tiistai 25. syyskuuta 2018

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus 2019

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Voit tehdä elinkeinotoiminnan veroilmoituksen verkossa tai paperilomakkeella. Ilmoita lomakkeella elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Jos olet Verohallinnon rekistereissä yrittäjänä, veroilmoitus on tehtävä aina, myös silloin kun toimintaa ei ole ollut. Täytä tarvittaessa myös liitelomakkeet.


Ulkomaisen liikkeen- tai ammatinharjoittajan on annettava elinkeinotoiminnastaan veroilmoitus Suomeen, jos yritystoiminta on rekisteröitynyt Suomessa ja saanut suomalaisen Y-tunnuksen. Elinkeinotoiminnan tuloveroilmoituksen (lomake 5) määräpäivä voi olla 2. Liikkeen- ja ammatinharjoittajan veroilmoitus. Verovelvollisen, joka harjoittaa liikettä tai ammattia, on annettava elinkeinotoiminnan veroilmoitus ja esitäytetyn veroilmoituksen puuttuvat ja korjatut tiedot viimeistään verovuotta seuraavan vuoden huhtikuun päivänä. Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Työntekijät puolestaan näkevät omat palkkatietonsa työnantajan antamista palkkalaskelmista.


Nettovarallisuutta laskettaessa ei oteta huomioon yrittäjän yksityistalouteen kuuluvia varoja ja velkoja. Yrittäjävähennys on viisi prosenttia tulosta, ja verottaja laskee tämän osuuden puolestasi. Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen tulee antaa veroilmoitus neljän kuukauden sisällä tilikauden päättymisestä. Niillä yhteisöillä, joiden tilikausi on päättynyt 31.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Elinkeinoyhtymän, maataloudenharjoittajan maatalouden, metsätalouden harjoittajan metsätalouden sekä liikkeen- tai ammatinharjoittajan elinkeinotoiminnan veroilmoitus voidaan antaa sähköisesti.


Luonnollinen henkilö, joka on saanut esitäytetyn veroilmoituksen, voi täydentää tai korjata tiedot sähköisesti. Liian vähän ennakkoveroja maksaneita muistetaan ”mätkyillä”. Etukäteen on siis tehtävä tuloarvio, jonka pohjalta verot maksetaan.


Toiminimen verot maksetaan ennakkoverona. Suurimmalla osalla yrittäjistä veroilmoituksen palautuspäivä on 2. Lakimuutos tulee voimaan 1. Verohallinnon tiedottee n mukaan ensimmäisenä veroilmoituksen pääsevät antamaan maa- ja metsätaloudenharjoittajat sekä toiminimiyrittäjät maalis- ja huhtikuussa. Jos verovelvollinen tai hänen puolisonsa harjoittaa maataloutta, liikettä tai ammattia ja maatalouden tai elinkeinotoiminnan veroilmoitus on annettava viimeistään verovuotta seuraavan vuoden huhtikuun päivänä, myös metsätalouden tuloveroilmoitus on annettava viimeistään mainittuna päivänä. Veroilmoitus täytyy aina antaa täytettynä varallisuus- ja velkatiedoilla, vaikka varsinaista toimintaa ei olisi verovuonna ollutkaan.


Anna liitteenä aina lomake tai sen tiedot: Erittely varauksista, arvonmuutoksista ja kuluvan käyttöomaisuuden poistoista. Esitäytetty veroilmoitus palautetaan. Koulutuksessa käymme läpi kohta kohdalta, miten ulkomaalaisen yhteisön veroilmoitus 6U täytetään.


Elinkeinotoiminnan veroilmoitus 2019

Käsittelemme lyhyesti myös kiinteän toimipaikan käsitettä, siirtohinnoittelua ja liiketoimintasiirtoa. Siellä sinua on auttamassa ja tukemassa meidän lisäksi monet muut toiminimi yrittäjät, esim. EVL:n nojalla verotettavan yrittäjän tulee antaa veroilmoitus viimeistään 2. Lomakkeella ilmoitetaan vain elinkeinotoimintaan liittyvät tulot, kulut, varat ja velat.


Kiitokset blogistasi, paljon tärkeää tietoa ja selkeästi. En löytänyt keskustelua yhteenvetoilmoituksen tekemisestä, joten kysyisin tässä keskustelussa, jos ok. Minulla on toiminimi ja liityin 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit