maanantai 21. tammikuuta 2019

Sopimuksen kirjallinen irtisanomisilmoitus

Irtisanomisilmoitus. Sopimuksen voi irtisanoa tekemällä irtisanomisilmoituksen, joka voi olla vapaamuotoinen. Kuitenkin esimerkiksi vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti.


Sopimuksen kirjallinen irtisanomisilmoitus

Jos sopimuksen irtisanoo suullisesti, irtisanomisilmoituksesta olisi hyvä saada kirjallinen vahvistus, esimerkiksi sähköpostiviesti. Kirjallinen irtisanominen on hyvä tehdä kahtena kappaleena siten, että työnantajalta tai tämän edustajalta otetaan kuittaus ilmoituksen vastaanottamisesta siihen kappaleeseen, jonka säilyttää itsellään. Purkaminen onnistuu kyllä määräaikaisenkin sopimuksen osalta, jos purun edellytykset täyttyvät.


Jos tämä ei ole mahdollista, ilmoitus voidaan toimittaa kirjeitse tai sähköisesti. Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia koskee pääsääntöisesti irtisanomisvapaus. Sopimuksen osapuoli voi irtisanoa sopimuksen haluamanaan ajankohtana ja irtisanominen ei edellytä erityisiä oikeudellisia perusteita, paitsi jos tällaisesta perusteesta on erikseen laissa säädetty tai osapuolten kesken sovittu. Mikäli irtisanomisilmoitus lähetetään sähköpostilla, on siihen pyydettävä vastaanottajan kuittaus.


Työnantajan on annettava kirjallinen neuvotteluesitys viranhaltijalle viimeistään päivää ennen neuvottelujen aloittamista. Neuvotteluesityksellä tarkoitetaan kirjallista tietoa neuvottelujen aloittamisajasta ja -paikasta sekä neuvotteluissa käsiteltävistä asioista. Työsuhteen irtisanomisilmoitus käynnistää irtisanomisajan, jonka aikana työskentely jatkuu työntekijän puolelta normaalisti ja työntekijä on edelleen oikeutettu työpaikan luontoisetuihin.


Hyvä irtisanomisilmoitus malli on löydettävissä netistä. Hyvä työsopimuksen irtisanomisilmoitus malli sisältää ainakin seuraavat asiat: nimi, yhteystiedot, vastaanottajan tiedot, tieto irtisanoutumisesta, aika, paikka ja allekirjoitus. Jos itsestä tuntuu, voi irtisanomisilmoitukseen ottaa myös todistajien allekirjoitukset.


Mikäli ilmoituksen toimittaminen ei onnistu henkilökohtaisesti, on työsopimuksen irtisanomisilmoitus mahdollista toimittaa myös sähköisesti tai kirjeellä. Hoas vuokrasopimuksen voi helpoiten irtisanoa täyttämällä irtisanomisilmoituksen. IRTISANOMISILMOITUS.


Sopimuksen päättymishetkestä ja numeron siirron aikataulusta voi yleensä sopia operaattorin kanssa. Operaattorin on lähetettävä irtisanomisesta kirjallinen vahvistus. Liittymäsopimuksen voi irtisanoa suullisesti.


Kuten sanottua niin irtisanoutuminen on järkevää tehdä kirjallinen ilmoituksen kanssa. Lomakkeita on tietysti monenlaisia, mutta olemme päätyneet yksinkertaiseen ja perinteiseen malliin. Voit ladata mallin PDF – tai DOC-tiedostoina. Sopimuksen irtisanomisen on kuitenkin tapahduttava laissa määrättyjen edellytysten mukaisesti – muutoin kyseessä on laiton irtisanominen. Työsopimuksen voi päättää irtisanomalla työsopimuksen.


Olennainen merkitys on myös sillä, onko irtisanomisen tehnyt työnantaja vai työntekijä. Työsuhde on irtisanottavissa irtisanomisilmoituksella sopimuksen tai lain mukaista irtisanomisaikaa noudattaen. Noudattamalla seuraavia ohjeita varmistat, että asiat sujuvat vuokrasuhteessasi hyvin myös silloin, kun on aika irtisanoa vuokrasopimus.


Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa. Vuokrasopimuksen irtisanominen. Parasta on tehdä irtisanomisilmoitus henkilökohtaisesti, sillä silloin irtisanomisaika alkaa heti seuraavana päivänä. Työntekijä ei tarvitse erityistä perustetta irtisanoutumiselleen.


Oletetaan, että irtisanomisaika olisi päivää esimerkkitapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit