torstai 13. syyskuuta 2018

Ryhdyttäessä tulitöihin

Oppikirja päivän mittaiselle tulityökurssille. Kirjan sisältö seuraa tulityökurssin kulkua. Kirjassa on kappaleiden yhteydessä todellisuudessa tapahtuneita vahinkoesimerkkejä.


Kirjaan voi kirjoittaa myös muistiinpanoja. Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.

Käytä sitä aktiivisesti koko kurssin ajan. Tee siihen muistiinpanoja, ne ovat käytettävissäsi myös kurssikokeessa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tulityötoimikunta on vahvistanut tulityökurssin tavoitteet ja ohjelman. Laskutus tapahtuu kurssin jälkeen ja kortit toimitetaan laskun maksamisen jälkeen.


Ilmoittautumiset 5. Turvallisuustutkinnon suorittamisesta saa tulityökortin, joka on saatavana myös mobiiliversiona. Uusi vuosi toi tullessaan uuden vuosikymmenen, ja monissa arvioissa on luotu katsauksia päättyneeseen tavanomaista pidemmällä perspektiivillä. Tämä tarkoittaa, että kaikilla työn osapuolilla tulee olla siihen tarvittava koulutus ja työkohteen riskienarviointi sekä suojatoimenpiteet on kirjallisesti dokumentoitu.

Pelastuslain mukaan ryhdyttäessä tulitöihin on huolehdittava riittävistä varotoimista. Ryhdyttäessä tulitöihin s. Kurssinjohtaja kouluttaa opetusaineistolla, jonka käyttämiseen hänet on perehdytetty kurssinjohtajakoulutuksessa. Uusi tulityökorttijärjestelmä yhdistää 1. Käytännössä tämä tarkoittaa, että työn kaikilla osapuolilla tulee olla työhön tarvittava turvallisuuskoulutus ja työkohteen riskienarviointi sekä suojatoimenpiteet on kirjallisesti dokumentoitu. Palopäällystöliiton mukaan tämä tarkoittaa, että kaikilla työn osapuolilla tulee olla siihen tarvittava koulutus ja työkohteen riskienarviointi sekä suojatoimenpiteet on kirjallisesti dokumentoitu. Kurssilla opitaan keskeinen lainsäädäntö ja ohjeistus sekä osapuolten vastuut.


Kurssin jälkeen ymmärretään ennakkosuunnittelun, valmistautumisen ja tulityöluvan merkitys, kuten myös tulitöiden turvallinen suorittaminen. Vakituinen tulityöpaikka. Tulitöihin liittyviä käsitteitä. Tilapäinen tulityöpaikka. Tulityöt ja noudatettavat ohjeet Tulityöt ovat töitä, joissa syntyy kipinöitä tai joissa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja jotka aiheuttavat palovaaraa.


Opetuksen ja varhaiskasvatuksen kalenterit. Kalenterien kannet. Utti, Jaana, kirjoittaja. Tulityökorttikoulutus (h) Tulityökortti on monelle ammattilaiselle pakollinen koulutus.


Tulitöihin liittyy tulipalon vaara eli merkittävä turvallisuusriski, ja siksi jokaisen ammattilaisen on tiedettävä roolinsa ja vastuunsa, jotta tulityö voidaan tehdä turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Tulityön tekeminen edellyttää paitsi suunnitelmaa ja lupaa, myös valvontaa.

Mutta kuka taloyhtiössä voi myöntää tulityöluvan? Opiskelija osaa kurssin käytyään tulityökortin saamiseksi edellytettävät tiedot ja taidot. Suomen Palopäällystöliiton koulutuspäällikkö Petri Lindh haluaa muistuttaa, että tulityö on Suomessa tunnistettu erityistä vaaraa aiheuttavaksi työmenetelmäksi ja siksi sen tekeminen edellyttää erityistä valmistautumista.


Opintojakson sisältö : riskit tulitöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit