torstai 17. tammikuuta 2019

Työttömyysturva omavastuuaika

Uusi omavastuuaika. Jos työttömyytesi jatkuu tai jäät uudestaan työttömäksi, omavastuuaika asetetaan uudestaan enintään kerran vuodessa. Jos henkilö täyttää työssäoloehdon uudelleen kesken päivärahan enimmäisajan, ei uutta omavastuuaikaa kuitenkaan aseteta, jos omavastuuaika on jo vuoden sisällä kerran asetettu. Jos sinulla on hakujaksolla työtunteja osa-aikatyöstä tai satunnaisesta työstä, omavastuuaika on viittä päivää vastaava tuntimäärä.


Työttömyysetuudessa on omavastuuaika. Saat etuutta vasta, kun olet ollut TE-palveluissa työttömänä työnhakijana vähintään arkipäivää. Mukaan voi laskea työttömyyspäivät enintään peräkkäisen kalenteriviikon ajalta. Jos olet osatyökyvyttömyyseläkkeellä, sinulla on oikeus.


Omavastuuajan ei tarvitse olla yhtäjaksoinen. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa työttömyysturvaa koskevan lainsäädännön kehittämisestä ja valmistelusta. Kelan sairauspäivärahan omavastuuaika on sairastumispäivän lisäksi yhdeksän arkipäivää eli yhteensä kymmenen päivää.


Työttömyysturva omavastuuaika

Myös lauantait katsotaan tässä tapauksessa arkipäiviksi. Jos Kela maksaa sairauspäivärahaa, saamme myönteisen päätöksen tiedot suoraan Kelasta. Peruspäivärahan päivän omavastuuaika kuuluu aina kunkin 4päivän enimmäismaksuajan alkuun.


Se otetaan kuitenkin enintään kerran vuodessa. Kelan asiointipalvelussa voit seurata peruspäivärahan 4päivän enimmäisajan kertymistä. Ennen kuin ansiosidonnaista päivärahaa voidaan maksaa, on omavastuuaika. KOKO-kassa laskee hakemuksestasi omavastuuaikaan kuluvat päivät, joten sinun ei tarvitse huomioida niitä erikseen hakemusta tehdessäsi, vaan päivärahaa haetaan myös omavastuuajalta. Lomauttaminen ja työttömyysturva.


Työttömyysturva omavastuuaika

Kalenteriviikossa on oltava viisi lomautuspäivää ja kaksi palkatonta vapaapäivää. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselta lomautuspäivältä voidaan maksaa kokonaan työttömän päivärahaa. Hakuohje koulunkäynninohjaajille ja koulunkäyntiavustajille.


Huomaathan palkanmaksupäivän merkityksen hakiessasi päivärahaa. Palkka huomioidaan sovittelussa aina silllä hakujaksolla kun se maksetaan riippumatta siitä milloin työ on tehty. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.


Työttömyysturva omavastuuaika

TYJ on ansiosidonnaisen työttömyysturvan asiantuntija. Vuorotteluvapaa auttaa jaksamaan. Kiitos kysymyksestäsi. Työllistymistä edistävien palvelujen ajalta voidaan maksaa etuutta omavastuuajan estämättä. Pääsääntöisesti omavastuuaika tulee korkeintaan kerran vuodessa.


Jos sinut on esimerkiksi lomautettu harvakseltaan muutamille päiville, ei omavastuuaika välttämättä kerry kahdeksen perättäisen kalenteriviikon aikana. Viiden päivän omavastuuaikaa käytetään, jos omavastuuaika alkaa 1. Jos päivärahakauden enimmäisaika alkaa vuoden kuluessa edellisen ansiopäivärahan enimmäisajan alkamisesta ja jos omavastuuaika on asetettu edellisen päivärahakauden enimmäisajan alkaessa. Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha (myös ansiosidonnainen työttömyysturva ) on osa sosiaaliturvajärjestelmään kuuluvaa työttömyysvakuutusta. Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan määrä perustuu työttömyyttä edeltäneeseen palkkatasoon.


Lakot ja ansiopäiväraha. Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit