maanantai 17. syyskuuta 2018

Taloyhtiö ilman isännöitsijää

Varoittava esimerkki on remonttirukan meneminen tuttavan firmalle ilman kilpailutusta. Jos päälle lisätään vielä epämääräinen sopimus, jossa ei määritellä kunnolla, mitä tarkkaan ottaen pitäisi tehdä sekä missä aikataulussa ja miten vastuut jakautuvat, voi koko remontti päätyä sotkuiseen riitaan. Nyt kannattaa liittyä Omataloyhtiö. Pienille 3–10:n asunnon taloyhtiöille on kehitetty verkkotyökalu ja -palvelu asukkaiden omatoimiseen isännöintiin ilman kokemusta asunto-osakeyhtiölain vaatimuksista. Monet pienet taloyhtiöt ovat valinneet omasta joukostaan niin sanotun omaisännöitsijän, jota verkkopalvelu auttaa työssä ja muistuttaa velvoitteiden hoitamisessa.


Jos taloyhtiö haluaa palkata isännöitsijän hoitamaan lisää tehtäviä taloyhtiön puolesta, ei sille ole mitään estettä. Jos isännöitsijää pyydetään toimimaan hallituksen puheenjohtajana, siihen pitää olla yhtiöjärjestyksessä määräys taikka kaikkien osakkeenomistajien suostumus. Siis mitä hommia tuon jälkeen jää vielä hallitukselle ja asukkaille tuon putkimiehen kutsumisen lisäksi? Mekin voitais harkita ilman isännöitsijää , kun putkarin soittamisella säästää neljä tonnia vuodessa remontteihin.


Miksi tätä ei muut taloyhtiöt ole keksineet? Taloyhtiö on tehnyt meillä epäonnistuneen remontin pesuhuonetiloihin. Huoneiston saunatiloista löytyi näkyvää mikrobikasvustoa. Taloyhtiö poisti kasvuston ilman minkäänlaisia suojauksia (ei muoveja oviaukossa eikä alipaineistusta). Eli mekaanisesta poistosta levisi pölyä koko huoneistoon.


Ongelmia tulee, jos joku asiakas käyttää jatkuvasti henkilöstön aikaa huomattavasti enemmän kuin mitä sen osuudeksi on laskettu. Yleisintä tämä on pienissä taloyhtiöissä. Eiköhän kaikissa tapauksissa hallituksen jäsenellä ole oikeus nähdä kaikki pyytämänsä paperit eli myös isännöintisopimus ja kirjanpidon tulosteet, kuten pääkirja, päiväkirja, sekä tuloslaskelma ja tase.


Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Kun taloyhtiö vaihtaa isännöitsijää , siirtymä sujuu parhaiten, kun vanha ja uusi isännöitsijä tekevät yhteistyötä, kirjoittaa Kotitalo. Yleensä vaihdoksen taustalla on halu parantaa isännöinnin tasoa.


Jos et saa kaikkiin kysymyksiisi vastausta siellä, pyydä isännöitsijää toimittamaan vastaus myöhemmin. Yhtiökokous valitsee myös taloyhtiön hallituksen, mikä on merkittävä asia. Ja ilman muuta siellä voi asettua itsekin ehdolle. Motivoituneet ihmiset ovat taloyhtiön etu”, Anssi Aittasalmi sanoo. Olemme ammattitaitoinen isännöintiyritys, joka tunnetaan luotettavana ja ammattitaitoisena niin pienten kuin suurtenkin taloyhtiöiden keskuudessa.


Isännöinti- ja laskentapalvelu ILP Oy. Verohallinnon edustajan Petri Lindroosin mukaan verohallinto pyrkii aktiivisesti tiedottamaan ja kouluttamaan eri tahoja rakentajailmoitusasiassa. Taloyhtiö hankkiessa isännöintipalveluita voi hallituksella mennä sormi suuhun, kun ei oikein tiedetä, millaista palvelua ollaan hankkimassa ja isännöintiyritykset toimittavat erisisältöisiä tarjouksia. Toimivaltaa on kuitenkin rajoitettu siten, ettei taloyhtiön hallituksella ole oikeutta ryhtyä ilman yhtiökokouksen päätöstä toimiin, jotka. Hallitus kokoontuu lähtökohtaisesti ilman isännöitsijää.


Tarvittaessa hallitus voi pyytää isännöitsijän mukaan kokoukseen, ja kokous voidaan pitää viihtyisissä neuvottelutiloissamme, joissa on käytettävissä nykyaikainen kokousvälineistö. Tapaamisia on helppo järjestää myös vaikkapa Skype-yhteyden välityksellä. Hän tuli isännöitsijäksi kriisitilanteessa, jossa yhtiö oli jäänyt yllättäen ilman puheenjohtajaa ja isännöitsijää.


Korpela otti puheenjohtajan vastuun ja valitsi Kontulan Huollon avukseen. Valinnassa painoi tieto siitä, että Kontulan Huollolla on muutakin toimintaa kuin isännöinti. Kaikki yritykset eivät tee tarjousta pienille yhtiöille, mutta ehkä taloyhtiö ei ole osannut pyytää oikeilta tahoilta. Kysymys voi olla myös siitä, että pieni yhtiö kokee isännöinnin hinnan kalliiksi.


Taloyhtiössä jokaisen on noudatettava asumisen yhteisiä pelisääntöjä. Mikäli joku käyttäytyy jatkuvasti tai toistuvasti sääntöjen vastaisesti, taloyhtiö voi harkita varoituksen antamista ja jopa asunnon hallintaanottoa. Asuntoa ei kuitenkaan voida ottaa hallintaan ilman selkeitä perusteita.


Jollei yhtiöllä ole isännöitsijää , velvollisuus antaa todistus o. Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun. Liity jäseneksi tästä Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään. Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Palveluksessamme on neljä isännöitsijää , kaksi teknistä asiantuntijaa, kaksi kirjanpitäjää sekä kolme kiinteistösihteeriä. Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että kiinteistöä ja yhtiötä hoidetaan pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Saat meiltä henkilökohtaista asiantuntijapalvelua ja teille sopivan palvelukokonaisuuden. Asuntoremontin kolme kompastuskiveä: näistä riita repeää osakkaan ja taloyhtiön välillä.


Aikataulu, suunnittelu ja vastuukysymykset. Asiantuntijat kertovat, mitä näistä kolmesta aiheesta pitää tietää, jotta turhat remonttiriidat vältetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit