keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Rakennuslupahakemus turku

Rakennus- ja toimenpideluvan tarve perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin. Hakemuksen liitteeksi saatetaan edellyttää myös muita selvityksiä ja liitteitä, joihin ei ole olemassa erityistä lomaketta. Rakennusprojektin lupa-asiakirjojen täyttäminen sekä lupien hakeminen on vaativa kokonaisuus, jossa asiantuntija on suureksi avuksi.


Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennuksen suunnittelu ja toteutus tapahtuvat rakentamista koskevien säännösten, määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Rakennusluvan hankkiminen, entä milloin sitä tarvitaan? Tässä artikkelissa tutustut rakennusluvan hankintaan ja kaikkeen siihen liittyvään. Meidän Turku ry:n aktiivit eivät usko vieläkään toriparkin toteutumiseen. Hylkäysehdotuksen mukaan rakennuslupahakemus ei täytä.


Riku Törnblomin rakennuslupahakemus. KS Kodit Oy:n rakennuslupahakemus. Sen mukaan välitysliikkeen tulee pyytää rakennuslupa -asiakirjat. Artikkeli maalämmön hankinnassa tarvittavista luvista. Osa niistä on tulostettavia ja kynällä täytettäviä (tulostettava), osa näytöllä täytettäviä ja sen jälkeen tulostettavia (täytettäviä).


Tältä sivulta voit hakea rakentamiseen liittyviä viranomaislomakkeita. Pudasjärven kaupunki on ottanut käyttöön rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun. Voit hakea rakennusluvan ja hoitaa siihen liittyvän virano. Sivusto käyttää evästeitä.


Rakentamisen aikaiset piirustukset ym liitetään myös lupapisteen kautta hankkeen tietoihin. Lue myös mitä ovat toimenpide- ja purkulupa. Gasumin kaasutankkausemilta voit tankata edullista ja puhdasta maa- ja biokaasua tai raskaan kaluston LNG:tä. Katso lähin kaasutankkausasemasi sivuiltamme.


Raisio on eteenpäin katsova monien mahdollisuuksien kaupunki. Täällä kaikki tarvittava on ihmistä lähellä. Gasum avaa Turun Tuontiväylälle sijoittuvan LCNG-kaasutankkausaseman erityisesti raskaan liikenteen käyttöön. Tankkausasemalle on myönnetty sekä rakennuslupa että TUKESin myöntämä erillinen rakentamislupa, ja maanrakennustyöt ovat käynnistyneet syyskuun alussa asemantontilla. Kutakin eri rakennusta varten on tehtävä omat hakemusasiakirjat liitteineen.


Rakennusvalvonta kuuluu rakennus- ja ympäristölautakunnan alaisuuteen. Toimistoa johtaa rakennus- ja ympäristövalvonnan johtaja. Lupaa rakennuksen rakentamiseen ei saa myöntää siten, että vaikeutetaan yleiskaavan toteutumista.


Kaksikerroksisen asuinrakennuksen lisäksi tontille suunnitellaan isoa autotallia, pihakeittiötä ja terasseja. Suunnittelija on nimennyt Talon Koivuksi. Talon julkisivu on valtaosin valkoiseksi rapattu, tehosteena käytetään punaista ja harmaata tiiltä. Lopulliset rakennussuunnitelmat, rakennuslupahakemus. Apua ja inspiraatiota suunnittelun pohjaksi asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä löytyy rakennustapaohjeesta (pdf), joka myös esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä.


Samaan hakemukseen merkitään kaikki rakennukset, joille lupaa samanaikaisesti haetaan. Rakennushankeilmoitus täytetään ja allekirjoitetaan jokaisesta rakennuksesta erikseen. Selvitys omistus tai hallintaoikeudesta yhtenä kappaleena. Rajaa kuntalistaa Lupapisteen palvelun tilan mukaan ja katso alta kuntalistasta rajausehtojesi mukaiset kunnat. Mikäli haluat nähdä Lupapiste-palvelun tilan vain tietyn yhden kunnan osalta, käytä kuntahakutoimintoa sivun lopussa.


Ajankohtaista asiaa rakennusalan päättäjille. Kolme vinkkiä kansainvälistymistä pohtivalle yritykselle. Kun vienti, tuonti tai toiminta Suomea isommilla markkinoilla alkaa kutkutella mielen perukoilla, anna idean kasvaa ja ruoki sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit