perjantai 14. syyskuuta 2018

Keva käsittelyajat

Eläkkeiden käsittelyajat. Käsittelemme hakemuksesi aina mahdollisimman nopeasti. Omat eläketietosi -palvelussa tehty hakemus nopeuttaa käsittelyä. Kun olet käynyt antamassa suostumuksesi, sinun ei tarvitse muistaa hakea tätä eläkettä enää 68-vuotiaana, vaan Keva myöntää sen sinulle automaattisesti. Jos työskentelet eläkkeellä ollessasi eri työeläkelakien piirissä, kuin mistä jo saat eläkettä, voit hakea tästä työstä kertyneen eläkkeen siinä vaiheessa, kun työ päättyy.


Tunnistautuminen epäonnistui. Keva on ratkaissut kirkon työntekijöiden eläkehakemukset reilun vuoden ajan. Kirkon käsittelyajat ovat lyhentyneet varsinkin työkyvyttömyyseläkkeissä. Voit hakea kansaneläkettä, jos muut eläkkeesi ja korvauksesi eivät ylitä kansaneläkkeen tulorajaa.


Tilaus epäonnistui! Oho, järjestelmässä tapahtui näköjään virhe, emmekä saaneet lisättyä osoitteesi tilaajalistaan. Kokeile vaikka uudestaan ja jos ei auta niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin voimme tarkistaa missä vika.


Mitä ovat työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki? Työkyvyttömyyden arviointi. Työkyvyttömyyseläkettä kutsutaan puhekielessä myös käsitteillä sairauseläke ja sairaseläke. Työkyvyn heikentymistä arvioitaessa käytetään sekä lääketieteellistä että sosiaalis-taloudellista arviointia, jossa huomioidaan mm. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Edelleen pahoittelen, että hakemuksesi käsittely on kestänyt. Olet sitä kuitenkin kiirehtinyt ja se otetaan käsittelyssä huomioon. Käsittelyajat ovat keskimääräisiä ja työkyvyttömyyseläke-asioiden käsittelyt ovat niitä, jotka yleensä kestävät pisimpään.


Toivotaan, että saat mahdollisimman pian ratkaisua eläke-asiaasi. Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitukset päätyivät viime vuonna prosenttia miinukselle. Valtion eläkehakemusten käsittelyajat voivat venyä vuodenvaihteessa. Keva maksaa ensi vuonna suomalaisten eläkkeitä yli seitsemän miljardia euroa. Julkisen puolen eläkelaitos Keva on valtiovarainministeriön alaisuudessa.


Miten järjestää iäkkään henkilön pankkiasiat, kun hän ei enää itse niitä kykene hoitamaan? Finanssivalvonta valvoo Kevan rahoitustoiminnan suunnittelua. Pankkiasioiden hoitamisesta voi tulla ylivoimaisen hankalaa vanhalle ihmiselle, jos konttorit ovat kaukan. Yksittäisen muutoksenhakuasian käsittelyaika saattaa poiketa merkittävästi keskimääräisestä käsittelyajasta. En tiedä, ehkä ne käy useamman lääkärin palaverissa ne, jotka eivät ole ihan selviä tapauksia.


Mulla nimittäin kävi niin, että vaikka aina siitä 3kk käsittelyajasta puhuttiin, ja kuntoutustuen jatkollekin sai odottaa päätöstä pitkään aiemmilla kerroilla, niin viimein eläkepäätös tuli ns. Jos eläkkeensaaja, jonka terveydentilassa ei ole tapahtunut eläkkeen myöntämisen jälkeen olennaista muutosta, ansaitsee enemmän kuin momentissa mainitun määrän, täysimääräinen §:n momentin perusteella toistaiseksi myönnetty työkyvyttömyyseläke jätetään lepäämään työssäoloajaksi. Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta Somla ja työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta TTLK yhdistyivät 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit