tiistai 8. tammikuuta 2019

Kela työttömyysetuus

Kela hyödyntää näitä tietoja hakemusten käsittelyssä. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja. Yritystoiminnan tulot pitää aina ilmoittaa Kelaan. Palkka vaikuttaa etuuteen.


Työsuhteen päättyessä maksetut korvaukset Jos työnantaja on maksanut sinulle työsuhteesi päättyessä taloudellista etuutta, se vaikuttaa työttömyysetuuden alkamispäivään. Tältä sivulta löydät tietoa työttömyysetuuden saamisen edellytyksist. Verokortti etuuksille. Jos Kela hylkää hakemuksesi, toimita itse kielteinen päätös kassalle.


TE-toimisto antaa työttömyysetuuden maksajalle ( Kela tai työttömyyskassa) työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen. Katsele annettuja lausuntoja, vastaa selvityspyyntöihin ja seuraa, miten selvityksesi käsittely etenee. Huomaa, että et voi saada opintotukea ja työttömyysetuutta samaan aikaan. Päätoimisena opiskelijana ensisijainen tukesi on opintotuki. Opintotuesta vastaa Kela.


Aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet on kumottu 1. Kela maksaa työttömyysturvalain mukaista peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea. Ne eivät perustu ansioihin eivätkä näin ollen ole mukana ansaittua eläkettä laskettaessa. Työkyvyttömyyden arviointi. Voit saada tukea myös lomautuksen aikana. Jos kokoaikatyötä tehneen työnhakijan viikoittaista työaikaa on lyhennetty §:n kohdan mukaisesta syystä yhdellä tai useammalla päivällä viikossa tai jos viikoittaisen työajan lyhentyminen johtuu sääesteestä, hänelle maksetaan työttömyysetuus näiltä kokonaan työttömiltä päiviltä ottamatta huomioon.


Kela : Kimurantti kysymys, työttömyysetuus ei välittömästi vaarassa. Työttömyysaikana sinulla on velvollisuus hakea aktiivisesti työtä. Kelan työttömyysetuuksiin perehtynyt suunnittelija Jaana Latva-Teikari sanoo, ettei ole yksiselitteistä, milloin mustikan poiminta vaikuttaa työttömyysetuuksiin.


Sotilasavustuksen asumisavustus ( Kela ) Asumistukia haetaan Kelasta. Kaikki tukimuodot maksaa Kela , jolta tukea myös haetaan. Kela tarjoaa myös asumislisää sekä opintolainaa valtiontakauksella. Katsotaan seuraavaksi hieman tarkemmin millaisia tukia nämä ovat. Työmarkkinatuki voidaan maksaa myös työllistämisrahana tai kotoutumistukena.


OmavastuuaikaKun jäät ensimmäistä kertaa työttömäksi tai lomautetuksi, maksetaan työttömyyspäivärahaa viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen. Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana. Tuet työssä käyvälle. Aikuiskoulutustuki.


Työllisyysrahasto myöntää aikuiskoulutustukea omaehtoiseen koulutukseen osallistuvalle aikuisopiskelijalle, joka on työ- tai virkasuhteessa tai toimii yrittäjänä. Peruspäivärahan myöntää ja maksaa Kela. Yleensä voit saada peruspäivärahaa 4päivän ajan. Kela ja työttömyyskassat vaativat palkkakuitin hakemuksen liitteeksi ennen kuin soviteltu työttömyysetuus voidaan maksaa. Tilanne helpottuu 1. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset.


Ansiopäivärahan perusosa on 3€ päivässä. Jos omavastuuaika alkaa ennen. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen.


Lue tarkemmin käsittelytilanteesta. Käsittelytilanne ja maksupäivä tekstiviestinä. Lue lisää työttömyyskassan tekstiviestipalvelusta. Sähköinen asiointi.


Suuren osan työttömyyskassa-asioista voi hoitaa verkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit