on jättänyt sen ja myyjää sen jälkeen, kun hän on sen hyväksynyt. Kiinteistökaupassakin tehdään ostotarjouksia, mutta hyväksyttykään ostotarjous ei sido osapuolia juridisesti myymään tai ostamaan, ellei sitä tehdä Maakaaren määräämässä muodossa ns.


Suullinen ostotarjous on mahdollinen, mutta ei suositeltava. Jos omistaja itse toimii asunnon myyjänä, voidaan asunnon ostotarjous tehdä suullisesti. Tämä ei ole kuitenkaan suositeltavaa, sillä puheen tasolle jääneet sopimukset ovat epävarmoja. Sekaannuksia ostajan ja myyjän välillä voi tulla useissa ostotarjoukseen liittyvissä. Tee kaikki tarjouksen vaiheet kirjallisesti, ainakin sähköpostilla.


Myyjä päättää, kenelle asunnon myy. Asuntoa ei ole pakko myydä, vaikka olisitkin hyväksynyt tarjouksen. Lue oppaamme, niin pääset kerralla kartalle asunnon ostamisesta.


Tämä asunnon osto-opas kertoo sinulle asunnon ostamisen eri vaiheista ja antaa sinulle vinkkejä asunnon ostamiseen unohtamatta kuitenkaan asunnon ostoon liittyviä faktoja, jotka on hyvä tietää. TARJOUS, asunto-osake Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään_____.


Saat asunnon osto oppaastamme ilmaiset vihjeet ja ohjeet mita tarvitset asunnon ostamisessa. Tarjoamme lukijalle tietoa ostotarjouksen määrästä ja rakenteesta. Jos tätä viestintää tarjouksen suhteen on käyty sähköpostin välityksellä, kannattaa varmistaa. Asunnon ostaminen ja ostotarjouksen tekeminen.


Ohjeita sähköisen ostotarjouksen tekemiseen. Myös asunnon ostotarjous voidaan tehdä vapaamuotoisesti, esimerkiksi sähköpostilla. Tehty tarjous sitoo ostajaa, kun myyjä on sen hyväksynyt. Jos ostaja tämän jälkeen peruuttaa ostotarjouksen, hän voi joutua maksamaan myyjälle vahingonkorvausta tai sopimussakkoa peruuntuneesta kaupasta, jos tällaisesta seuraamuksesta oli ostajan ja myyjän välillä sovittu.


Välittäjälle asunnon ostotarjous tehdään aina kirjallisesti. Ostotarjouksessa tulisi olla ainakin seuraavat tiedot: ostettavan asunnon osakenumerot, osoite, kauppahinta, mihin mennessä kauppa tehdään, muut kaupan ehdot, milloin asunto vapautuu ja yhtiövastikkeet siirtyy ostajalle, mahdollisen käsirahan suuruus, mahdollisen. Näin neuvoo nettiasunto.


Jos asunnon hallinta taikka osakekirja tai muut asunnon omistus- tai hallintaoikeutta osoittavat asiakirjat ovat myyjän viivästyksen vuoksi luovuttamatta ajankohtana, jona kauppahinta tai osa siitä sopimuksen mukaan erääntyy maksettavaksi, ostajalla on oikeus pidättyä maksun suorittamisesta, kunnes luovutus tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit