torstai 6. syyskuuta 2018

Kiinteistön kauppakirja hinta

Astinlaudat, lavakaaret, helmaputket. Kauppakirjan hinta on kuitenkin yleensä useita satoja euroja. Kannattaakin kysyä eri paikoista tarjouksia, jotta hinta olisi mahdollisimman kohtuullinen. Kuten asunto-osakkeen kaupassa, myös kiinteistön kauppakirja tehdään aina kirjallisesti ja sitä laadittaessa on syytä varmistaa, että se täyttää lain vaatimukset.


Kiinteistön kaupasta säädetään Suomen lain maakaaressa. Jos kiinteistön kauppakirjaa ei ole laadittu oikeassa muodossa, se EI ole. Miten kiinteistökaupan kauppakirja on laadittava?


AsOy paritalo ja kaupan purku valesokkelivirhe ym. Palvelun käyttö on ilmaista. Velaton hinta ja jyvittämätön putkilaina? Asunto-osakeyhtiön korjausvastuu kph:n vedeneristeestä ja paikkakorjaus vai koko korjaus? KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA (malli) Kaupan osapuolet (kauppa tehdään yleensä ostajan pankissa).


Kohteen hinta ei määräydy pinta-alan perusteella. Myynti keskittyy verkkoon sekä omaan asiakasrekisteriimme. Maanmittauslaitos pitää rekisteriä kiinteistöjen luovutuksista. Rekisterin tarkoituksena on palvella kiinteistön arvon määrittämistä lunastustoimituksissa, maankäytön suunnittelussa, luoton annossa sekä muissa arviointi- ja tutkimustehtävissä. Keskimäärin kolmas versio sanamuodoista kelpaa molemmille.


Kokonaisen kiinteistön kauppakirjan, jossa ei ole rasitteita eikä muuta ihmeellistä, voi ostajan myyjän sovittua asiasta ja hankittuaan paperit tosiaan tehdä vaikka 1eurolla. Vain kauppakirjaan merkitty hinta on sitova. Täytyy muistaa, että lain mukaan myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kauppahintaa kuin mitä on merkitty kauppakirjaan. Myyjän ei siis pidä suostua siihen, että osa kauppahintaa maksettaisiin ns. Ellei kauppakirjaa ole tehty maakaaren säännöksiä noudattaen, kauppa ei ole sitova.


Asunnon tai kiinteistön hinta -arvio nopeasti ja edullisesti alkaen 1€. Meiltä myös kauppakirja , lahjakirja, perukirja ja edunvalvontavaltuutus. Tämän vuoksi kyseisen sopimustyypin kauppakirjat tuleekin laatia erityisen huolellisesti omistusoikeuden siirtymisen varmistamiseksi.


Vaaranvastuulla tarkoitetaan vastuuta vahingosta, joka kaupan tekemisen jälkeen aiheutuu kaupan kohteelle tulipalon, myrskyn tai muun kaupan osapuolista riippumattoman syyn vuoksi. Myyjä pitää kiinteistön täysarvovakuutuksensa voimassa vaaranvastuun siirtymishetkeen asti. Ostaja vakuuttaa kaupan kohteen tästä hetkestä eteenpäin. Huolehdi, että välityssopimuksen kiinteistön tietoja koskevaan osioon tulee kirjatuksi kaikki kiinteistöä koskevat merkittävät asiat. Jos välittäjä ei kerro niitä ostajalle, hän vastaa asiasta.


Jos talon huoltohistoria on esim. Neuvotteluissa pyritään selvittämään kaupan kohteen ominaisuudet ja arvo, ja millaisesta hinnasta kaupalle olisi edellytyksiä. Kun myytävään kiinteistöön kohdistuu kiinnityksiä, kaupassa yhtenä tärkeänä kysymyksenä on, miten kiinnityksiä koskevat panttikirjat siirretään myyjältä tai tämän velkojalta ostajalle tai jollekin muulle taholle, esimerkiksi kauppaa rahoittavalle ostajan pankille.


Asunto-osakkeen kauppakirja on aina syytä tehdä kirjallisesti – ainakin kahtena kappaleena, toinen ostajalle ja toinen myyjälle. Tarpeistoa ovat esineet, jotka kuuluvat kiinteistön käyttötarkoitukseen. Esimerkkejä tarpeistosta ovat jää- ja pakastekaapit, sälekaihtimet, pyykinkuivausteline ulkona sekä postilaatikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit