maanantai 17. syyskuuta 2018

Junalla japaniin

Meidän kokemus on, että Japanissa kannattaa ehdottomasti liikkua junalla. Maassa on yksi maailman parhaista, ellei paras, junaverkostoista ja lähes joka paikkaan pääsee junalla. Autollakin on mukava kulkea erityisesti syrjäisemmillä seuduilla, mutta huomioi, että Japanissa on vasemmanpuoleinen liikenne (kansainvälinen ajokortti oltava) ja lisäksi isoilla teillä tietullit ovat melkoisia.


Matkusta junalla Geroon – Hida Wide View - junalla matkustettava osuus on erityisen upea, sillä se kulkee halki vehreän maiseman, jolle ovat ominaisia kumpuilevat kukkulat ja kimaltavat joet. Geron kuuluisassa kylpyläkaupungissa voit rentoutua luonnollisissa, vulkaanisissa kuumissa lähteissä. Liikkuminen junalla Juna on lentämisen ohella kätevin ja nopein tapa liikkua Japanissa pidempiä matkoja.

Junat ovat pääsääntöisesti aina ajallaan ja erityisesti shinkansen-luotijunat taittavat pitkätkin matkat sujuvasti ja nopeasti. Tarkoitus olisi jossain tulevaisuudessa, aikaisintaan ensi vuonna suunnata Japaniin. Tolla Trans-Siperian junalla Vladivostokiin olisi tarkoitus mennä ja sieltä sitten laivalla Japaniin , mutta on vähän auki vielä, miten paljon nämä matkat suurinpiirtein maksaisivat ja mitä tärkeitä asioita tulisi ottaa huomioon. Japani: To travel in Japan by train, buy your ticket via the given booking links. It is also possible to buy your train ticket at a railway station at ticket machines (English language version available).


Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. Sivu sisältää teoksen yksittäisen julkaisun tietoja. Aamupäivän aikana matkustamme junalla Hiroshimaan, jossa vietämme seuraavan yön.

Teoksen kuvailutiedot. Suuri osa kaupungista tuhoutui atomipommin räjähtäessä ja nimi Hiroshima piirtyi lähtemättömästi ihmiskunnan mieleen. JR-verkosto kattaa laajasti koko Japanin, joten junalla liikuminen on todella kätevää. Lisäksi junat kulkevat lähes poikeuksetta minuutilleen aikataulussa.


Passeja voi ostaa tai päiväksi. Maan suurimpia ja vilkkaimpia lentokenttiä ovat Tokiossa sijaitseva Naritan lentoasema, sekä Osakan ja Nagoyan kentät. Suomesta on Japaniin hyvät lentoyhteydet.


Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Finna-arvio (0) JUNALLA JAPANIIN. Koulutus ja akateemiset saavutukset ovat tärkeimmät prioriteetit Japanissa.


Tulet saamaan koulupuvun ja koulumatkan kuljet joko pyörällä, bussilla tai junalla. Kaikki oppilaat osallistuvat koulun kulttuuri- ja urheilujuhliin, jotka pidetään joka vuosi. Saarelle on hankala saapua junalla. Japaniin pääsee laivalla joko Vladivostokista Venäjältä, Etelä-Koreasta, tai Shanghaista, Kiinasta.


Junalla taitat helposti 5km matkan vain kahdessa tunnissa. Luotijunien virtaviivainen muotoilu tekee niistä myös kauniita. Rautatieasemilla luotijunille on varattu omat laiturinsa.

Kun odotat laiturilla omaa junaasi, voit vain ihmetellä muiden ohikulkevien Shinkansen-junien vaikuttavaa nopeutta, kun ne suhahtavat ohitsesi kuin ohjukset. Ensin laivalla Kiinaan ja siitä sitten junalla eteenpäin. Tietääkö kukaan tuosta laivalipusta mitään?


Kun käsittääkseni, mulla pitäisi olla jonkin sortin paluulippu valmiina kun menen Japaniin , että selviän ilman varsinaista viisumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit