keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Passikuva voimassa

Passia voi nyt hakea verkossa! Kuvasi tallennetaan poliisin lupakuvapalveluun. Poliisin valokuvaohje perustuu EU-asetuksen mukaisesti kansainvälisiin standardeihin. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön noutamaan valmiin passisi, mutta häneen sovelletaan tiukempia tunnistussääntöjä: hänellä on aina oltava voimassa oleva passi tai voimassa oleva henkilökortti.


Vanhaksi mennyt passi tai henkilökortti ei kelpaa. Huoltaja ei tarvitse valtakirjaa noutaessaan alaikäisen lapsensa passin.

Kuvan lisäksi poliisille tulee lähettää sähköinen hakemus, mutta joissain tapauksissa hakijan on käytävä lisäksi tunnistautumassa poliisin lupapalvelupisteessä. Official passport pictures for Finland and European countries and special size passport pictures in custom sizes, welcome. Ota passikuvat kätevästi kauppareissun lomassa Gigantin passikuva -automaatissa.


Gigantissa maksat passikuvastasi vain euroa! Ajokorttiin tarvitaan kortin haltijan valokuva. Kuvaa koskevat samat säännöt kuin passikuvaakin.


Varsinaisesti siis kyseessä ei ole passikuva , koska kuva ei tule passiin, mutta käytännössä ajokorttiin tarvitaan passikuva. Mikä on sähköinen passikuva ? S ähköinen passikuva lähetetään valokuvaliikkeestäsi suoraan Poliisin lupajärjestelmään.

Printattu passikuva – tarvitaanko sitä? Sähköinen versio on voimassa kuukautta. Sähköistä kuvaa voit käyttää käytännössä kaikkiin virallisiin asiakirjoihin, ml. Saat tekstiviestin poliisilta heti liikkeessä. Kuva on voimassa poliisin järjestelmässä kuukautta ja voit käyttää tunnusta useamman kerran.


Jotta voit tehdä hakemuksen netissä sinulla tulee olla voimassa oleva allekirjoitus ja sormenjäljet annettuna poliisille. Käy passi- tai henkilökuvassa niin saat euron tuotelahjakortin mihin tahansa kuvakirjaan kuvatkirjaksi. Tarjous on voimassa kaikissa fotoyks-myymälöissä. Asenna Kuvatkirjaksi.


Valokuvaamolla ei ole käytössä passikuva -arkistoa. Poliisi säilyttää passikuvan sen voimassa -olon ajan (6kk). Sen sijaan, meiltä voi kysyä oma kuva-tunnus, mikäli tämä on hukassa. Muissa tapauksissa pyydetään asiakasta uudelleen kuvaan. Väliaikainen passi myönnetään vain sille ajalle kuin se on välttämätöntä.


Se on voimassa enintään kuukautta. Matkalle lähtiessä kannattaa tarkistaa, vaatiko matkakohde, että passi on voimassa x kuukautta matkustusajankohdan jälkeen. Vaatimuksena voi olla esimerkiksi, että passi on voimassa vielä kuukautta maahan saapumisesta. Virallinen passikuva , joka on alle puoli vuotta vanha.


Vakuutusyhtiön antama todistus siitä, että matkavakuutuksesi on voimassa.

Venäjällä myös lapsella on oltava oma passi. Mitä pitää huomioida viisumin voimassaolosta? Viisumin on oltava voimassa rajaa ylitettäessä.


Hakemuksen voi tehdä kokonaan myös poliisin lupapalvelupisteessä, mutta verkossa tehty hakemus on halvempi ja nopeampi. Halvempi hinta on voimassa , vaikka sähköinen hakemus vaatisikin tunnistuskäynnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit