maanantai 21. tammikuuta 2019

Pihasauna rakennuslupa

Eräisiin vähäisiin rakennushankkeisiin voidaan hakea toimenpidelupa tai tehdä hankkeesta ilmoitus kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle. Paljonko rakennuslupa pihasaunaa hakiessa maksaa? Sadoista euroista yleensä on kyse. Pihasauna tai saunamökki mökkimaalla kruunaa tunnelman.


Olipa valintasi millainen pihasauna tahansa, ulkosauna tuo saunomiseen oman viehättävyytensä.

Kietoudu kylpytakkiin ja astele lumisen pihan poikki joulusaunaan. Kaamos väistyy vääjäämättä oman pihasaunan. Saunan rakennuslupa maksaa satoja euroja.


Lupien hinnoittelu on kuntakohtaista. Kaava on kuitenkin yleensä se, että maksetaan rakennustyypistä riippuvainen perusmaksu ja tähän päälle neliöhinta kokonaisalan mukaan. Kokonaishinnaksi tulee joitakin satoja euroja.


Kuntakohtaiset rakennusvalvontaksat löytyvät yleensä suoraan verkosta, esim.

Lupia ohjaa voimassa oleva asemakaava. Vanhemmissa kaupunginosissa on isompia tontteja ja siellä mahdollisuudet luvan saamiseen ovat paremmat, Hyttinen kertoo. Rakennuslupa on oltava kunnossa. Mikä olisikaan sen rentouttavampaa kauniina aurinkoisena kesäpäivänä, kuin alkaa lämmittää saunaa kaikessa rauhassa ja kiireettä. Sytytellä tulta kiukaaseen ja istuskella saunan portaalla kuuntelemassa linnunlaulua ja odottelemassa saunan lämpenemistä.


Ulkosauna, pihasauna –miten vaan – oli saatava ja niin alkoi ankara kartoitus siitä, kuinka tuo rentoutumispaikka saataisiin tontillemme toteutettua. Kerron nyt omista kokemuksistamme pihasaunan valinnasta, mihin päädyimme ja miten pihasaunan rakentaminen sujui. Katso videolta, miten pihasauna nousee tontille! Ei ollut kiire minnekään, ei huolta huomisesta, oli vain saunomisen rauhoittava hetki tutussa ja turvallisessa ympäristössä. TUNNELMALLISET PIHASAUNAT NOPEALLA TOIMITUKSELLA!


Smartian pihasaunat sopivat mökille tai omakotitalon pihaan. Tästä osiosta löytyvät perusmallistossamme olevat saunamallit. Hauska tynnyrisauna, perinteinen hirsisauna, moderni elementtisauna? Osa mallistostamme on saatavana myös valmistoimituksena.


Valmismökki rakennetaan tehtaalla sisätiloissa säältä suojassa, täysin valmiiksi. Hirrestä rakennettu saunamökki kuuluu itsestäänselvästi monille vapaa-ajan tonteille, mutta erillinen saunarakennus on myös monen omakotitaloasukkaan unelma.

Julkisivu vapaammaksi. Estää ettei naapurit voi valittaa hallinto-oikeuteen ilman oikeaa perustetta. Ce-merkintää höllentää. Sallia pienten rakennusten teko ilmoituksella.


Puiden kaato vapaaksi. Lupavaatimus vain lisää eripuraa. Monet naapurit sekoilevat kun luulevat voivansa kieltää toisen tekoja. Kotimaiset saunat hyvillä varusteluilla Laadukkaat valmissaunamme ovat 100-prosenttisen suomalaisia: Joroisissa pitkällä perinteellä valmistettuja ja materiaaleiltaan kotimaisia. Saunojen koot vaihtelevat m²:stä 2m²:iin.


Löylyvalmiiden saunojen peruspakettiin kuuluu suorat lauteet, saunajakkara ja selkänoja sekä kiuas tarvittavine suojavarusteineen. Lisäksi voit valita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit