torstai 10. tammikuuta 2019

Kuitin sisältövaatimukset

Kuittia ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos kyseessä on yleishyödyllinen yhdistys- ja harrastustoiminta, maa- ja metsätalouden harjoittaja, automaattimyynti, arpajaislainsäädännön mukainen toiminta tai tori- ja markkinamyynti. Edellytyksenä on tällöinkin, että varsinaisessa laskussa on yksiselitteinen viittaus tuohon asiakirjaan. Laskussa voidaan esimerkiksi viitata ostajalle samassa yhteydessä annettavaan lähetyslistaan, jossa on selvitetty myyty tavara. Riittävää on, että asiakirjat yhdessä täyttävät arvonlisäverolain sisältövaatimukset.


Laskun sisältövaatimukset Lasku Arvonlisäverolaissa ja Verohallinnon ohjeissa laskulla tarkoitetaan varsinaisten laskujen lisäksi myös käteiskuitteja ja muita tositteita, jotka viittaavat alkuperäiseen laskuun (mm. hyvityslasku). Uusi laki ei edellytä, että yrityksen tulisi ottaa käyttöön kassakone tai että maksukorttipääte ja kassakone pitäisi integroida keskenään. Olemassa oleville järjestelmille uusi laki ei siis tuo erityisiä uusia vaatimuksia, kunhan siitä saadaan edellä luetellut uuden lain sisältövaatimukset täyttävä kuitti. Kuitin olomuotoa ei ole säännelty.


Ostajalle tarjottavan kuitin sisältövaatimukset vastaavat arvonlisäverolain tarkoittamia kevennettyjä laskuvaatimuksia. Mikäli ostaja on arvonlisäverovelvollinen, kevennetyt laskumerkintävaatimukset eivät välttämättä riitä. Kevennetyt sisältövaatimukset koskevat myös sellaisia laskuja, jotka annetaan vähittäiskaupassa tai muussa siihen rinnastettavassa lähes yksinomaan yksityishenkilöille tapahtuvassa myyntitoiminnassa annettavia laskuja. EU:n verkkolaskudirektiivin asettamat vaatimukset julkisten hankintojen sähköisille laskuille.


Päivitykselle katetaan myös sähköisen kuitin (eReceipt) sisältövaatimukset. Verkkolaskudirektiivi ja -laki. Arvonlisäverolaissa mainitut laskun sisältövaatimukset koskevat hammaslääkärivastaanottoa vain, jos myynti on arvonlisäveron alaista ja palveluja myydään elinkeinonharjoittajalle tai oikeushenkilölle, joka ei ole elinkeinonharjoittaja.


Laskunantovelvollisuutta on käsitelty tarkemmin verottajan ohjeen kohdassa 3. Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Esitysluonnos on osa hallituksen harmaan talouden ja talousrikollisuuden toimintaohjelmaa.


Esitysluonnoksen mukaan elinkeinotoiminnassa myyjällä olisi eräin poikkeuksin velvollisuus tarjota ostajalle kuitti, jos maksu tapahtuisi käteisellä rahalla tai käteismaksuun rinnastuvalla tavalla. Laissa säädettäisiin kuitin tietosisällöstä. Jos kaupunginvaltuuston kokous on jatkunut vähintään kello 23. Lopullisen päätöksen säästöistä, ensi vuoden budjetista ja muun muassa Niemenkulman koulun kohtalosta tekee Kaarinan valtuusto.


Kolumbus Prepaid on pian Saunalahti Prepaid Plus Kolumbus Prepaid -liittymän nimi muuttuu 25. Uusi nimi on Saunalahti Prepaid Plus. Kaikki liittymän palvelut, edut, ehdot, käytön hinnoittelu ja asiakaspalvelunumero säilyvät ennallaan.


Kirjanpitovelvollisuus KPL luku § Liike- ja ammattitoiminnan harjoittajat Oy, osuuskunta, avoin yhtiö, ky, yhdistykset, säätiöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit