perjantai 14. syyskuuta 2018

Ilmoitus yksityistilaisuudesta

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Ilmoitus yleisötilaisuudesta. Yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä kirjallinen ilmoitus järjestämispaikan poliisille. Poikkeuksen muodostavat yleisötilaisuudet, jotka osanottajien vähäisen määrän, tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan vuoksi, eivät edellytetä toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan.


Jos järjestätte tämän tilaisuuden huoneistossa, jota vuokrataan ko. Alkoholilain §:n ilmoitus tehdä. Tällöin mielenosoitukseen sovelletaan tämän lain säännöksiä yleisestä kokouksesta §:ää lukuun ottamatta. Matkailu- ja ravintola-alalla poikkeusta käytetään monenlaisissa asiakastilaisuuksissa.


Yksityistilaisuudesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta, mikäli se ei kuulu tilaisuuden luonteen vuoksi kokoontumislain alaisuuteen. Muista yleisötilaisuuksista tai yleisistä kokouksista poliisille täytyy tehdä ilmoitus. Tee ilmoitus alkoholintarjoilusta. Tämän kohdan on hyvä löytyä hääjuhlien järjestäjien tehtävälistalta, jos juhlat pidetään yleisessä tilassa.


Hulvaton Rymy-Eetu on suomalais-saksalainen ravintola Helsingin ydinkeskustassa, Erottajalla, Esplanadien kupeessa. Rymy-Eetu on kuuluisa riehakkaista illanvietoistaan, jossa vetävästä livemusiikista villiintynyt yleisö nousee pöydilleen tanssimaan lähes viikon jokaisena iltana. Asia on juuri toisinpäin. Et tarvitse yksityistilaisuuteen järjestyksenvalvojaa, koska voit määrätä itse keitä tilaisuuteen saa tulla ja miten siellä pitää olla ja ostaa minkälaiset järjestysmiehet tahansa ja mistä tahansa. Ohjeita, joiden avulla järjestät toimivan tapahtuman Helsingissä.


Tapahtumat tukevat ja toteuttavat parhaalla mahdollisella tavalla kaupunkistrategian tavoitteita kansainvälisestä, elävästä ja kiehtovasta kaupungista. Lain mukaan esimerkiksi seuratalolla pidettävästä yksityistilaisuudesta , jossa tarjotaan alkoholia, tulee ilmoittaa poliisille. Tässä on melko selkeästi kerrottu, mikä on yksityistilaisuus ja mikä on tila, jossa alkoholitarjoilusta pitää ilmoittaa: Ajankohtaista Pitopalvelu ei hanki alkoholilupaa, koska se maksaisi paljon.


Käräjäoikeus näki tilaisuuden luonteen toisin. Sen mielestä kyse oli yksityistilaisuudesta , jonka järjestäjä voi asettaa järjestyksenvalvojan. Synttäreillä oli noin 1kutsuvierasta. Myös juhlasta poistettu mies oli kutsuttujen joukossa. Maistiaiset voidaan järjestää myös anniskelupaikassa (esim, kabinetissa), mutta tällöin maisteltavien juomien on oltava kyseisen anniskelu luvanhaltijan anniskelemia.


Aikuisten oikeasti poliisiviranomainen päättää ilmoituksen vastaan otettuaan, onko kyse yksityistilaisuudesta , vai yleisölle avoin tilaisuus. Tuo määritelmä tehdään tasan YHDEN kriteerin perusteella. Jos yleisöllä on vapaa pääsy tilaisuteen, tilaisuus EI VOI OLLA YKSITYINEN.


Tämän vuoksi maasta vientiä ei enää säädettäisi alkoholirikoksena rangaistavaksi. Maasta viennistä samoin kuin maahan tuonnista elinkeinotarkoituksessa tulee alkoholilain §:n mukaan kuitenkin tehdä vienti- tai tuonti- ilmoitus , minkä laiminlyöminen ehdotetaan säädettäväksi rangaistavaksi alkoholilaissa alkoholirikkomuksena. Mäntysen mukaan on syytä kääntyä takaisin, jos yksityistilaisuudesta kertovat ja pääsyn kieltävät kyltit ovat paikoillaan.


Kyllä asian pitää tuolloin ymmärtää. Voi olla, että hankimme vielä jonkinlaisen puominkin. Keskiviikkoiltana sekä rannan puolella että etuovella turvamiehet ja aidat varmistivat, etteivät asiattomat pääse sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit