tiistai 25. syyskuuta 2018

Rakennuksen kauppakirja

Valoraudat, astinlaudat, lavakaaret, helmaputket. Kun ostat siirtolapuutarhamökin tai kesämajan, hankit pelkän rakennuksen. Sinulla on myös oikeus vuokrata palstaa, jolla rakennus sijaitsee. Tässä tapauksessa maksat varainsiirtoveroa vain siitä osasta kauppahintaa, joka kohdistuu rakennukseen – eli rakennuksen käyvästä arvosta.


Merkitse kauppakirjaan rakennuksen arvo erikseen. Vuokraoikeuden ja rakennuksen omistusoikeuden siirtyminen ja vakuudet. Maksuehdoissa, omistusoikeuden siirtymisessä ja vakuusjärjestelyissä on merkitystä.


Kiinteistön kauppakirja. Palvelun käyttö on ilmaista. Kauppakirja , kiinteistön vuokraoikeus ja rakennus. Koko kiinteistön kaupassa myydään tila tai tontti rakennuksineen.


Rakennuksen kauppakirja

Vuokratontilla sijaitsevan rakennuksen myynti taas toteutetaan siten, että vuokraoikeus tai muu käyttöoikeus siirretään ja vuokraoikeuteen ainesosana kuuluva rakennus myydään. Miten peruskorjatun rakennuksen vastuut määräytyy. Milloin reklamointi on tehtävä? Myyjän antama virheellinen tieto rakentamistavasta alapohjan ja viemäröinnin osalta? Rakennuksen ikä 130-v ja piilevät virheet?


Lakia sovelletaan valmistettavan tavaran tilaukseen vain, jollei tilaajan ole toimitettava olennaista osaa tarveaineista. Lakia ei sovelleta sopimukseen rakennuksen taikka muun maalla tai vedessä olevan kiinteän laitoksen tai rakennelman rakentamisesta. Malli sopii hyvin tilanteiseen, jossa esim. Kaupanvahvistajaa ei tarvita vuokraoikeuden siirrossa. Myyjän vastuun rajoittaminen huonokuntoiseksi tiedetyn rakennuksen virheistä voi osoittautua vaikeaksi, mutta haluttu lopputulos on myös mahdollista saavuttaa, kun tiedossa on ylipäänsä mahdollisten ehtojen muoto ja lain edellyttämä tarkkuus ja kun ehtojen laatimisessa muistetaan noudattaa riittävää huolellisuutta.


ASUNTO-OSAKKEEN KAUPPAKIRJA malli. Kuntotarkastussopimus pitää tehdä aina kirjallisesti. Sopimusmalli kuntotarkastuksesta. Asunnon kuntotarkastuksen teettämisestä varten on valmis sopimusmalli. Varainsiirtoveron määrä pitää laskea itse ja maksaa omatoimisesti.


Aineistossa osoite on tieviivaan liittyvä laskennallinen osoite, kyseessä ei ole virallinen rakennuksen tai kiinteistön osoite. Taustakartta-aineiston tarkimmilla mittakaavoilla näkyy Väestörekisterikeskuksen ylläpitämän rakennus- ja huoneistorekisterin mukaiset rakennusten osoitenumerot. Linnankadun ja Aurakadun suunnalta tulee järjestää raken-nuksen läpi esteetön yleinen jalankulkuyhteys, jonka korkeus tulee olla vä-hintään 4. Uudisrakentamisen rakennusmateriaaleilta vaaditaan korkeatasoisia laatuominaisuuksia. Ostaja on tietoinen rakennuksen kunnosta. Lakiareena - Etsi ja vertaile alueesi lakimiehiä.


Tämä kauppakirja koskee ainoastaan Kaupan kohteena olevan rakennuksen luovutusta. Kaupan mukana siirtyy kaukolämpö-, sähkö-, vesi- tai jätevesisopimukset. Pääsuunnittelijan tarkastuslista on liitettävä kaikkiin hakemuksiin, jotka koskevat omakotitaloja ja niitä suurempia hankkeita.


Omistajina voi olla molemmat puolisot mutta vain toinen voi olla yhdistyksen varsinainen jäsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit