maanantai 28. tammikuuta 2019

Intia lentotukialus

Varaa hotelli kätevästi netissä. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Intia lentotukialus

Intia oli eräs niistä maista, joille Englanti myi Folland Gnat Mk. Intia kuitenkin pyrki kehittämään siitä suorituskykyisemmän lentokoneen, palkkaamalla Saksan johtaviin lentokonesuunnittelijoihin kuuluneen Kurt Tankin kehittämään Intialle oman lentokoneen. HAL Ajeet valmistuikin myöhemmin. Intia ja Venäjä ovat allekirjoittaneet sopimuksen venäläisen lentotukialuksen Amiraali Gorshkovin myynnistä Intialle, kertoivat venäläiset uutistoimistot. Sopimus pitkään vireillä olleesta kaupasta allekirjoitettiin Venäjän puolustusministerin Sergei Ivanovin Intian-vierailun yhteydessä.


Intia haluaa USA:n apua lentotukialukseen – Intian sotilasstrateginen asema muuttuu? Uutistoimisto Reutersin mukaan Intia on kiinnostunut hankkimaan huippunykyaikaista teknologiaa Yhdysvalloista uutta lentotukialusta varten. INS Vikrant tulee myös toimimaan Intian valtamerellä, missä monet tärkeät kauppareitit risteävät ja Kiinan läsnäolo on entistä tuntuvampaa. Kiinan ensimmäinen itse rakennettu lentotukialus Shandong aloitti virallisesti palveluksen aiemmin joulukuussa.


Lentotukialus on maan toinen, mutta ensimmäisenä itse tehtynä se on osoitus maan sotilasvoimien uudistamisesta. Laivaston ohella Intia on panostanut myös ohjusten kehittämiseen. Hankintalistalla muun muassa lentotukialus.


Intia valmistaa venäläisiä sotilaslentokoneita ja panssarivaunuja lisenssillä, sekä ohjuksia yhteisyrityksessä. Avaruusteollisuus luotiin Intian suurvalta-aseman osoittamiseksi. Sen luontia johti Vikram Sarabhai Intian atomienergiaohjelman alla, joka puolestaan kehitti maalle omaa ydinasetta.


Intia ei ostakaan venäläisiä hävittäjiä lentotukialukseensa? Amerikan yhdysvallat (engl. United States of America, lyh.


USA) eli Yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista. Intia on yllättänyt tekemällä uuden aloitteen, jolla se toivoo ratkaisevansa paikalleen jämähtäneen rauhanhankkeen Pakistanin kanssa. Intia on muun muassa ehdottanut neuvotteluja maltillisten kashmirilaisseparatistien kanssa, uusien rajanylityspaikkojen avaamista ja suoraa lauttayhteyttä Bombayn ja Karachin välille.


Lisäksi Intia ehdotti maiden välisen urheiluyhteistyön jatkamista. Projektin hinnaksi arvioitiin miljardi dollaria. Intian ilmavoimat ovat kalustoltaan neljänneksi suurimmat maailmassa. Siprin mukaan Venäjän sotilasmenot ovat laskeneet kahtena peräkkäisenä vuotena ja olivat nyt 6miljardia dollaria.


Sindahlin mukaan ainakin Brasilia, Intia ja Thaimaa ovat ilmaisseet kiinnostuksensa uutta lentotukialuksille soveltuvaa konetyyppiä kohtaan. Brasiliassa kiinnostus koneita kohtaan pohjaavat tarpeeseen suojella ja turvata maan öljykenttiä eteläisellä Atlantilla. Venäjä sen sijaan ei ole tehnyt omista harjoituksistaan yhtään.


Super Hornetteja testataan Intian uutta lentotukialusta varten. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg (keskellä) lentotukialus USS Harry S. Tramp - Pre-revolutionary Russia in the photographs. Intia , Italia, Venäjä , Espanja, Brasilia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit