perjantai 7. syyskuuta 2018

Itä uudenmaan tilannekeskus

Itä - Uudenmaan pelastuslaitoksella toimii tilannekeskus , jonka tehtäviä koko pelastusalueella ovat mm. Toimimme kunnan alueella Uudenmaan maakunnan itä - ja keskiosissa. Poliisipäällikkönä toimii Kari Rantala. Reaaliaikainen hälytysten seuranta Uusimaa maakunnasta. Hälytykset päivittyvät 30s viiveelle pelastustoimen järjestelmästä.


Rakennuspalo, maastopalo, tulipalo, tieliikenneonnettomuus. Ajankohtaiset hälytyskeskuksen hälytykset ja tilanteet reaaliajassa ympäri Suomea. Hätänumero toimii kaikissa EU-maissa Suomessa käytössä on vain yksi hätänumero,112.


Useimmissa unionin maissa käytetään kuitenkin edelleen myös muita hätänumeroita 112-numeron rinnalla. Helsingin kaupungin ja Uudenmaan yleisestä turvallisuustilanteesta – yhteistyö poliisin kanssa. Tuottaa tukea operatiiviselle pelastustoiminnan johtamiselle. Kaikissa joukkuelähdöissä TIKE aloittaa hälytyksen tullessa ”taustatyön.


Säteilyturvakeskuksella (STUK) on säteilynmittausasemia eri puolilla Suomea. Aluetoimistojen kuntalistaus. Uudenmaan alueella kaikenlainen avotulenteko kielletty Metsäpaloriski on koko maassa tällä hetkellä erittäin korkea. Keski- Uudenmaan pelastuslaitos päivystävä päällikkö Yrjö Jalava puh. Usean vuoden aikana pelastuslaitoksen kehittämistä on rajoittanut epätietoisuus siitä, tuleeko pelastustoimi siirtymään maakunnalliseksi ja koska näin ta-pahtuisi.


Länsi- Uudenmaan pelastuslaitos päivystävä päällikkö Heikki Kervinen puh. Paikalle saavuttuaan poliisit löysivät S-marketin edustalta vahvasti juopuneen miehen, joka meuhkasi pihalla kovaan äänen. Mies otettiin kiinni.


Tilannekeskus kertoo, että paikalla oli kolme tai neljä poliisipartiota. Perjantai-illan huumaa ja lauantaiaamun harmautta Itä -Suomen yövuor … o käynnissä ja päivävuorosta tuliaisina kunnioitettavat 2tehtävää. Teemoina ilta-aikaan soveltuvat valvontatoiveet, YJT:n (yleinen järjestys ja turvallisuus) ylläpito sekä ajankohtaisena aiheena pitkäksi venyneitä penkkareita tahi Wanhojen päivää viettävä nuoriso. Päijät-Hämeen pelastuslaitos toteuttaa pientalojen valvontaa paloturvallisuuden itsearviointina.


Toinen kuorma-auton kuljettajista menehtyi tapahtumapaikalla ja henkilöautossa olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat vakavasti. Lentoaseman yksikkö oli useita kertoja ollut poliisin lakkautuslistan kärjessä, mutta jatkoi itsenäisenä niin kauan kuin Liikkuva poliisi oli toiminnassa. Peurakolari Anjalassa Kyllä niitä rattijuoppoja, ylinopeuden ajajia yms. Päivystävä palotarkastaja ma-pe klo 9-1 p. MOVI tulee sanasta moniviranomais.


Myöhemmin lyhennettä HIKLU käytetään kuvaamaan pääkaupun-kiseudun pelastuslaitoksia yhteisesti. Keikka tarkoittaa pelastuslaitoksen suo-rittamaa hälytystehtävää. Kanta-Hämeen Pelastuslaitos halusi helpottaa tiedon seurantaa näyttöviestinnän avulla. Kameroiden ajateltiin olevan hyvä lisä Tikkurilan keskustan valvontaan ja häiriökäyttäytymiseen puuttumiseen. Kyseessä oli kotietsintä.


Vielä ei ole tarkemmin tiedossa, mikä johti etsintään, onko tiloista löytynyt jotakin tai onko ketään pidätetty. Yrityksen toimipiste on paikkakunnalla Lohja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit