torstai 24. tammikuuta 2019

Veroprosentin korotus 2019

Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava.


Mihin laskuria voi käyttää? Jos haluat korottaa henkilökohtaista ennakonpidätysprosenttiasi, voit tehdä sen helposti Omat eläketietosi -palvelussa tai soittamalla Kevan eläkeneuvontaan. Vuosikirje: ilmoitus verovuonna maksetun eläkkeen määrästä. Saat joka vuosi kirjeen, jossa kerrotaan sinulle maksetuista eläkkeistä.


Sivutulon verokorttia tai eri työnantajille laskettua veroprosenttia ei enää ole. Verokortti myös näyttää erilaiselta kuin ennen. Sinun ei enää tarvitse antaa työnantajalle alkuperäistä verokorttia.


Uudessa verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkkatuloille. Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia. Omia tulojaan on entistä tärkeämpää seurata.


Varman eläkkeensaajat saavat joulun tienoilla henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan indeksitarkistetun eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1. Eläkkeensaajan tuloveroaste kertoo maksettavien tuloverojen ja veronluonteisten maksujen osuuden eläkkeestä kyseisellä tulotasolla. Tuloveroprosentin korottaminen jakaa Someron suurimpia poliittisia ryhmiä. Kaupunginhallitus äänesti veroprosentin nostosta ja päätti esittää nostoa kaupunginvaltuustolle äänin 6–3. Kunnat päättävät kiinteistöveron suuruudesta lain määrittämän vaihteluvälin rajoissa. Yleinen kiinteistövero ja vapaa-ajan asuntojen kiinteistövero vaihtelee tällä hetkellä 93–prosentissa.


Näitä ehdotetaan nostettavaksi 03–prosenttiin. Kuopio korotti maltillisesti kuntaveroa prosenttiyksilöllä eli 2prosenttiin. Kuopion kaupunginvaltuusto väitteli maanantaina veroprosentin korotustarpeesta. Kokouksessa hyväksytty prosenttiyksikön korotus tietää vajaan miljoonan euron tulolisäystä.


Vasemmistoliitto olisi halunnut korottaa kuntaveroa prosenttiyksiköllä ja perussuomalaiset olisivat pitäneet. Muistakaa tarkistaa myös tuloraja, älkääkö summissa ilman mitään perusteita nostelko niitä prosentteja. Ei se pelkkä prosentin nostaminen mitään auta, jos kortti on muuten väärin. Jos kuitenkin onnistumme NUUKA-ohjelman toteutuksessa ja taloutemme kääntyy positiiviselle uralle, on mahdollista, että olemme vielä jonain päivänä niiden harvinaisten kuntien joukossa, jotka voivat tehdä veroprosenttia laskevan päätöksen, Mäkelä summaa.


Ansiopäiväraha on veronalaista tuloa ja sinun kannattaa myös tilata verottajalta verokortti etuutta varten saadaksesi oikean veroprosentin. Kassalla on vuoden alussa palkkaa varten määrätty veroprosentti, mutta palkkaa varten laskettua veroprosenttia korotetaan vähintään :iin ansiopäivärahaa maksettaessa. Kaupungin taloudellinen tilanne on erittäin heikko ja veroprosentin korotus on osa talouden tasapainottamista. Kaupunki tasapainottaa talouttaan monilla eri keinoilla.


Palveluverkkomuutoksilla tavoitellaan merkittävää summaa pysyvien palvelurakennemuutoksien kautta. Henkilöstömenoihin kohdistuu myös merkittävät kustannussäästöt. Tarkista työeläkken kuukausittaiset maksupäivät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit