perjantai 14. syyskuuta 2018

Kutsu perunkirjoitukseen malli

Löydät ifolorilta mallipohjat juhla- ja syntymäpäiväkutsuille. Taattu tyytyväisyys. Valitse malli ja lisää kuvat. Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Mikäli ette voi henkilökohtaisesti saapua paikalle, voitte halutessanne valtuuttaa asiamiehen käyttämään puhevaltaanne perunkirjoitustilaisuudessa.


Kutsut perunkirjoitukseen on toimitettava hyvissä ajoin. Kutsu on hyvä laittaa kirjallisesti, mutta se ei ole ehdoton edellytys. Etenkin perheet, jotka ovat läheisissä väleissä, sopivat perunkirjoituksen ajasta ja paikasta suullisesti keskenään. Kutsussa on mainittava perunkirjoituksen aika ja paikka.


Vastaus pölvästikö? Molempien vanhempieni kuoleman jälkeen olen ainoa elossa oleva rintaperillinen. Toinen vanhemmistani kuoli aivan äskettäin. Kuoleman jälkeen järjestettävässä perunkirjoituksessa laaditaan perukirja.


Perukirja on virallinen asiakirja, johon kirjataan tiedot vainajasta, kuolinpesän osakkaista ja kuolinpesän varallisuudesta. Valmiin perukirjan mallin avulla perunkirjoituksen järjestäminen on helppoa. Avopuoliso voi toki osallistua perunkirjoitukseen , ellei muilla pesän osakkailla ole mitään sitä vastaan. Yleensä avopuolison osallistuminen perunkirjoitukseen onkin tarpeen, sillä avopuoliso saattaa esimerkiksi omistaa yhdessä vainajan kanssa asunnon, ja asianosaisten lienee tarpeen keskustella asunnon käyttämisestä tai myynnistä.


Jos vainaja oli avioliitossa eikä hänellä ollut lapsia eli rintaperillisiä, kutsu paikalle puolison lisäksi toissijaiset perilliset. Toimita kutsut kirjeitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Esitä kutsut hyvissä ajoin, että kutsutuilla on mahdollisuus järjestää osallistumisensa tai järjestää itselleen edustaja perunkirjoitukseen. Kutsu ei ole välttämätön, jos perunkirjoitustilaisuuteen saadaan muuten paikalle kaikki kuolinpesän osakkaat ja mahdolliset toissijaiset perilliset.


Perillisen ei ole pakko olla perunkirjoituksessa paikalla, ellei hän ole pesää hoitava osakas tai muuten ilmoitusvelvollinen. Kutsu voidaan esittää suullisesti tai kirjallisesti. Kaikki pesän osakkaat tulee kutsua tilaisuuteen.


Tilaisuuteen ei ole pakko osallistua tai siihen voi valtuuttaa edustajan. Isäni kuoli yli vuotta sitten, äitini vähän myöhemmin. Minulle ei ilmoitettu perunkirjoituksesta eikä testamentista, jonka äitini teki veljelleni. Sain perintönä vähän rahaa. Todisteellinen kutsuminen tarkoittaa, että voidaan tarvittaessa todistaa, että kaikki ovat varmasti tietoisia järjestetystä perunkirjoitustilaisuudesta, vaikka eivät saapuisikaan paikalle.


Riitaisissa pesissä kutsu kannattaa lähettää kirjattuna kirjeenä. Jos joku osakas ei saavu paikalle, voidaan perunkirjoitus silti toimittaa. Kutsu perunkirjoitukseen esitetään joko suullisesti tai kirjallisesti (kirje, sähköposti, kirjattu kirje). Nyt kätevästi, nopeasti ja helposti verkkokaupasta!


Palvelun käyttö on ilmaista. Samalla opas antaa tiedot niistä asiakirjoista ja selvityksistä, joita yleisimmin tarvitaan. Lue kattava perunkirjoitus opas ilmaiseksi.


Lisäksi se on perintöveroilmoitus, sillä siitä käy ilmi kuolinpesän koko omaisuus, sekä se kenen kaikkien kesken perintö on jaettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit