tiistai 25. syyskuuta 2018

Prh sivuliike muutokset

Tee ilmoitus netissä PRH :n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Sivuliike rekisteröidään kaupparekisteriin. Elinkeinonharjoittajan sivuliike - tee ilmoitus myös PRH :n kaupparekisteriin ja maksa käsittelymaksu Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeellä tarkoitetaan ulkomaisen yhteisön tai säätiön osaa, joka harjoittaa Suomessa jatkuvaa liike- tai ammattitoimintaa Suomessa sijaitsevasta kiinteästä toimipaikasta käsin ulkomaisen yhteisön tai säätiön nimiin ja lukuun.


Suomessa oleva sivuliike ei ole itsenäinen oikeushenkilö eikä se siten kirjanpito-oikeudellisesti eriydy omaksi kokonaisuudekseen siitä ulkomaisesta pääliikkeestä, johon se juridisesti kuuluu. Voinko toimittaa tilinpäätöstiedot Verohallinnolle PRH -välitystä varten, vaikka yhtiömme osalta verovuoden verotus on jo päättynyt? Voit toimittaa, ja tilinpäätöstiedot välitetään, vaikka verotus on jo päättynyt, jos verovuoden päättymisestä ei ole vielä kulunut kuukautta.


Mitä tässä laissa säädetään yhteisön ja säätiön kirjanpidon ja tilinpäätöksen tilintarkastuksesta sovelletaan myös Suomessa rekisteröidyn ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeeseen, jos ulkomaisen elinkeinonharjoittajan tilinpäätöstä ei laadita, tarkasteta ja julkisteta Euroopan unionin säädösten mukaisesti tai vastaavalla tavalla. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Muutokset ilmoittamiseen 2. Tutustu hakuohjeeseen.


Tee asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa 2. Perustamisilmoituksen tekeminen paperilomakkeella ei ole enää mahdollista. Tästä syystä tietojärjestelmiin vaadittavat muutokset jäävät vähäisiksi. PRH kattaa liittymisestä aiheutuvat kustannukset osana toimintamenojaan, eikä liittymisestä aiheudu tarvetta korottaa kaupparekisteriasioissa perittäviä maksuja. PRH - Patentti- ja rekisterihallitus. PRH pitää yhdistysrekisteriä, johon merkitään rekisteröityjä yhdistyksiä koskevia tietoja.


Toimielin on yrityksen ja muun yhteisön osalta kaupparekisteriin yritysmuotoa koskevan lainsäädännön mukaisesti rekisteröitävät organisaation osat. Yleisimmät ovat osakeyhtiön hallitus, kommandiittiyhtiön tai avoimen yhtiön yhtiömiehet, tilintarkastajat, prokuristit ja edustamiseen oikeutetut. Y-lomakkeen tulee olla yrityksen nimenkirjoittamiseen oikeutetun henkilön allekirjoittama. Sen voi myös jättää Patentti- ja rekisterihallitukseen, Verohallinnon toimipisteisiin, ELY-keskuksiin tai maistraatteihin. Lisäys voi olla esimerkiksi sivuliike Suomessa.


Ilmoitus tehdään lomakkeella Yja sen liitelomakkeella 3. Lisäksi täytetään henkilötietolomake. EU:n patenttiuudistus saattaa toteutua jo ensi vuonna. Eurooppalainen patenttiuudistus on edennyt kesän aikana niin ripeästi, että uudistus saadaan voimaan mahdollisesti jo ensi vuonna. Yritysten ja yhteisöjen verovelkatietoja voit hakea ilman tunnistautumista. Elinkeinonharjoittajien verovelkatietojen hakeminen vaatii tunnistautumisen, koska tietoja saa käyttää vain tilaajavastuulain ja hankintalain mukaisiin käyttötarkoituksiin.


Edistämme rakennetun ympäristön digitalisaatiota ja autamme alalla toimivia yrityksiä lain velvoitteiden hoidossa. Suomen Tilaajavastuu on nyt Vastuu Group. Palvelumme helpottavat yritysten arkea.


Luomme parempaa ja kestävämpää elämää ihmisille ja ympäristölle luotettavan datan avulla. Mikä on sivuliike ? Tarvitaanko työnantajan lupa? Elisa Koskela case: A Oy Osakeyhtiön purkaminen vapaaehtoisen selvitysmenette- lyn kautta.


Danske Bank on moderni pohjoismainen pankki, jossa voit hoitaa pankkiasiasi juuri niin kuin sinulle sopii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit