tiistai 29. tammikuuta 2019

Osakasluettelo pohja

Osakeyhtiön osakasluettelo. Varmistathan, että ilmoittamasi osakelukumäärä täsmää kaupparekisteriin ilmoitetun kanssa. Jos näin ei ole niin kerro syy. Lataa täältä lakimiehen laatima osakasluettelon malli ja hoida siis tämäkin muodollisuus heti kuntoon yhtiötä perustettaessa.


Osakasluettelo on Suomessa oltava jokaisella sellaisella osakeyhtiöllä, joka ei kuulu arvo-osuusjärjestelmään. Osakasluettelosta tulee ilmetä kunkin osakkeenomistajan nimi ja osoite, yksilöityjen osakkeiden tai osakekirjojen määrä osakelajeittain sekä osakkeiden antamispäivä. Jokaisessa yhtiössä tulee olla vähintään yksi osake. Osakkeiden omistaminen tuottaa määrätyt oikeudet ja velvollisuudet yhtiössä.


Oikeudet jaetaan tavallisesti varallisuusoikeuksiin (esim. oikeus osinkoon) ja hallinnoimisoikeuksiin (esim. läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus yhtiökokouksessa). Perunkirjoitus kaavake on osakasluettelo. Kaavakkeeseen tuleekin listata kaikki kuolinpesän osakkaat. Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset (lapset, lasten lapset, vanhemmat ja sisarukset) ja yleistestamentin saajat. Osakasluettelo ei niinkään pyri listaamaan osakekohtaisesti kaikkia osakkeiden tietoja, kuten osakkeeseen liittyvät panttioikeudet, omistusoikeudet sekä muut mahdolliset oikeudet, vaan se lähtee liikkeelle osakkaista, eli osakkeenomistajista käsin.


Uusi asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1. Lomakkeet ja ohjeet. Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Asunto-osakeyhtiön asukasluettelo ja osakeluettelo. Perukirjalla on kolme tehtävää. Se on osakasluettelo eli siitä ilmenevät kaikki perilliset ja testamentinsaajat.


Toiseksi se on yhteenveto vainajan varoista ja veloista. Kolmanneksi se on veroilmoitus, jonka perusteella perillisille määrätään perintövero. Tiedot on annettava isännöitsijäntodistuksen päiväyksen ajankohtana yhtiön käytettävissä olevien tietojen perusteella. Isännöitsijäntodistuksen tilaajan pyynnöstä tiedot osaketta koskevasta lainaosuudesta voidaan kuitenkin antaa isännöitsijäntodistuksesta ilmenevän sellaisen muun ajankohdan tietojen perusteella, joka on viimeksi päättyneen tilikauden jälkeen. Henkilötunnuksen käsittely on kuitenkin perusteltua kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa yritys tarjoaa palveluita tai tuotteita, joiden laskutus tapahtuu myöhemmin.


Excel-pohjia kirjanpitotositteiksi ja lomakkeiksi Lähettänyt: Juha Mäkinen, juha. Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin palveluihin ja turvallisiin elinoloihin. Kuolinpesän osakasluettelo on osa perukirjaa, ja se tarvitaan, jotta selviää, kuka voi hoitaa kuolinpesän asioita. Samalla varmistetaan, että jaettava perintö kohdistuu oikein.


Huomioithan, että kohtia 1. Lisäksi perukirjan liitteeksi voidaan tapauskohtaisesti tarvita seuraavia asiakirjoja. Salassapitosopimusta tarvitaan yleensä tilanteissa joissa osapuolet neuvottelevat yrityskaupan, teknologiayhteistyön tai jonkin vastaavan laajemman sopimuksen aikaansaamiseksi ja jotta neuvotteluissa voitaisiin edistyä tulee joitain liikesalaisuuksia paljastaa. Tietosuoja-asetuksessa määritellään kuusi syytä, joiden perusteella henkilötietoja saa laillisesti käsitellä. Vähintään yhden näistä kuudesta edellytyksestä tulee täyttyä: suostumus oikeutettu.


Kootusti valmiit linkit turvallisiin asiakirjamalleihin, ei enää turhaa etsimistä, kaikki samasta paikasta ja elämä helpottuu. PRH - Patentti- ja rekisterihallitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit