maanantai 24. syyskuuta 2018

Normaali ulosotto

Normaali ulosotto

Minulla päättyi vähän yli kk sitten ulosotto. Koskaan eivät tulleet käymään. Kerran kävin siellä kuulusteltavana silloin kun ulosotto alkoi. Velkoja voi halutessaan rajoittaa ulosottotoimia pyytämällä suppeaa ulosottoa.


Suppeassa ulosotossa ulosmittaustoimet rajoittuvat palkan, eläkkeen tai muun sellaisen tulon, saatavan tai omaisuuden ulosmittaukseen, jossa ulosmittauksen kohdetta ei tarvitse muuttaa rahaksi. Vastaus terhom Mitä eroa on suppealla ja normaalilla ulosotolla. Olen itse tehnyt ulosottoviraston kanssa maksusuunnitelman, joten onko tuolla siis vaikutusta omaan tilanteeseeni.


Ainaskin ulosottomies on sanonut että. Suppean ulosoton plen kokenut mutta normaali ulosotto kokematta. En haluaisi luopua kauppa matka autosta. Se onkin usein asia, jolla pelotellaan esimerkiksi yli varojensa eläviä ihmisiä. Ulosotto on tila, johon kukaan ei halua joutua.


Normaali ulosotto

Maksamattomalle saatavalle kertyy lain mukaisesti viivästyskorkoa aina siihen asti, kunnes saatava on maksettu. Näin ollen myös ulosotossa perittävänä olevalle saatavalle kertyy viivästyskorkoa. Koron määrään vaikuttaa se, minkälaisesta saatavasta on kyse. Henkilölle, joka on ottanut Suomi.


Ulosoton kirjeiden vastaanottamisen Suomi. Kysy ulosottomieheltä, kuinka kauan hän arvioi velkojesi lyhenemisen kestävän. Voit jouduttaa velkojen lyhenemistä maksamalla ulosmittauksen lisäksi vapaaehtoisesti ylimääräisiä maksusuorituksia, mikäli sinulla on siihen varaa. Suppea ulosotto edellyttää aina velkojan pyyntöä. Se tarkoittaa, että tuloja koskevia tietoja kerätään vain virallisista rekistereistä.


Velkoja peritään vain velallisen palkasta, eläkkeistä tai vaikkapa verenpalautuksista. Normaalilla ulosotolla tarkoitetaan sitä, että ulosottoviranomainen voi käyttää kaikkia ulosmittauskeinoja velan perintään. Kaikki velallisen omaisuus sekä tulot ovat tällöin ulosottokelpoisia ja ulosottoviranomainen voi ulosmitata omaisuutta siihen saakka, että velka on suoritettu. Suppeassa voi vaan palkan, eläkkeen tai muun etuuden ulosmitata mutta entä tuo normaali ? Voiko ulosotto viranomaisen kanssa tehdä maksusuunnitelmaa?


Vai mitä irtaimistoa tässä olisi rahaksi muutettava? Normaali televisio, sänky, sohva, muut kalusteet tai esimerkiksi ruokailuvälineet eivät ulosottoa kiinnosta. Jos meillä on epäilys siitä, että asunnosta löytyy esimerkiksi arvokkaita soittimia tai elektronisia laitteita, ne voidaan ulosmitata. Jos sulla on ihan normaali asunto ja asut siinä niin ulosotto ei sitä myy, vaan saat asustella sielä ihan rauhassa. Normaali viesti (tavallinen tiedoksianto) Normaalin viestin pääset avaamaan ilman lähettäjän vaatimaa vastaanottokuittausta.


Normaali ulosotto

On kyllä vipit mutta lakiasiantoimisto näyttää olevan kesälomalla niin ajattelin kysäistä täältä. Eli perintöä on tulossa mummulta, isäni on kuollut joten olen ymmärtänyt että hänen osansa tulee minulle ja siskolleni? Itse olen kussut luottotietoni jo aikoja sitten ja vouti voi kuulemma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit