perjantai 7. syyskuuta 2018

Potilasvahinko korvauksen suuruus

Mikäli potilasvahinko on aiheuttanut työkyvyn alenemisen, korvataan siitä seurannut tulojen vähentyminen tosiasiallisen menetyksen mukaan. Mihin korvausten suuruus perustuu? Korvausten suuruus vaihtelee merkittävästi vahingon laadusta ja laajuudesta riippuen.


Potilasvakuutuksesta korvataan potilasvahingon aiheuttamat ylimääräiset tarpeelliset kustannukset ja muut menetykset. Kuluja ja menetyksiä, jotka olisivat aiheutuneet ilman vahinkoakin, ei korvata. Lisäksi vahingoittuneen ikä vaikuttaa korvauksen määrään.

Sen sijaan vahingoittuneen ansiotuloilla tai muilla yksilöllisillä olosuhteilla ei ole merkitystä korvausta määritettäessä. Yleisimmät korvattavat potilasvahingot olivat sattuneet lonkan ja polvien tekonivelleikkauksissa. Myös selkäytimen ja hermojuurien vapautuksissa sekä nilkan ja jalkaterien leikkauksissa ja luudutuksissa oli tapahtunut paljon vahinkoja, joita korvattiin.


Varsinainen korvaus pysyvästä viasta ja haitasta lasketaan 18-vuotiaan henkilön perusmäärää lähtökohtana pitäen. Kertakaikkisen korvauksen määrittämisperusteet ovat seuraavat: Pysyvän kosmeettisen haitan vammakohtainen luokittelu. Maksun suuruus määräytyy vakuutusyhtiön potilasvakuutuksesta saaman taikka tällä vakuutuksella katettavien riskien perusteella arvioidun vakuutusmaksutulon mukaisessa suhteessa.


Haittaraha on verovapaa korvaus. Maksun suuruus voi olla vuodessa enintään kaksi prosenttia edellä tarkoitetusta vakuutusmaksutulosta.

Niiden mukaan korvauksen suuruus määräytyy vammakohtaisen luokittelun perusteella. Luokittelussa otetaan huomioon rumentuman laatu, muoto, väri ja sijainti sekä sen näkyvyys. Korvauksen määräämiseen vaikuttavat lisäksi vammautuneen ikä, ammatti ja harrastukset. Suomen Potilasvahinkoapu Oy.


Autamme vankalla kokemuksella myös liikennevahingoissa, lääkevahingoissa, tapaturma-asioissa sekä muissa vakuutusyhtiöitä vastaan ajettavissa asioissa. Potilasvahinkovakuutuksesta ja lääkevahinkovakuutuksesta maksettavat korvauslajit ja korvauksen suuruus määritetään vahingonkorvausoikeuden säännösten ja periaatteiden mukaisesti. Korvausta on haettava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun korvaukseen oi-keutettu sai tietää vahingosta tai hänen olisi pitänyt tietää siitä. Erityisestä syystä voidaan käsitellä myöhemmin-kin tehty ilmoitus.


Tapaturmavakuutuskeskus. Jos usea on velvollinen. Laske ansiosidonnaisen päivärahasi suuruus laskurillamme. Kansaneläkelaitos (Kela) ei maksa korvauksia. Mutta se kysymys, mistä ja minkäkokoista korvausta voin tästäkin.


Sitten selvitellään mitä on tapahtunut ja onko tapahtunut korvattava potilasvahinko ja minkä. Pyöränkorjaustyön osalta yhtiö toteaa, että maksetun ja vaaditun korvauksen ero johtuu osapuolten eriävistä näkemyksistä koskien yritystoiminnan hankintoja. Lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta maksetaan korvauksia työtapaturman ja ammattitaudin aiheuttamista menetyksistä.


Päivärahan suuruus määräytyy pääsääntöisesti päivärahaoikeuden alkamista edeltäneenä vuonna toimitetussa verotuksessa todettujen työtulojen perusteella.

Vammautuneen sukupuoli ei vaikuta korvaukseen. Korvausta ei suoriteta lääkkeen aiheuttamasta vahingosta muissa kuin momentin kohdassa tarkoitetuissa tapauksissa. Yhtiö suoritti vakuutuksesta A:lle korvausta tilapäisestä haitasta liikennevahinkolautakunnan normien ja ohjeiden luokan (lievää vaikeammat vammat) mukaan ja korvauksen määräksi arvioitiin 3. A oli tyytymätön vakuutusyhtiön päätökseen ja pyysi asiassaan ratkaisusuositusta Vakuutuslautakunnalta. Vahingonkorvaus -jokapäiväinen tuttavamme OTT Pertti Virtanen Lapin yliopisto S-posti: Pertti. Annikalle ja hänen perheelleen.


Apteekki voi tässä tilanteessa myydä tuotteet asiakkaalle, asiakkaan niin halutessa ja asiakkaan itse maksaessa. Asiakkaan tulee hakea vakuutusyhtiöltä tällöin korvausta jälkikäteen. Maksat siis itse paluumatkasta saman verran, kuin olisit muutoin (terveenä ollessasi) normaalilla matkustustavalla maksanut. Korvauksen edellytyksenä on, että ennen kotimatkaa sinulle kirjoitetaan Tanskassa lääkärintodistus, josta käy ilmi kalliimman matkustustavan tarpeellisuus.


Lue lisää äkillisestä sairastumisesta Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit