keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Aktiivimalli 2 lindström

Aktiivimalli 2 lindström

Ennalta kritisoitu työttömien ” aktiivimalli kakkonen” tarkoittaisi myös erittäin merkittävää muutosta työttömyysturvan karensseihin, tiedotti työ- ja elinkeinoministeriö torstaina. Uudessa mallissa työttömälle laaditaan työllistymissuunnitelma, jonka puitteissa työttömän on haettava töitä säännöllisesti. Siltä näyttää vahvasti tällä hetkellä.


Lindström kertoi asiasta Ylen A-teema-ohjelmassa. Malli on herättänyt kovaa vastustusta oppositiopuolueista kuten SDP:stä. Mallissa kaikkien työttömien olisi hakea keskimäärin vähintään yhtä työpaikkaa viikossa työttömyysetuuden saadakseen ja ilmoitettava hakemistaan paikoista verkossa vähintään kerran. On yhä mahdollista, että aktiivimalli on saanut tämän tyypillisesti hieman paremmassa työmarkkina-asemassa olevan joukon hakemaan osa-aikatöitä aiempaa aktiivisemmin. Asiasta saadaan vihiä, kunhan työttömyyskassat julkistavat omat lukunsa.


Uusi aktiivimalli on parhaillaan työnantaja- ja työntekijäpuolen työmarkkinajärjestöissä. Mallissa työtön ilmoittautuu ensin työnhakijaksi lähtökohtaisesti verkkopalvelussa, mutta tarvittaessa muistakin tavoista voidaan sopia maakunnan tai palveluntarjoajan kanssa. Hallituksen niin sanottu aktiivimalli saattaa jäädä kokonaan toteutumatta. Tanskassa aktiivisuusehto on tiukempi. Moni kuitenkin unohtaa, että aktiivimalli meni aluksi aivan heittämällä läpi, ilman mitään kritiikkiä, eduskunnan lähetekeskustelussa.


Aktiivimalli 2 lindström

Se meni täysin ”längistä” sekä AY-liikkeellä että oppositiolla. Hänen mukaansa vastauksia kyselyyn jouduttiin kysymään muutamilta TE-toimistoilta kahteen otteeseen. Kelan ennakkotietojen perusteella työttömyysturvan aktiivimalli näyttää purreen prosenttiin työttömistä, kertoi Aamulehti keskiviikkona. Näin aktiivimalli myllentää karensseja, työtön - Työnhakija päättäisi itse, mitä hänelle sopivaa työtä hakee ja milloin 28. Vuodenvaihteessa lakkautetun aktiivimallin vaikutuksia on vaikea arvioida.


Markkinoiden paras palautusoikeus! Usein on vaikea tietää, vastaako tuote odotuksia, ellei sitä kokeile itse. Aktiivimalli toi aivan uusia kierroksia keskusteluun sekä eduskunnassa että kansalaisisten parissa. Ministeriön mukaan aktiivimalli ykkösen ja kakkosen seuraamukset eivät mene päällekkäin eli työtöntä ei rangaista tuplana.


Samasta tilanteesta kuten esimerkiksi työn hakematta jättämisestä ei seuraisi sekä karenssia (seuraamus omatoimisen työnhaun laiminlyömisestä) että työttömyysturvan alentamista ( aktiivimalli ). Kolme hen­ki­löä louk­kaan­tui So­dan­ky­läs­sä lii­ken­ne­on­net­to­muu­des­sa 8. Satoja ne­liöi­tä kattoa romahti ja seinä kaatui varastorakennuksesta Kuusamossa, lu­mi­kuor­maa epäil­lään – ti­lois­sa toimiva yrit­tä­jä: On­nek­si kel­le­kään ei käynyt mitään 8. Tietoa pimitetään viimeiseen saakka, tätä voisi sanoa työttömän halveeraamiseksi kun kk ennen alkamista voit hakea tätä eläkettä. Luulisi että tietotekniikan aikakaudella kela selvittäisi kohderyhmän nopeastikin. Tutkimus: Kuntoutus toteutuu lakimuutoksen jälkeen aiempaa enemmän arjessa 6. Ja aktiivimalli ei tietenkään poistaisi sitä ykköstä, eli työttömyyspäivärahaa olisi leikattu vaikka työtön olisi täyttänyt :n vaatimukset ihan pilkulleen. Työttömyysturvan aktiivimalli on purrut prosenttiin työttömistä. Ammattiliitto Pro katsoo, että esitys ei vastaa työllistymisen.


Se aikoo sittenkin toteuttaa aktiivimalli kakkosen ja velvoittaa työttömät hakemaan rangaistuksen uhalla vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Asioilla on yleensä kaksi puolta. Niinkuin tässä aktiivimallissa, työttömät ja työnantajat. Että sellaistakin voisi kysyä, entä jos työttömien sijasta aktivoitaisiin työnantajat tarjoamaan töitä työttömille.


Arvelisin, että olisi tehokkaampaa. Riittävillä porkkanoilla työtä tarjoavat haravoisivat kortistosta työttömiä töihin. Jos se työttömän saisi vielä ensin.


Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit