maanantai 14. tammikuuta 2019

Maistraatti nimenmuutos

Tässä palvelussa voit hakea nimenmuutosta. Nimenmuutoksen käsittely kestää yleensä 1–kuukautta. Maksat hakemuksen käsittelymaksun, kun lähetät hakemuksen.


Maksua ei palauteta, vaikka peruuttaisit hakemuksesi tai asiassa tehtäisiin hylkäävä päätös. Tunnistaudu ennen hakemuksen. Poliisi suosittelee uuden passin hakemista heti kun nimenmuutos tulee voimaan.


Koska passiin tarvitaan nimikirjoitusnäyte uudella nimellä, tulee sinun käydä antamassa uusi nimikirjoitusnäyte poliisin palvelupisteessä. Lisäksi ulkomailla asuvien Suomen kansalaisten, joilla on asuinpaikka muussa valtiossa kuin Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa, nimenmuutos voidaan tehdä myös Suomessa. Hakemus voidaan toimittaa mille tahansa maistraatille. Jokainen, jolla on Suomessa asuinpaikka ja joka on merkitty täällä väestötietojärjestelmään, voi muuttaa Suomessa etu- ja sukunimensä. Jos maistraatti hyväksyy hakemuksen, se merkitsee heti uuden nimen väestötietojärjestelmään.


Maistraatti voi ainoastaan joko hyväksyä tai hylätä hakemuksen. Se ei siis voi muuttaa nimiehdotusta yhdenkään kirjaimen osalta. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi.


The page you requested was not found. Page could be deleted or its URL- address has changed. You can use our sites search function to find the information you are looking for.


If you type the URL- address manually, check the spelling. Aloita valitsemalla palvelu. Voit tehdä varauksia palveluun, muokata ja tarkastella omia varauksia ja asiakastietoja. Syöttämällä varauskoodin alla olevaan kenttään, pääset tarkastelemaan aiemmin tehtyä varaustasi.


Noin 5sukunimenmuutoshakemusta vuosittain vastaanottava Lounais-Suomen maistraatti on käsitellyt useita erilaisia perusteluja muutoksille. Lapselle halutaan ruotsinkielinen sukunimi, koska hän on ruotsinkielisessä koulussa tai päiväkodissa. Entinen sukunimi on liian huomiota herättävä, ruma, pitkä tai ärsyttävä. Digi- ja väestötietovirasto palvelee.


Voit myös asioida palvelupaikassa. Asia hoitui näppärästi kännykällä. Pähkäilyn jälkeen pääsin otsikkoon “Ilmoitus sukunimen vaihtamisesta”. Päädyin maistraatti.


Sieltä löytyi lopusta vaihtoehto “Siirry sähköiseen. Sähköisessä nimenmuutospalvelussa voit hakea sinulla aiemmin käytössä ollutta sukunimeä. Käsittelymaksu tulee maksaa palveluun kirjauduttaessa. Monelle suomalaiselle maistraatti on tuttu niin sanana kuin virastonakin. Maistraateiksi kutsuttiin alun perin kaupunkien järjestyksestä, talousvallasta ja lupa-asioista vastaavia virastoja.


Etu- ja sukunimilain mukaan etu- ja sukunimen ilmoittamista ja muuttamista koskevat asiat käsittelee ensimmäisen asteen viranomaisena maistraatti. Nimen ilmoittamista ja muuttamista koskevaa neuvontaa antaa maistraatti. Etu- ja sukunimeä koskevissa asioissa noudatettua käytäntöä seuraa oikeusministeriön hallinnonalalla nimilautakunta. Se on erityinen asiantuntijaviranomainen nimilain soveltamista koskevissa kysymyksissä.


Lompakossa lymyävät kortit täytyy päivittää uudelle nimelle, mikä ei ole täysin ilmaista. Suurin osa nimenmuutoksen kuluista tulee viranomaispapereiden uusimisesta. Passi maksaa, Plussa ei. Väestötietojärjestelmä: Väestötietojärjestelmä on maamme keskeisimpiä tietokantoja.


Se sisältää ajantasaiset henkilötiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa asuvista ulkomaalaisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit