maanantai 10. syyskuuta 2018

Avioerohakemus hinta

Hakemuksen voivat tehdä puolisot yhdessä tai erikseen. Tarvitseko avioerohakemusta? Saat sen tältä sivulta.


Muistathan, että hakemuksen voi toimittaa kirjeitse, sähköpostilla tai faksattuna perille. Kun menit naimisiin, tuskin ajattelit, että oma liittosi päätyisi tilastoissa siihen noin prosenttiin, jotka loppuvat eroon. Juuri niin nyt on kuitenkin käymässä. Tunteiden myllerryksen keskellä pitäisi osata hoitaa käytännön asiatkin.


Miten avioeron saa? Vastaava lakimies Jan-Olof Nyholm psykologi- ja lakiasiaintoimisto PsyJuridicasta antaa. Molemmat puolisot voivat jättää yhdessä avioerohakemuksen. Yhtä lailla kuitenkin riittää, että ainoastaan toinen puolisoista jättää avioerohakemuksen. Tätä varten täytetään avioerohakemus , joka toimitetaan käräjäoikeuden kansliaan.


Kun avioero on laitettu vireille, alkaa puoli vuotta kestävä avioeron harkinta-aika. Puolisot voidaan tuomita avioeroon aikaisintaan harkinta-ajan päättyessä. Voit toimittaa hakemuksen esimerkiksi sähköpostin liitteenä. Hinta € (sis. alv ) Vaihe 2. Toisen vaiheen hakemus tehdään myös kirjallisesti ja hakemuksen voi tehdä toinen puolisoista tai puolisot yhdessä. Kun hakemus on vain yhden teistä allekirjoittama, lähettää käräjäoikeus sen toiselle puolisolle tiedoksi.


Tästä artikkelista saat tietoa avioeroon liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä. Perusmuodossaan avioerohakemus on varsin yksinkertainen kaavake, johon laitetaan molempien henkilötiedot. Tuomioistuin ei tutki, miksi eroa on haettu eikä avioerohakemusta tarvitse nykyisin perustella millään tavalla. Hakemus jätetään jomman kumman puolison kotipaikan käräjäoikeuden.


Aluksi jätetään avioerohakemus. Harkinta-ajan jälkeen avioeroa täytyy hakea uudelleen. Avioeroa haetaan kahdessa vaiheessa.


Helsingin käräjäoikeuden avioeroja käsittelevän yksikön johtaja Matti Palojärvi kertoo MTV Lifestylelle, että oikeudenkäyntimaksujen korotusten tarkoitus on joissain tapauksissa nostaa turhien oikeusprosessien kynnystä, mutta avioeron kohdalla siitä ei ole kysymys. Avioliitto purkautuu avioeron johdosta. Hakijoina voivat olla puolisot yhdessä tai vain toinen heistä. Määräaika toisen hakemuksen tekemiselle on puoli vuotta harkinta-ajan päättymisestä.


Mikäli lopullista eroa ei haeta, avioerohakemus raukeaa. Omaisuuden ositus ja avioero. Ensimmäisen vaiheen hakemus käynnistää kuuden kuukauden harkinta-ajan. Jos eroa on haettu yhdessä.


Tämän hinta on 2euroa. Tällöin tulisi apua pyytää suoraan oikeusaputoimistosta. Oikeusapu ja oikeusturvavakuutus. Mikäli käytät Internet Explorer -selainta, käytä lomakeversiota 1. Kun avioliitto purkautuu puolisoiden eron johdosta, on toimitettava omaisuuden ositus.


Mikäli puolisot ovat laatineet avioehtosopimuksen, joka rajoittaa toisen puolison oikeutta toisen omaisuuteen, toimitetaan omaisuuden erottelu. Tutustu palveluihin ja tukeen ympäri Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit