maanantai 21. tammikuuta 2019

Kuntoutustuki työttömälle

Kuntoutustuki on määräaikainen työkyvyttömyyseläke. Sen aikana tai jo sitä ennen Kela ja työeläkelaitoksesi selvittävät mahdollisuutesi kuntoutua työelämään tai vaihtaa ammattia ammatillisen ja lääkinnällisen kuntoutuksen avulla. Ne ohjaavat sinut tarvittaessa myös muuhun kuntoutukseen.


Laskurit työttömälle Laskurien avulla voit arvioida mahdollisuutesi saada Kelan maksamaa etuutta ja etuuden määrän. Laskurin antama vastaus on arvio, joka perustuu antamiisi tietoihin. Osatyökyvyttömyyseläke myös työttömälle ja yrittäjälle Osa-aikatyön puuttuminen ei ole este osatyökyvyttömyyseläkkeen saamiselle.


Jos olet työtön, voit ilmoittautua työ- ja elinkeinotoimistoon työnhakijaksi ja saada eläkkeen lisäksi työttömyyspäivärahaa, josta on vähennetty osatyökyvyttömyyseläkkeen määrä. Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua pysymään työelämässä terveydellisistä rajoitteista huolimatta. Vaikka sairautesi estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, löytyy usein muita työtehtäviä, joihin työkykysi riittää.


Kun vamma tai sairaus on osa elämääsi, saatat tarvita työhösi muutoksia tai erityisiä järjestelyjä. TE-toimisto auttaa, kun tarvitset tietoa mahdollisuuksista saada työtä ja säilyttää työpaikkasi vammasta tai sairaudesta huolimatta. Käänny TE-toimiston puoleen, kun mietit seuraavia. Osaeläke on puolet täydestä eläkkeestä. Tapaturma- tai liikennevakuutuslain mukainen eläke vähentää työeläkettä, esimerkiksi työkyvyttömyyseläkettä.


Voit laskea tai tilata arvion työkyvyttömyyseläkkeestäsi Varman asiointipalvelussa ennen eläkkeen hakemista. Näin haet eläkettä 1. Voit opiskella myös työkyvyttömyyseläkkeellä. Soviteltu päiväraha yritystoiminnan ajalta. Sairauspäivärahaa maksetaan yleensä enintään 3arkipäivää. Jos työkyky ei ole parantunut, saattaa tämän jälkeen olla oikeus työkyvyttömyyseläkkeeseen.


Työttömän aktiivisuuden seuranta 1. Aktiivimalli koskee 1. Työssäoloehdon täyttäneelle työttömälle työnhakijalle, jonka työvoimatoimisto ohjaa työvoimakoulutukseen, voidaan maksaa koulutustukea. Koulutustukea maksetaan perustukena tai ansiotukena. Takautuva hakuaika on kolme kuukautta ja lomake on työministeriön lomake TM 604. Lomakkeita on saatavilla työvoimatoimistoista ja Kelan. Omaa veroprosenttiaan tutkailevalle työttömälle selviää nopeasti, että palkkatulojen verotus on lievempää kuin työttömyysetuuden verotus.


Eläketuki on etuus vuotta täyttäneille pitkäaikaistyöttömille. Se on tarkoitettu ikääntyneille vaikeassa työmarkkina-asemassa oleville pitkäaikaistyöttömille. Tietopankkiin olemme koonneet kattavat paketit tietoa kaikesta mahdollisesta työttömyysturvaan liittyen.


Täältä voit lukea muun muassa Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenyydestä, ansiopäivärahasta, ansioturvan kompastuskivistä ja aktiivisuuden osoittamisesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta. Kelan tuet muodostavat aikamoisen viidakon. Katso, millaista tukea sinä voit saada.


Kysy Kelasta -keskustelupalstalta saat vastauksia Kelan etuuksiin liittyviin kysymyksiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit